This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, May 5, 2012

Tips Bercuti atau Melancong ke Jakarta atau Bandung



Hoyee..Sabtu sudah..

masa untuk jimba2 kat umah..
golek2 depan tv..baca2 fesbuk..
update2 blog..
empphh..memang best quality time utk diri sendiri macam ni.
takder saper nak kacau..ngeeee..

Ok..hari ni aku rasa aku nak wat special entry tips untuk melancong ler.

takderlah coti2 satu donia.
cukuplah entry kali nie aku pegi buat untuk ke Jakarta ngan Bandung.
Next aku wat tips untuk Bali pulak (kalau aku rajin ler..;p)

Ok. Tips aku buat nie consider utk buget traveller yer.

Kalau korang banyak duit, tak payah baca entry nie.
sebab kalau banyak duit, semua keje senang nak buat.
Tak payah susah2 nak menggugel  bagai.
Hire agent sudah..pastu doklah follow bontot agent ke sana sini.
Yang tu..sedia duit jer la..

Yg aku punyer tips, tak banyak pakai duit.

Mudah dan selamat. Insya Allah.
Yang nie, aku bagi serampang 2 mata punyer. 2 in 1.
Pegi Jakarta dan Bandung sekali.

Jom start.



1.  Booking Ticket.


Apa-apa hal, musti nak book ticket dulu yer. Kalau buget nyer pastikan book Air Asia. Nak lagi murah, book ticket masa ada promo gila2 punyer. Book lagi awal lagi murah.

Book ticket pegi Jakarta dulu : LCCT-Jakarta, then baru book return Bandung-LCCT.
Ticket paling murah aku pernah dapat masa promo flight return ticket all in LCCT-Jakarta, Bandung-LCCT hanya RM50.00 sahaja. Murah kann??..

2. Booking Hotel.


Once ticket dah book, korang gugel carik hotel pulak. Aku suka book via Agoda, Booking.com, Asiaroom..bla..bla..boleh dikatakan semua aku dah pernah cuba. So far, takder masalah.

Kalau tak confident, boleh book via email jer ngan hotel2 yg korang suka.

Kalau nak book hotel, makesure hotel tu musti berhampiran2 dengan tempat2 interest yg korang nak pegi.

Janganlah main hentam book jer. Merana ko nanti kalau segala2 jauh.

Aku bagi contoh Jakarta.


Aku book hotel MaxOne, Sabang.


Sebabnya ;

a) Murah, RM125/night
b) Keliling hotel banyak restaurant halal and kedai2 macam 7E tu. senang nak beli barang.
c) Jalan kaki pegi Lotus ngan Sarinah Mall.
d) Senang dapat teksi or bajaj depan hotel.
e) Dekat ngan Station Gambir kalau korang nak gie Bandung naik Train.
f) Dekat ngan Monas.

Aku book hotel Kenangan Bandung.


Sebabnya;

a) Murah, RM90/night
b) Interest utama, dekat ngan Pasar Baru. Boleh jalan kaki.
c) Senang dapat teksi ngan Angkutan kalau nak jenjalan.
d) hotel tu tak sesak sangat. Area yang cozy sikit.

3. Booking Tour Guide.


Kalau kat Jakarta, aku tak rekomen korang amek guide. Sebab semua korang boleh buat sendiri tanpa was-was. Amek guide kat Jakarta pada aku adalah rugi sebab ;


a) Tour Guide Jakarta rata2 rate adalah RPH500k/day = RM170.00, pada aku agak mahal.

b) Semua tempat kat Jakarta, korang boleh pegi sendiri samada jalan kaki, naik bajaj atau naik teksi. Kos pon tak mahal mana. Jom aku tunjuk calculation aku masa gerak sendiri pegi sana.

Kos perjalanan untuk satu hari.



Teksi dari hotel ke Monas Rph11,000
Bajaj dari Monas ke Tanah Abang Rph15,000
Teksi dari Tanah Abang ke Mangga 2 Rph28,000
Teksi dari Mangga 2 ke Grand Indonesia Rph30,000
Grand Indonesia ke Hotel - Jalan Kaki Free..hahaha
Total Rph84,000

                                                                             
So, korang rasa murah tak??..cuba compare ngan kalau korang bayo RPH500k untuk sehari tu?? Berapa keuntungan yang korang boleh dapat?

c) Kat Bandung adalah perlu untuk booking Tour Guide. Especially kalau nak berjalan jauh macam pegi Kawah Puteh ngan Tangkuban Perahu. Perjalanan tu semua jenis makan masa yang panjang. Kalau naik teksi takut terkencing kang bila nak bayor. 


b) Kalau setakat nak shopping2 kat Jalan Riau, Dago, Setiabudi,  Pasar Baru takpon jimba2 gi Trans Studio, adalah sangat tak rekomen amek tour guide. Pi naik teksi or angkutan lagi berbaloi2.


