This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, May 7, 2012

Cupcake Untuk Cik Kiah




Kepala aku sebenornya dok ligat mikir,
apa agaknya nak bagi Cik Kiah nieh.
last2 terpikir nak buat kek.
tapi kek tu mcm dah terbiasalah pulok.
then, terus terpikir nak wat cupcake.
emm..ok jugak kott wat cupcake.
Tengok barang banyak yg mcm tak cukup.
lagi2 paper cup tu.
adehh…rasa macam nak hangen kejap.
tapi bila kira2 ngan test2 dlm bekas plastik tu.
alhamdulillah.
cukuplah utk 9 bijik..tu jer kot yg ader..huhuu
Pandai2lah ko Kiah nak makan cupcake tu.
Jangan berebut makan ngan anak2 yer.
9 biji jer kott..sobbbsss...
So buat cupcake tu start dari petang.
Nak tunggu sejuk  bagai.
malam baru bole wat deco.
aku nie bukannya reti sangat buat keje2 nieh.
tapi semangat nak bagi Cik Kiah tu ader.
teruskan jer la..


    9 ketol jer boleh buat since paper cup tu ada 9 jerr....huwaaaa




Lebih adunan tepung kek tu,
aku masukkan dalam bekas lain.
then terus bako dlm oven.
buat kek untuk diri sendiri yg aku sendiri pon tak makan.


Yang tukang perabih adalah hantu kerawang dalam umah tu.
mengerawang dlm umeh jer mengongkang peti sejuk.
Carik2 makanan yang boleh ditelan.
Bila dah ada kek tu, menjadi2lah rasukannya. 
walaupon terang2 dia dah nampak kat atas kek tu adalah sah2 nama aku..
since aku pon bukan pemakan sangat kek2 nieh.
lagilah dia suka dan bergumbira ria.
Sapa tu???
my lovely bucuk hubby la...


    kek untuk diri sendiri...sobbsss..













No comments:

Post a Comment