This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, February 14, 2012

Tido

Tak tahulah kenapa.
Makan terlebih kot masa dinner tu.
Tu yg jadi kenyang ngan ngantok melampau.
Bukan aku yer.
Itu Papa punyer pelaku.
Aku ok jerr..boleh layan tv ngan blog lagi.
Lepas anto Aleeya pegi tusen.
Papa kata dia ngantok sangat.
So, terus landing badan depan tv.
Sekejapan dah zzzzzz…
Dalam hati aku.."huuuu..confom ketat2 giler ngantok Papa nieh.."
Then, aku dengan rasa gumbira ria bolehlah mengonker laptop.
Kalau tak manjang Papa jer yg hadap benda tu.
Org lain langsung takder can nak kelebet samer.
Tu yg rasa mcm nak beli lagi satu jer..acehhhh…
Syok giler layan blog sambil feeling2 nyanyi lagu kat you tube.
sampai tak sedor jam dah dekat pukul 9.00pm.
Haissshhh..anak aku dah nak balik tusen.
Kena kejut Papa nieh.
Biasa Aleeya punyer kelas abis dalam 9.15pm mcm tu laa.
Then takut terlambat aku terus kejut Papa soh bangun.
"Pa..amek anak..dah pukul 9.00pm nieh.." 
2/3 kali gak aku kejut.
Mak aaiihh..giler kentang. Tido tak hengat!!
Dah lama2 tu, baru Papa bangun.
Dia terus pegi dapor.
Dapor tu pulak gelap.
Dalam hati aku berkata2.
Apa pulak dia buat tu?
mengigaukahh???
Sekali nampak Papa ngan muker basah2.
Ooo..cuci muker kottt..
Then papa terus kuor setat enjin kete pegi amek Aleeya.
Masa tengah sibuk melayan blog..mata terpandang jam.
Eh..dah pukul 9.30pm..mana anak beranak ni tak sampai2 lagi?
perjalanan tu 5 minit jer.
pegi balik baru 10 minit.
tapi nie dah 30 minit dah.
ohh..okeh..bersangka baik.
Pegi Econsave beli barang kott.
9.40pm mcm tu, baru dengor bunyi kete kat depan umah.
Aleeya mcm biasa..
masuk dalam umah benda yg dia buat dulu ialah carik aku.
Aleeya   :  Mama.. (Sengih2..)
Aku       : Hello….naper balik lambat? Awak orang terakhir balik ker?
Aleeya   : taklah..balik macam biasa..dah tunggu kat kerusi. 
               yang lain dah balik dulu.
Aku       : La.kenapa pulak?Papa keluar pukul 9.00pm. Awal tu..
Aleeya   : Ye ker Ma..Saya tunggu lama kat atas. 
Aku       : Yer laa..
Aleeya   : Oohh..saya tahu. Bila dah lama tunggu cikgu check kat bawah, 
Papa tido dalam kete. Maknanya Papa dah lama sampai la tuuuuu…
Aku       : Laaa…ye kerr…Papa tidooo..mengigau ker apa Papa tu..
Pelik kan?
ikutkan masa Papa pegi pusat tusen tu,
actually dia boleh terus amek anak kat dlm kelas.
Tapi yg peliknyer sampai saner dia lupa anak, 
yg best tu boleh sambung tido pulak..choyyyy…
Sebab pelik Aleeya dah tunggu lama sangat.
Cikgu pon turun buat sport check. 
laa..dah sampai rupernyer bapak Aleeya ni.
Aleeya kata, sampai cikgu kena ketuk cermin kete nak kejut Papa.
Adehhh..bila kira2 balik..
lama giler Papa tido dlm kete.
adalah dalam 1/2 jam gitu.
pening okeh…confirm ngantok sebab dah terlebih makan..hohh!!!

Pagi tadi..bila tanya hal malam semalam kat Papa,
boleh pulak dia luper apa yg jadi.
yg dia tahu..memang dia ngantok giler.
lepas anto Aleeya, dia tido.
masa nak amek pon tido.
dah balik umah pon dia tido.
hampehh kann...hari ni hari tido sedonia ker aperr??








No comments:

Post a Comment