4) International Plug


Ini adalah penting okeh. Makesure korang beli dulu International plug. kang ada yang menanges pulak tak boleh charge henpon kat saner. Pastu meroyan guling2 sebab tak boleh charge laptop ngan ipad sebab nak main fesbuk...sobbsss...


5) Perjalanan dari Jakarta ke Bandung.


a) Bila dah sampai Airport Jakarta, korang boleh naik bas ke Station Gambir, lepas tu naik teksi ke hotel. Kos lebih murah. Kalau korang jenis pemalas nak turun naik bas, terus jer amek teksi pegi terus hotel. 


b) Ok. Untuk ke Bandung dari Jakarta, ada 3 cara. Satu, amek transportation ngan guide terus ke Bandung. Dua, naik train dari station Gambir. Tiga, naik bas pon boleh pegi Bandung.


c) Kalau naik van or kereta, korang boleh singgah gi Punchak. Cost sekitar RPH700K-RPH1.0M. Mahal kann??..Kalau kena jem, lagi masak dok dalam kete tu.


d) Tapi kalau cara aku, naik train lagi senang. Perjalanan 3 jam. Selesa ngan pemandangan yang cantek2. Murah pon murah..korang boleh beli ticket Argo Parayangan kat station Gambir untuk ke Bandung.


6) Makan


a) Bab makan adalah tak jadi masalah kalau kat Jakarta ngan Bandung. Tak macam kat Bali. Cuma, tolong elakkan makan di gerai2. Makanlah di foodcourt atau restauran2 yg korang boleh tengok sendiri tahap kebersihannya. Penting okeh. Kalau korang dah cerry berry and sakit bagai. Adalah sangat tak bermakna percotian tu..sobbsss..


b) Bawalah sos cili sendiri. Kalau korang rajin take away MCD, kumpullah banyak2 sos peket2 kecik tu. Pada aku sos kat sana tak berapa kena ngan tekak aku. Lagi2 sos kat Pizza Hut..adehh..


7) Ubat-ubatan.


Jangan lupa bawak ubat demam, selsema , sakit perut yer..lagi2 saper yang ada anak kecik, ubat2 nie sangat penting. Minyak2 pon jangan lupa. Minyak angin ngan minyak urut yg sesuai utk korang sapu kat kaki kalau sakit. Almaklom..kat saner banyak berjalan..sakit kaki tu memang tak dapat dielakkan..huhuu...


8. Airport Tax/Excess baggage


a) Jangan lupa asingkan airport Tax. Kang syok sangat soping2 sampai takder wit nak bayor airport tax. Dah kena tinggal jadi bibik kat saner plak.


b) Duit utk excess baggage pon jangan lupa. Nie untuk orang yg senang lupa daratan kalau dah soping2. Dah terlebih timbang masa check in, mampos kang guling2 takder wit nak bayor utk berat yang terlebih...haru kann..??


9) Fee yang korang kena amek tahu


Ent. Fee Tangkuban perahu Rph50k/person
Rph15k/Mobil

Ent. Fee Kawah Puteh Rph15k/person 
Rph150k/Mobil            
Ent. Fee Trans Studio Rph150k/person 


Bandung Airport Tax                            Rph75k/person



10) Tour Guide/Bandung Supir

Pada korang yang nak book Tour Guide or Supir boleh call/sms/whatsapp no. kat bawah nie yer..Runding elok2..baik2 sampai korang puas hati.

1. Angga     +62 818 0923 3777 / +62 858 6135 3478
2. Pak Kos   +62 852 2213 3707 / +62 819 3120 4671

Untuk rate sekarang kalau minyak tak naik (Approx):

a) Avanza/Serena : 2-4 orang rate Rph400k-Rph500k/per day
b) Innova : 4-6 orang rate Rph550k-Rph650k/per day
c) Pregio : 6-10 orang rate Rph700-Rph1m/per day
d) Mini Bus : 12-20 orang..rate tak tau tanya sendiri..kuikuikuiiii..

Tu semua anggaran yer..jangan salahkan aku kalau tak tepat. Yang penting korang contact sendiri. Discuss or rundinglah baik-baik untuk dapat rate yang best..nak diingatkan aku tak amek komisyen okeh..sekadar nak menyenangkan korang kalau korang nak guide kat sana.


11) Entry yang korang kena baca :


jom-naik-keretapi-argo-parahyangan

maxone-hotel-sabang-jakarta

hotel-kenangan-bandung


Tu jer kot yang aku teringat buat masa nie..
kalau aku teringat apa2 tips yang lain, nanti aku edit jer la..
moga2 bermanfaat la eh..
yang paling penting, semoga setiap percotian tu meninggalkan pengalaman dan
kenangan paling indah untuk dimemorikan ...

Okeh..pada saper nak tanya boleh email kat sini ehhh..meyahoney@gmail.com
Insya allah..mana yang aku boleh tolong jawab, aku jawablah..




Ok till then..babai..




