This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, May 7, 2012

Cik Kiah Farewell Last Kopek.





Cik Kiah Dearest.


Last kopek farewell ngan Cik Kiah.
Consider last day la Cik Kiah hari nie..sobsss..
So, semua pakat seafood farewell.
Salam2 sedih2 bagai memang takder lagi la.
since semua dah sibuk simpan perut ngan tekak.
kat opis lagi dah dok sibuk pikir nak makan apa petang nie.
so, simpan dulu perasaan nak menyedih tu.
ken a layan dulu perasaan membuak nak makan sedap2  jer.
Sorilah Cik Kiah..lepas makan baru kita sedih2 ok.
Since that day adalah bukan waktu baru dapat gaji.
masa adalah waktu puncak poket kering..ngeee..
so, restaurant yg biasa kitorang makan tu agak lengang la.
orang tak berapa ramai.
so, rasa selesa. Nice.
pemandangan pon cantek tak kacau bilau ngan orang ramai.
Sampai2 jer terus tuju pilih hot2 item yg nak dimasak.
aku memang giler eksaited time nak pilih2 ni.
suker tau u'olls.
pilih2 udang..ikan..sotong..ketam bagai..emmm..best.
dah pilih2 and request nak masak apa,
then barulah carik tempat duduk.





Kalau nak makan lobster nie, sekilo RM160..ada berani???

ketam nie dah naik harga..biasa RM40-RM50 jer sekilo..ni dah jadik RM60...cittt..




Amek udang nie wat masak butter prawn..sekilo RM140...mahal kannnnnn?????


siput gonggong..tak order nie..sebab tak pernah makan and tak tahu makan dan takkan makan...kihkihkihhh...



Aku tak tahulah kenapa restaurant nie setiap kali datang jer,
harga musti naik mantol2.
tak pernahnya turun sikit ke.
maintain harga ke.
ni manjang mencanak naik.
taulah femes kan.
ramai orang suka datang makan.
lagi2 singaporean.
tapi bila kena local mcm kitorang nie,
rasa macam kena tipu ngan warga sendiri je.
sedih kan macam tu??
Nasib baiklah hanya special occasion jer datang sini.
setakat nak suka suki datang, tak kott.
kempis poket aku kang.
sekali hadap makan jer,
dah sama macam belanja dapur aku sebulan..phewwww..


Otak2 Kempas..takkan jumpa otak2 yang sedap macam nie kalau kat tempat lain..

Kailan ikan masin


Siakap 3 rasa

Butter prawn..

Sotong goreng tepung

sup ekor nie sedapp....kalau kat indonesia panggil sup buntut..auwww...

Chilli egg crab..aku suker nieh..makan sampai batuk datang balik..huwaaa....


Siakap steam limau..dish wajib order kalau datang sini

Ada jer tangan nak interfrem tau..sapa punyer tangan yang gebu tu???

Mak aiii..member mengongkang ikan2 sampai terlontang tinggal tulang...

Member duduk borak2 pon sampai boleh lelap mata..kahkahkahkahhhhhh...


Cik Kiah and Kak Anne

Cik Kiah, aku ngan Eyda

Cik Kiah, Kak Anne, Mr Soo, Wee Kiong, Abg Pezal, Aku, Eyda.
Cik Kiah ngan Eyda ada hati feeling hawaii minum air kelapa tepi laut...choyyy...




Amboi..suker yerrr...


So, lepas dah hadap tekak ngan makanan2 sorga macam ni,
baiklah semua beredar yer.
so tugas abg pezal anto kitorang sorang2 balik umah.
dah keje dia, nak buat macam mana kan?
acara membuli bermula. Kahkahkahhhhh..
Mula2 anto Kak Anne dulu balik umah.
Pastu anto Cik Kiah.
Masa nie baru salam2 ngan Cik  Kiah.
rasa sedih gak. Tapi takderlah sampai tahap nak nanges.
tapi aku rasa kalau bepisah kat opis,
sure hujan petir puting beliung kott.
nie, semua cool and calm jer.
me loike ok. Tak payah nak rasa ketat2 dada nie.
yer la..nak tahan sebak punyer pasal.


Lepas anto Cik Kiah baru anto Eyda.
Aku macam biasa orang terakhir sampai umah,
sebab umah aku dekat ngan umah orang tukang anto..huhuhu..
takperlah..yg penting ada orang sudi nak anto balik umah.
terima kaseh yek abg pezal...ngeeeeee....


So, Cik Kiah..
jaga diri baik2 yer..
ingat2lah kitorang kat sini.
kalau rajin, datang2lah lawat kitorang.
Best of luck okey..
happy mothers day to you!!!!







4 comments:

  1. Seafood ni nampak segar betul. Restaurant ni dekat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Restaurant ni kat Senibong, Permas Jaya, JB..Tak salah nama dia Selera Senibong Seafood..restaurant sebelah kedai jual nasi lemak yg femes tu.

      Delete
  2. hi Maria, saya baru jer upload gambar2 masa makan di senibong kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik blog ni pasal tempat2 makan menarik terutama di sekitar JOHOR (saya orang JB) tapi tempat lain pun ada...kalu sudi singgah la yer blog saya nih dan kalau bolih follow ok TQ TQ TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Papa..ok, boleh jer..nanti saya follow ok!

      Delete