This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, May 1, 2012

Labour Day - Jadilah pekerja berwawasan macam aku!

Hari nie besday aku..
erkk..bukan dah lepas ker?


Hello..hari nie labour day ok.
aku ni kan employee cum worker cum pekerja cum buruh cum kuli cum bla..bla..bla..
tapi sebak kot, sebab tak bole celebrate besday aku nie.
Patotnyer hari nie hari jimba2.
Tapi aku kena jimba kat opis derr.
jimba ngan berguling2 ngan paper work.
tulah sadisnya keje ngan accounts dept ni.
Bila kala kena close account mati2 kena close jugak.
takdernyer dia pikir aku kena jadi ibu mitholi kat umah ker..
isteri muslimah yg maha taat pada soaminyer ker.
takkan deme pikir langsung ok.


Yang deme tau semua report kena keluar.
On the dot.
Puctual.
Meet the dateline.


Maka dengan itu, aku tak boleh derhaka ngan dept aku sendiri.
nie semua tempat aku carik rezeki.
walaopon aku hanyalah seorang kuli yang makan gaji.
hari dapat gaji, hari ni jugak gaji aku habes.
wat bayo utang aset2 yang jota2 tu.
wat bayo duit kutu.
wat bayo tusen anak aku.
wat bayo bas skola bagai.
huhh!!..semua jenis term bayo2 yg mistikal.


Last2 apa yg tinggal?
tinggal la keringat ngan tenaga yang tak seberapa ni untuk bekerja jadi kuli lagi untuk dapat lagi gaji bulan depan..
begitulah pusing2 cenggitu.
namanya makan gaji kann??


Tunggulah nanti kot time aku dah tak jadi kuli lagi.
Jadi tokey tak pon jadi mem yg buleh dok goyang kaki kat umah.
Tu baru aku tak kompelin sebab tak dapat celebrate labour day nieh.
tapi, atas dasar pekerja berwawasan dan bertanggungjawab.
aku redho jer.
yang penting encik papa aku paham keje aku pastu tiap bulan aku dapat gaji.
doa2 semua halal dan berkat jer la kannnnnn...


Okeh..sambung keje balik...sobsss...


Lunch makan McD jer boss aku belanja..oklah..rezeki tekak untuk tengah hari nie..




Pssttttt...
Balik solat zuhur ternampak servis bertukor tangan..
ngeee.....


**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

Camry bertukor wajah ke Hybrid...berlindung di bawah bumbung sherwin...kwengg..kwenggg...kwengg...





Ok dah..sambung keje lagi...;P



















No comments:

Post a Comment