85 comments:

  1. Terima kasih atas tips nya :)

    ReplyDelete
  2. sy nak g bandung tok 4D 3N ngan famili..kalo g bandung more prefer kalo ade tour guide kn..

    my famili plan hari ke 2 shj yg akan pergi melawat tmpat2..so yg laen g shoping..

    nk mintak pandangan..better ambik tour guide utk 4hari atau hr ke 2 shj, yg laen kalo nk g shoping gne teksi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk yang tak pernah pegi bandung disarankan amek tourguide untuk 4 hari kat sana,lebih mudah..melainkan awak dah pernah ke sana (sbb dah ada pengalaman) atau pon dah katam and study betul2 jalan, area, tempat shopping kat sana..kalau macam tu boleh jalan sendiri naik teksi or angkutan..tapi disarankan agar study betul2 untuk elakkan ditipu dan dipermainkan semasa berjalan dan shopping di sana..=)

      Delete
  3. memang lg ok book ke jakarta dlu ye? then kalau di bandung, nak crik tourist guard cmne ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka hati nak book mana dulu..kalau akak suka buat 2 keje dlm satu masa..dapat jalan2 2 tempat..unless kalau fara nak jalan2 bandung jer la kann...kalau nak guide boleh baca dlm entry akak kat bandung tu..sms jer nanti dia reply..anything boleh email akak kat meyahoney@gmail.com

      Delete
  4. klu sy nk tdo di punchak pd hr pertama smpi di jakarta ok ke x?cdg nk amik teksi je tp mmg budget traveller ni...with family

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpulang..tapi kat punchak tak ada yang menarik sangat..setakat kebun teh jer..rasa rugi pulak kot tido semalam kat sana..biasa puncak kita hanya singah2 sejam dua jer sebelum terskan perjalanan pegi bandung..

      Delete
  5. boleh tau brape cost naik train utk ke bandung dr jakarta?tiket kna book dlu or bleh bl trus kt station Gambir tu? waktu perjlanan train tu ada stiap masa ke?tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..ticket boleh beli terus kat kaunter..kalau beli awal lebih bagus, so time nak berangkat nanti takderlah kelam kabut sangat kan..waktu perjalanan tu ada banyak..boleh baca dalam entry Argo Parahyangan saya.

      Delete
  6. salam..saya ada plan dgn kawan nak pegi indonesia..sekarang tgh decide nk pegi jakarta or bandung..mana lagi best ye?

    Ape yg lebih dan kurangnya dua2 tempat tu?boleh bgtau x?
    ty..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bandung lebih seronok kot..tapi tak salah jugak kalau nak ronda2 jakarta..dua2 xder beza sebab dua2 aktiviti shopping ngan sightseeing ada..tapi advise saya, kalau pegi seminggu..boleh pegi 2 hari jakarta 5 hari bandung..more fun!!

      Delete
  7. tiket ke jakarta dah book tu pon 16mac-18mac 2013...5 org...xtaw langsung 1st time nak ke sana..bile bace blog takut pulak nak ke sane,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. dont worry...buat itenery untuk diri sendiri dulu..pikir tempat apa yang nak dituju then buat research..insya allah..saya jalan ke sana pon 3 orang jer anak beranak tanpa guide..tapi saya buat research kat google ngan blog..alhamdulillah semua ok..kalau ada apa2 nak tanya boleh email saya kat meyahoney@gmail.com..sharing is caring..=)

      Delete
  8. aslmkum...sy nak ke jakarta bulan 3..main gamble je ni 2org..hotel yg awak duduk di jakarta ni dekatke nak ke tanah abang dan juga dr airport?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fadizlah, hotel yang saya lepak ni betul2 kat central jakarta. boleh check google map. Airport dlm 30-45 minit ikut perjalanan jem ke tak jem. Nak ke Tanah Abang boleh naik bajaj or teksi bluebird..tapi saya memang rekemen hotel ni sebab kemudahan yang banyak keliling hotel ni.Cafe hotel pon serve makanan yg sedap..Boleh baca special entry saya untuk hotel nie:)

      Delete
  9. nak tanya, supir tu mcm mana contact ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Yusra, Supir tu boleh contact via facebook "Angga Wigangga" atau pon sms/call Angga +6285 861353478 / +6281 809233777

      Delete
  10. Salam, sgt memberikan info, sy pun nk bwk family ke bandung nextweek. so baca pengalaman di blog2 mereka yg penah ke sana.:) seronok gak + xsabar nk shopping.... Moga perjalanan kami sekeluarga selamat.

    ReplyDelete
  11. best! thanks atas sharing experience, berguna dan penting untuk mereka yang first time pergi dan boleh save budget.

    Saya juga akan rakamkan kisah travel dalam blog saya nanti. Jom ziarah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jer..sharing is caring kann..nanti kita pi melawat umah awak oke!!

