This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, March 8, 2012

Red Velvet Cake...Si Merah Yang Berbaldu..

Tetiba terasa nak nyanyi lagu,
yang merah itu sagaaaa...yg lorek itu kendiiii...
wahhhh...suker betul!!!

Mana aku tak bergumbira ria.
Happy tahap dewa yang terlampau.
Serious confirm ketat2 ikat mati punyer..muahahahahaa..
Aku sudah berjaya okeh!
walaupon first time,
tapi aku dah berbesar hati..bangga sampai macam nak joget 70an.
yang ala-ala tunjuk2 langit tu.
Giler melampau...heheheee..

Aku punyer red velvet dah bervelvet2 cair dlm mulot aku ni haaaa..
suker bukan main.
memula rasa saspen jek.
kek tu mcm nak naik tak nak naik jer kekdahnyer masa dok dlm oven.
dahlah ala2 bangang suam2 jer masa buat buttermilk tu.
menggigil tangan cheq naaa..
entah jadi entah tak jadi.
aku taram jer.

yang penting walaupon kek tu terhegeh2 nak masak.
tapi dia tetap naik dan gebu.
lembut lagi.
rasa nak nanges kesukaan.
tak sia2 aku menggugel ngan mengulangkaji ngan pakar2 wat kek.
tak kiralah..even tahap pembelajaran aku tu kadang2 rasa nak terlungkup,
lagi2 ngan tahap kemalasan aku yg mcm sentiasa mencanak naik.
blom moody lagik...jadinya cita2 nak buat kek tu selalunya tertangguh dan terbarai.

tapi, malam nie aku boleh senyum sambil tidolah kannn.
sebab projek kek aku ni yg walaopon percubaan jer, dah membuahkan hasil.
Ooo..sangat suker..hahahahahhaaaa.....:D (ketawa kuat2 guling2..)


 sememeh kannn???? tapi aku okeh jerr..sebab aku yg tibai design tu...kehh..kehhh..kehhh


tak sabor nak sejukkan masuk fridge..besok baru makan...emmmm..:)



No comments:

Post a Comment