This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, May 7, 2012

Bungkus Doorgifts.


Semalam mengerjakan barang2 doorgift kawen utk Untie Chik Aleeya.
sakit pinggang dok membungkus benda tu.
Tu baru seratus jer.
Aku tak boleh imagine kalau 1000 bungkus.
mati idup balik aku tak nak buat.
baik beli yg dah siap.
tak pon anto kat orang.
bayor upah soh orang buat macam kak anne buat utk adik dia.


teringat beli benda ni kat Bandung hari tu..puas hati giler...murah bangat downk...

budak nie wat keje tak siap2..manjang main sms ngan 3G bagai ngan tunang dia...kejap2 treettttt...kejap2 treeeeettt...choyyy...


Start buat dlm pukul 8pm mcm tu.
nak buat kotak plastik tu yang seksa.
rasa macam nak hempas2 jer.
bila kotak plastik tu dah ready.
nak sumbat barang kat dalam tu baru best sikit.
gulung2 benda alah tu,
pastu sumbat jer kat dalam plastik tu.
Siap sudah.


gigih ikat reben nieh..huhuuu..


Bila dah siap dalam 10 bungkus,
rasa macam dah eksaited giler.
sebab nampak benda tu macam lawo jer.
bila dah siap banyak2 pastu susun dalam kotak,
lagilah eksaited double2.
rasa nak nyanyi2 lagu industan. Nak guling2 kesukaan gitu.
tetiba teringat lagu industan shah rukh khan semalam kat tv3...gaggagaaa.


Ngam2 kol 5pm semua siap.
aku ngan Untie Chik Aleeya tu dah senyum manjang.
suker tau tengok semua dah complete.




 sebenornya masa ni blom siap..tapi dah gatal2 nak susun dalam kotak..
konon2 nampak banyak adalah semangat sikit...hehheee..

nie bila dah siap..comel kann??

Ok. Sekarang tinggal nak buat hantaran jer.
Nasib baik la kek kawen aku tak jadi buat.
Kalau buat mahu pitam tak bangun2 doploh hari...sobbsss..







1 comment:


  1. MELANCONG KE MEDAN
    MELANCONG KE LAKE TOBA
    MELANCONG KE SAMOSIR ISLAND
    MELANCONG KE BERASTAGI
    MELANCONG KE BANDA ACEH
    MELANCONG KE BUKIT TINGGI
    MELANCONG KE JAKARTA
    MELANCONG KE BANDUNG
    MELANCONG KE YOGYAKARTA
    MELANCONG KE BALI
    MELANCONG KE LOMBOK
    MELANCONG KE NIAS ISLAND

    TEMPAT TEMPAHAN HARGA MURAH.
    SERVICE BEST & DISCOUT AVAILABLE
    TIARA TOURS INDONESIA
    Jl. Panglima Denai No.76 Medan,20227
    North Sumatera, Indonesia
    Tel : +6261 – 7333 845, +6281383535091
    Fax: +6261 – 7333 845
    Cell / WA : +62 853 5898 2828
    E-Mail : info@tiaraasia.com
    E-Mail : tiaratoursindonesia@gmail.com
    www. tiaraasia.com

    ReplyDelete