      Delete
  12. Saya pon rancang citi skola ni nak p bandung gan family cma nak tya mcm mna klu yg ada bb kecil umur 1 thn,tkt nnti mcm mna nak mkn kat sana sesuai ka gan umur bb?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada masalah untuk baby tu..orang sana pon makan macam kita jugak...makan nasi..makan lauk pauk..dont worry be happy :)

      Delete
  13. Rasa2 brp bajet yg d perlukan bl nak g sna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depends dengan apa aktiviti yg awak nak buat..hotel yg awak nak duduk..shopping..flight ticket..kalau untuk saya 3 beranak - 5 hari di sana dgn AA ticket murah, hotel buget, shopping, spa, makan, tourguide RM3k good enough...ada lebih lagi..

      Delete
  14. nk tnye..yg rate for tour guide tu RPH400k/day utk luar bandung or dlm city je?kenderaan dia guana apa ek?sbb kitorg pg dlm 10-11 org jgk..ramai ooo..so susah nk cr yg boleh muat ramai2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rph400k rate utk avanza utk city bandung inclusive Tangkuban Perahu and Kawah Puteh. Klau macam 10-11 org biasa supir provide pregio or mini bus. Tak susahlah nak cari utk muat ramai2..even rombongan cik kiah 30 org pon boleh jalan terussss..ngeeee...

      Delete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. salam..agak2 duit shopping brp bnyk yang sesuai utk di bawa? pengalaman awak brp bnyk duit awk bawa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. subjektif sangatlah kalau nak cerita pasal duit shopping tu..heheee..sebenornya terpulanglah kat ibu nak berbelanja berapa..sikit duitnya, sikitlah barangnya..banyak duit banyaklah barangnya...kalau jenis org yg berjimat, bawak duit banyak pon tak abis2, siap bawak balik mesia lagi..nanti kalau ada rezeki nak return, pakai balik duit balance yg ada tu..

      Delete
  17. kalau i jln sendiri selamat tak? perlu ambek tourist guide? lady. kwn i mybe cancel so i kena ada plan B.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jalan sendiri tu maknanya sorang2 ker aper?..nak bagus jalan berteman..lainlah kalau lelaki..mcm manager i ni lelaki bujang yg suka jln sorang2 all over the world..:)

      Delete
  18. Hi, saya syana. Spa mcmana? Banyak? Dekat mana best? Jakarta ke Bandung? n budget untuk spa kt sana sama mcm malaysia atau jauh lg murah? sy flight ke bandung dulu, sampai airport bandung pukul 8 mcm tu, saya plan nk ke jakarta dulu 2 hari satu mlm mcm tu dan balik semula ke bandung. so kt airport tu, apa awak recommend, ambik cab pegi train atau cr kereta antar pergi jakarta je? sbb malam kan, pukul 8.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indonesia spa memang murah compare to Mesia nie..kat sana nak Spa best boleh pegi kat Rogers or Balinese Spa kat Bali Heaven. Tapi spa paling murah and best banyak kat BALI itself la..hahaha
      Kalau nak ker Jakarta malam tu jugak better amek supir+transport. Tak advisable naik train or cab since dah malam kann...lagipun tak sure pulak ada train tak malam2 pegi jakarta tu..macam tak ada jekk..

      Delete
  19. haku melancung kat surabay dan kota malang,hazab betol pak supir hensem siot cam ari wibowo,membuat haku termimpi nak tinggal kat jawa..benci betol kat jantan indon,encem gila gaban supir guide haku....cinta mati haks haks

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan yang baik dengan penuh rasa kekeluargaan dengan harga tour yang sangat berpatutan di daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia seperti : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    ReplyDelete
  21. Kalau pegi Bandung ni, mesti shopping habis-habisan... murah brg kat sana. Especially kain..

    ReplyDelete
  22. Salam. First of all thanks utk tips yg diberikan.. sy takut jugk ni. Sy dah booking tiket pergi balik lcct-jakarta. 5hari. 7mac-11mac2013. Sy g sorang2.. dengan budjet rm1500 sy convert duit rupiah. Dpt dlm4juta lebih. Plan sy sampai jakarta sy stay 1malam kat jakarta. Hr ke dua baru gerak g bandung. Stay 3hr 2mlm kat bandung. Last day sy stay 1mlm lg kat jakarta pastu trus fly blik kl. Sy g xde nak shopping mane pos sekadar beli buah tangan tok adik bradik dgn sahabat handai jew.. rase2 cukup xbudjet yg sy bwk tu.. and ada 1 soalan. Jakarta ada airport tax x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. cukup jer tu azrin..setakat sorang jer boleh sangat..jakarta mmg ada airport tax..dulu2 bayo separate kat kaunter masa check in..sekarang ni tak sure pulak..takpon azrin boleh refer kat sini ~ http://www.tripadvisor.com.my/Travel-g294229-s301/Jakarta:Indonesia:Arriving.And.Departing.html

