This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Sunday, April 1, 2012

Tutty Fruity yang syiok before Puchong and Nasik Arab.


Pala Otak sibuk mikir mana nak pegi sementara nak tunggu moksu balik dari Melaka.
pikir punyer pikir last2 decide nak pegi The Mines jer.
Takderlah jauh sangat kot dengan Puchong.
Daripada aku nak mencelah ngan jem2 bagai nak masuk bandar kannn.
Is better kot.
Takderlah aku melilau2 pusing nak carik jalan kuor nanti.
dahlah aku nie terer sangat jalan KL…huhh..
Sampai The Mines pukul 1pm macam tu.
Ngam2 sampai jer, Moksu sms dia dah nak sampai umah.
adehhh…giler cepat kott dia sampai umah.
Bukan kata nak pusing2 Air Keroh ker??..mistik…
Aku jawab jerlah yang nanti aku menyusul.
since aku pon baru jer la memparking kete.
Moksu kata..okehh..



Then benda pertama yang kitorang buat anak beranak is carik tempat makan.
Lapor siot.
Memang ler nak jalan2..tapi takkan nak berlaku kejam ngan perut pulak kan.
yerr..aku tahulah aku dah makan banyak masa breakfast kat hotel tadi.
Tapi dah tengah hari kann..mustilah dah lapor balik.
Tapi serious..dalam hati..jahanamlah projek diet aku..sob..sob..sobb…
Lepas makan adalah bagus buat senaman sikit2 kan.
perut dah penuh.
harus dikurangkan senaknya sikit ngan senaman yang terpimpin.
So, yang paling bagus adalah membuat tawaf doploh kali turun naik The Mines tu…muahahahaa..
Aku sekali lagi berlaku kejam ngan kaki aku yang baru nak baik kesan dari perjalanan
maksimum kat jakarta hari tu.


 Kesian budak kecik nieh..sibok ajak naik bot kecik tu jalan2 pusing tasek..sorilah darling..
 mama malas lerr..

 geram tengok ikan keli nieh..besor 2..yang besor paha aku pon aderr..


Dah penat layan ikan keli,
pi carik benda yang boleh geli2 tekak pulak.
Since nak layan si Aleeya yang dah muncong sebab tak dapat naik bot.
Bila jenjalan ternampak ini Tutty Fruittyyy..
ader mari..ader mariii...

 Gigih mencedok buah2 ngan jeli nak sumbat dalam ice cream walaupon dah 
penuh membuak dahh..

 Giler menangess...patot ler si pija blogger tu giler mentalak 
 kalau makan benda niehh..

    Sesi menimbang..yeahhh!!! tak lebih doploh hengget!!!



   Semangat dua beranak nie makan..muker langsong tak hengat aku 
   yang dok perati nie..

    Tetiba macam nak kena carik besok la Seri Alam...
    tekak ni dah signal2 macam nak makan lagi...huhuhuuu..
Pukul 3.30pm macam tu kitorang pon blah.
Satu hal lagi nak carik jalan keluar.
highway dah bersimpang siur.
Redah jerlah..yang penting aku tak sampai highway Bentong sudahhhhh..
Entah kenapa bila dah nak sampai area Puchong.
rasa pelik pulak.
Apasal aku tak nampak jalan Sg Besi ekk.
Takpon Bukit Jalil.
Aku salah jalanlah kottt.
Tapi ada aku kesahh..yang penting aku jumpa jugak signboard Puchong tu..ngeeee…
Bila dah sampai Puchong mulalah berpusing2 lagi.
Puchong adalah besor okeh.
Skang aku nak carik Bukit Puchong 2.
moksu kata dalam google takder..gps pon takderr.
abih dia tak pikir pulak..dalam otak aku lagilah seribu kali takder..muahahahhaa….
So, jadinya Joe Jambul lagilah gamaknyer.
Ni consider second time nak gie umah moksu nie.
ingat2 lupa gitu u'olls..
Tapi, kalau terer sangat kang jadik misteri pulak kang.
yerla..apa tak jadi misteri..orang JB boleh superb terer carik jalan Puchong.
Giler kann..tak masuk akal.
last2 jalan punyer jalan nampaklah sudah itu pintu gerbang yg memang kitorang carik2 dari tadi.
Tulah trademarknyer..
kalau dah nampak itu pintu gerbang kayangan.
Dah senanglah nak carik itu Parkvilla.
Papa kata.."kalau itu pintu gerbang dah roboh..confom kita tak jumpa umah Moksu.."
Aku sengih jer la..betul gak kata Papa tu..heheheee..
Sampai umah Moksu dalam pukul 5pm gitu.
Pitam mak..
sampai saner semua tengah bergelimpangan kepenatan jenjalan Melaka.
Aku sampai, pinjam wash machine Moksu mulalah start mendobi.
tak abis2 mendobi kan??
petang tu, itu Tuan Tanah kedaung nak ajak makan kat Cyberjaya.
Aku dah sengih..
Sure nasik Arab kannn??
suker..sukerr..suker..
So, memasing siboklah mandi solat bagai.
excited you nak  makan nasik arab tu..hehehee..
Since Moksu kata kena pegi awal, sebab sure full house nanti.
Sampai Cyberjaya dah pukul 8.15pm macam tu.
mak aiiii…giler ngkooo..
orang dah macam ulat..
ramai tu..
Tokey restauran tepaksa bukak extra table untuk kitorang.
Serious..ramai giler u'olls..


    Restoran Saba, Cyberjaya





Poksu aku tengah berkira2..berapa nak kena bayor ini malam..alaa..
smal matter kannn..kan banyak projek juta2 nak masukkk...
Makanan arab nie samalah macam kat tempat2 lain.
biasanya kuantiti memanglah banyak. Kalau sepinggan tu bolehlah dikongsi 2 orang gitu.
kalau makan, macam untuk setahunlah macam tu.
Tapi kalau pada aku, menu makan kat sini sama ngan menu kat Hydramaot yg aku makan kat Pan Pac tu.
Cuma aku rasa kat sini sedap sikit kot in terms of nasik dia yang sangat lembut ngan moist.
harga pon kurang sikit jer dari Hydramouttt tuh..
Dah makan2 gie jenjalan jap kat Putrajaya.
macam biasa..Putrajaya adalah sangat cantek kalau jalan malam2.
bestnyer kalau dapat snap gambo.
tapi perut adalah kenyang.
malas pulak nak turun.
So, mata merewang dari dalam kete jer la..
kebetulan pulak that time Putrajaya ader event belon panas.
Sampai umah kol 11pm mcm tu.
layan jap raja lawak yang final tu.
tengok pon tak abis.
sebab dah ngantok sangat.
mohlah tido di tempat peraduan yang ala2 hotel 5 bintang kat atas nun.
eemm..syok tido ngan sejuk2 manja air cond niehh..
rasanya tak sempat nak berangan untuk esok kot.
Even dari tadi aku dah sibok bercerita ngan mak pasal event besok untuk soping2 last kopek
kat masjid india.
tau2 jer aku dah zzzzzzzzzzzzz………







No comments:

Post a Comment