      Delete
  23. Assalamu'alaikum. Salam tuk yang punya blog ini. Tuk yang mau bercuti ke bandung atau melancong ke bandung bisa coba hubungi travel agency MalaysiaBandung.com, harganya murah dan pemandunya ramah pula. Tolong untuk ditampilkan ya kakak

    ReplyDelete
  24. seronok baca kat sini..memang membantu..saya nak g jakarta bulan 10 nanti.sebelum tu..salam perkenalan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi intan..sharing is caring...selamat bercuti!! :)

      Delete
    2. best nya rasa nak ikut

      Delete
  25. RENTAL CARS IN BANDUNG
    RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013










    1 CAR FOR 6-7 PEOPLE

    PAKET MURAH : RP 450.000 / 136 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH LEMBANG AREA : RP 500.000 / 167 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

    PAKET MURAH CIWIDEY/GARUT : RP 700.000 / 213 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    NEED HOME STAY


















    NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    CALL OT TEXT : +62 8213 97 313 88
    CP: AULIA
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com

    ReplyDelete
  26. KAK SELAIN MAXONE BLEH X BAGI NAMA HOTEL BERDEKATANNYA OR SBELAH MENYEBELAH DGN MAXONE. LOKASI DAH OK CUMA NAK STAND BY TKT MAXONE NI FULLY BOOKED.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat situ ada lagi satu hotel yg ok..FAVE HOTEL WAHID HASYIM..cer google..semua walking distance jugak.

      Delete
  27. salam, nak tanya sikit yang kamu cakap airport tax tu, masa bile kene bayar and bayar kt mana?

    lagi saya nak tanya saya berangkat ke kl-jakarta malam, so kalo airport kt sana bole tidur kt situ ker?

    kita org pergi jakarta bandung 5hari 4 malam mintak tolong suggest sikit berapa hari patutnya spend masa kt jakarta agak2 kalau satu hari cukup tak? the rest nak stay kt bandung

    ReplyDelete
    Replies
    1. zamzam...lagi best kalo kita bole wechat or whatssap..bole email saya..kita bole borak2..

      Delete
    2. Salam.thanx for your post..vry informative..next month my fmly trip to jakarta..nanti kalu apa2 kat sana sy tya awak tru blog ni bole.kalu whatsapp bole bg no pon x.saya pakya 0166878375

      Delete
    3. Salam Pakya..nanti saya message yer..:)

      Delete
  28. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan


    Mutiara transport Bandung ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, dan peramah
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, pregio (10 seat), isuzu elf (15-17 seat)

    Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

    Harga kereta Avanza , Apv Suzuki , and Daihatsu Luxio (sewa kereta, upah supir, petrol & parking) :
    Bandung City Tour = Rp425 ribu/perday (8 pagi - 10 mlm = 14 hour)

    No. H/P(call,sms, whatsapp): +62 858 6137 8328 ;

    CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
    telefon office : +62 8888 9177 00
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30d1 82f0
    email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

    ReplyDelete
  29. salam,
    dekat sane u roaming atau beli sim card sane? kalau sim sane, berape RP n ade data plan tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli sim card sana bagos..carik yang ada data internet plan..murah jerr

      Delete
  30. Salam,kak awal thn dpn fmly ktorg pn nk bt trip to jkarta bndung..hope dpt share eksperiencë dgn sis..bole whtsapp 0182069391

    ReplyDelete
  31. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
    Phone: +6281322511883 / +622 203 9130
    Email: tourbandung@yahoo.com
    Website: www.chepycar.com
    Whatsapp: +6283821529157
    Adrees: jalan bapak husen dalam no. 10 Cihampelas, Bandung.

    ReplyDelete
  32. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
    Phone: +6281322511883 / +622 203 9130
    Email: tourbandung@yahoo.com
    Website: www.chepycar.com
    Whatsapp: +6283821529157
    Adrees: jalan bapak husen dalam no. 10 Cihampelas, Bandung.

    ReplyDelete
  33. " DIDOT RENT CAR "

    MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto )
    +6281235111103 ( Astri )

    Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

    Whatsapp :
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    astri.ryunita@gmail.com


    CITY TOUR IN BANDUNG :

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
    ( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )



    CITY TOUR IN P. BATAM :

    AVANZA ( IDR 500 rb )
    INNOVA ( IDR 650 rb )
    VAN ( IDR 900 rb )

    Day One Tour Bandung
    1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at Toko Tiga Jeans
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera


    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    ReplyDelete
  34. assalamualaikum,
    ada teksi (bluebirds) tak kalau saya dari stesen keretapi bandung nak terus ke tangkuban perahu?..amik train pkul 1050 pg dlm pkul 2ptg br sampai...

    ReplyDelete
  35. kak jika butuh kereta sewa kat medan bisa hubungi
    http://medanstarrentacar.com/
    call/wa : +62852-9700-0264

    drivernya bagoss..

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  37. Assalamualaikum wr.wb
    Jom Holiday Jakarta-Bandung Murah
    kami ejen dari Bandung bila tuan/puan yang hendak cuti/holiday Bandung boleh
    kami Bantu keperluan tuan/puan, untuk harga boleh runding tak ada minimal
    orang, 1 orang pun saya layani. ada pakej dan kereta sewa boleh pilih mana
    yang suka.
    perkhidmatan kereta sewa untuk guna City tour jakarta dan Bandung
    kereta : 1. Toyota Avanza
    2. Suzuki APV
    3. Van Isuzu Elf (12 seat, 15 seat, 18 seat)
    bila tuan/puan butuh bilik hotel pun saya sedia dari star 1- star 5

    untuk tempahan sila call/whatsapp : +6281394444490
    e-mel : amirah.murah@gmail.com

    ReplyDelete
  38. SALAM KENAL
    Mohon Maap ikut pasang di Blogger kaka
    JOM CUTI2 BANDAR BANDUNG-JAKARTA
    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  39. Salam,
    Jom pegi bandung murah jer 199rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *minimum 6 pax
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Mohd Tony
    Whatapps / call / sms :
    +62 858 6137 8328 (fast response)
    Email :
    Tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  40. Chepy Car Tour & Travel Bandung

    Assalamualaikum ..
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    Promo Terbaru !!!
    Rm. 245/Pax Minimum 4 pax
    >>Termasuk :

    >Pengangkutan selama 4 hari pick up airport city tour bandung & transper ke airport semula
    >hotel selama 3 malam di hotel Mine Home Cihampelas..

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    ** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

    > Contoh Itinerary Tour
    Seperti:

    -Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
    -Taman strawbery
    -Sari ater hot spring
    -Floting market lembang
    -Lunch kampung daun culture & galery
    -Shoping at rumah mode factory outlet
    -Shoping at jalan ciohampelas
    -Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

    Day 2
    -Breakfast at hotel
    -Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
    -Lunch at simpang raya melayu resto
    -Shoping at kedai tiga jeans factory
    -Shoping at jalan riau factory outlet
    -Dinner at Parit sea food

    Day 3
    -Breakfast at hotel
    -Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
    -Lunch at sederhana resto
    -Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
    -Dinner at Stones cafe
    Hatga pakej yang kami tawar kan

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    2). Hotel & transport
    > MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
    > Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    Transport facilities:
    > Ac
    > Audio video
    > Kereta terbaru
    > Supir yang ramah dan berpengalaman

    address : Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
    Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
    Emai :tourbandung@yahoo.com
    Website : http://www.chepycar.com
    Whatsapp : +6283821529157

    Terima Kasih

    Chepy suryana
    Marketing director Chepy car tour & travel
    Mine Home Hotel Manager

    ReplyDelete
  41. Assalamualaikum wi wb Puan dan Tuan izin tumpang iklan kereta sewa bandung. WIRYARENTCAR . Kami perusahaan jasa transportasi di bandung menyediakan kereta berbagai jenis dengan harga sewa murah. Mohon kiranya tengok blog saya diatas. Harga sewa harian dan package murah, akhir kata saya ucapkan banyak terima kasih.

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum wr wb.
    Salam kenal saya Jati dr Ganesha Tour Jogja. Kami adalah perusahaan jasa tour n travel khususnya dalam bidang pakej wisata Jogja. Selain pakej wisata Jogja kami juga melayani pakej wisata luar kota jogja, seperti Dieng, Bali, Lombok, Karimunjawa dan lain sebagainya. Kami berikan harga yang murah dengan pelayanan maksimal karena kami handle langsung dari Jogja. Jika berminat dapat hubungi saya via whatsapp di +628985101301 atau call +62 274 7890010.

    Berikut contoh paket wisata dari kami:
    Jogja 5D4N Tour + Dieng
    Objectives:
    Dieng Tour: Candi Arjuna, Sikidang Crater, Dieng Plateau Theater, Telaga Warna,
    Jogja Tour: Parangtritis Beach, Borobudur, Merapi (lava tour), Kraton, Tamansari, Kotagede, Prambanan,

    The first day
    11:30 roundtrip airport
    13:00 - 14:00 go to local restaurant
    14.00 – 15.00 lunch
    15.00 – 17.00 go to Parangtritis Beach
    17.00 – 18.00 Parangtritis Beach
    18.00 – 19.00 go to local restaurant
    19.00 – 20.00 Dinner
    20.00 Drop hotel
    Second Two

    09:00 – 11.00 Go to Borobudur
    11.00 – 12.30 Borobudur
    12.30 – 13.30 go to local restaurant
    13.30 – 14.30 lunch
    14.30 – 15.30 go to merapi lava tour
    15.30 – 17.30 merapi lava tour
    17.30 – 18.30 go to local restaurant
    18.30 – 19.30 dinner
    19.30 drop hotel

    Third day
    09.30 – 10.00 go to Kraton
    10.00 – 11.00 Kraton
    11.00 – 11.30 go to Tamansari
    11.30 – 12.00 Tamansari
    12.00 – 13.00 go to local restaurant
    13.00 – 14.00 lunch
    14.00 – 15.00 go to Prambanan
    15.00 – 16.00 Prambanan
    16.00 – 17.00 go to Kotagede
    17.00 – 18.00 kotagede
    18.00 – 19.00 go to local restaurant
    19.00 – 20.00 dinner
    20.00 drop hotel

    Fourth day
    08.00 – 12.00 go to Dieng
    12.00 – 16.00 Dieng Tour
    16.00 – 20.00 go to local restaurant
    20.00 – 21.00 dinner
    21.00 drop hotel

    Fifth day
    Tba – drop airport

    The price includes:

    • Private / Bus
    • Drivers and assistant (+ driver and assistant’s meal)
    • 3-star Hotels in Yogyakarta
    • Breakfast in hotel
    • Dinner & lunch at local restaurant
    • Guide
    • Entrance tickets listed in itinerary
    • Parking of vehicles
    • Insurance
    • Mineral water

    The price excludes:
    • Flight Tickets
    • Personal expenses
    • Any other optional tours, which is not specified in the itinerary
    • Tips for guide and driver

    * Price does not apply to peek season and high season

    Price: RM 575

    Jika tertarik dapat langsung menghubungi saya di telp +62 274 7890010. sms / whatsapp +62 8985101301. Terimakasih
    Wassalamualaikum wr wb

    ReplyDelete
  43. Promo terbaru Myr. 370/malam

    D'Villa Home stay bandung
    Hunian nyaman macam kat rumah sendiri dan cocok untuk anda yang barkatagory family maupun grup

    *minimum hunian 8 sampai 16 pax
    Facility
    1 rumah
    -6 room
    -1 musholah/surau
    -4 bilik mandi
    -1 ruang televisi
    -2 ruang tetamu
    -kichen seat (boleh masak sendiri)
    -balcony
    -aconditioner/ ac split
    -breakfast
    -tv cable
    -wi fi
    -iron
    -timbangan
    *dan vuew bandung
    Lokasi
    -15 menit dari airport & train station
    -10 menit ke jalan dago & factory outlet
    -10 menit ke jalan riau factory outlet
    -15 menit ke pasar baru
    -15 menit ke jalan cihampelas
    -10 menit ke stones cafe
    -10 menit ke gedung sate
    -10 menit ke university ITB,Unpad,unisba,unikom dll
    -5 menit ke pasar traditional
    Alamat
    Jalan tubagus ismail, perumahan tubagus ismail estate no. 5
    Phone : +6281322511883 ( Chepy )
    W apps : +6283821529157 ( Chepy )
    Email : dvilla_homestay@yahoo.com

    ReplyDelete
  44. Promo terbaru Myr. 370/malam

    D'Villa Home stay bandung
    Hunian nyaman macam kat rumah sendiri dan cocok untuk anda yang barkatagory family maupun grup

    *minimum hunian 8 sampai 16 pax
    Facility
    1 rumah
    -6 room
    -1 musholah/surau
    -4 bilik mandi
    -1 ruang televisi
    -2 ruang tetamu
    -kichen seat (boleh masak sendiri)
    -balcony
    -aconditioner/ ac split
    -breakfast
    -tv cable
    -wi fi
    -iron
    -timbangan
    *dan vuew bandung
    Lokasi
    -15 menit dari airport & train station
    -10 menit ke jalan dago & factory outlet
    -10 menit ke jalan riau factory outlet
    -15 menit ke pasar baru
    -15 menit ke jalan cihampelas
    -10 menit ke stones cafe
    -10 menit ke gedung sate
    -10 menit ke university ITB,Unpad,unisba,unikom dll
    -5 menit ke pasar traditional
    Alamat
    Jalan tubagus ismail, perumahan tubagus ismail estate no. 5
    Phone : +6281322511883 ( Chepy )
    W apps : +6283821529157 ( Chepy )
    Email : dvilla_homestay@yahoo.com

    ReplyDelete
  45. Promo terbaru Myr. 370/malam

    D'Villa Home stay bandung
    Hunian nyaman macam kat rumah sendiri dan cocok untuk anda yang barkatagory family maupun grup

    *minimum hunian 8 sampai 16 pax
    Facility
    1 rumah
    -6 room
    -1 musholah/surau
    -4 bilik mandi
    -1 ruang televisi
    -2 ruang tetamu
    -kichen seat (boleh masak sendiri)
    -balcony
    -aconditioner/ ac split
    -breakfast
    -tv cable
    -wi fi
    -iron
    -timbangan
    *dan vuew bandung
    Lokasi
    -15 menit dari airport & train station
    -10 menit ke jalan dago & factory outlet
    -10 menit ke jalan riau factory outlet
    -15 menit ke pasar baru
    -15 menit ke jalan cihampelas
    -10 menit ke stones cafe
    -10 menit ke gedung sate
    -10 menit ke university ITB,Unpad,unisba,unikom dll
    -5 menit ke pasar traditional
    Alamat
    Jalan tubagus ismail, perumahan tubagus ismail estate no. 5
    Phone : +6281322511883 ( Chepy )
    W apps : +6283821529157 ( Chepy )
    Email : dvilla_homestay@yahoo.com

    ReplyDelete
  46. Assalamualaikum

    www.telekungrozalia.com

    Industri pembuat telekung cantik dan sedap dipakai.

    Terima tempahan dari berbagai materials.

    Kami siap untuk berbisnes dengan tuan dan puan di malaysia, karena telekung produksi kami sangan nyaman dan selesa dipakai juga design dan kuality sulam dan jahitan ok.

    Terima kasih

    ReplyDelete
  47. Wah artikelnya keren..
    cuma lebih keren lagi klo di tambah animasi untuk senam kaki agar memudahkan pembacanya juga ..Sambil baca artikel ini, Aku numpang promosi ya jualan saya kaos kaki wanita ya
    moha makin bagus lg artikelnya ...

    ReplyDelete
  48. pakej pelancongan dan transport bandung murah giler

    pakarholiday tours and travel

    2nd floor
    Jalan Terusan Jakarta no 378 kav 49
    Kota Bandung
    Tlp +6288218357412 , Mobile +6281224413595
    WhatsApp : +6287821738686
    Email : infopakarholiday@gmail.com
    Website : www.pakarholiday.com

    ReplyDelete
  49. Pakar Holiday adalah biro perjalanan wisata dan perencana wisata (tour planner) untuk perorangan, keluarga, kelompok kecil maupun kelompok besar yang menyediakan beragam paket wisata di Bandung, Pangandaran, Yogyakarta, Jakarta, Bogor dan beberapa tempat lain yang sedang kami kembangkan.

    http://pakarholiday.com/

    pakarholiday Bandung

    2nd floor
    Jalan Terusan Jakarta no 378 kav 49
    Kota Bandung
    Tlp +6288218357412 , Mobile +6281224413595
    WhatsApp : +6287821738686
    Email : infopakarholiday@gmail.com
    Website : www.pakarholiday.com

    ReplyDelete
  50. Salam..trip bajet ke bandung!
    Jom pegi bandung only RM235 per person for 4day 3 night (*included hotel and transport)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    Day3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    Day4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    Hotel facilities:
    -Aircond
    -Free Hot spot / wifi
    -TV cable
    -Free Breakfast Buffet
    -Hot & cold water
    -Free parking

    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast

    transport facilities:
    * bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
    * include petrol / minyak
    * include parkir
    * include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu

    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    tersedia juga pakej lain seperti jakarta - bandung - bogor (puncak) - bali - yogyakarta

    Service insya allah memuaskan
    Your comfort is our priority


    Term and condition :
    *included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *rate is not included entrance fee
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *rate 6 pax ~ 235rm per person
    kalau 4 pax ~ 275rm per person
    kalau 2pax ~ 395rm per person
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    sila contact jika ada sebarang pertanyaan di :
    email : touramanahbandung@yahoo.com
    call : +62 88 12057848
    whatsapp +62 838 2178 9103
    bandung-indah.blogspot.com
    fb page : Bandung Amanah Tours & Transport

    ReplyDelete
  51. Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

    Assalamualaikum ..
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    #Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
    Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
    Termasuk Hotel/guest house & Transport

    1). Budget pakej Full Board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 1
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    2). Star Pakej Full board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 3
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    Itinerary tour
    1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

    2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

    3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

    4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    ReplyDelete
  52. Bandung Tour package Bandung Tour Pakej Murah !!

    Assalamualaikum ..
    Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

    #Pakej dikekalkan sampai 2015 :)
    Pakej Terbaru 4 hari 3 malam Rm 245/pax (minimum 4 pax)
    Termasuk Hotel/guest house & Transport

    1). Budget pakej Full Board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Budget Rm. 320/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Budget Rm. 380/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Budget Rm. 420/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 1
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    2). Star Pakej Full board
    a. Pakej Bandung 3 day 2 Night pakej Star Rm. 380/pax
    b. Pakej Bandung 4 day 3 Night pakej Star Rm. 430/pax
    c. Pakej Bandung 5 day 4 Night pakej Star Rm..515/pax
    **Pakej Includ :
    -Hotel bintang 3
    -Meal B/F/D
    -Privat transport
    -Entrance fee tiket
    -Pemandu pelancong

    Itinerary tour
    1). Hari pertama (pick up airport) Welcome to bandung kata itulah yang pertama kami siratkan untuk anda.. Chek in hotel Rest sekejap di hotel dan dilanjutkan untuk Makan siang di sederhana restoran padang, setelah puas pengenalan sekitar kota bandung dan shoping di jalan dago factory store, dan dilanjutkan untuk dinner di restoran pak chi met yang terkenal dengan ikan bakarnya, kembali ke hotel dan beristirahat.

    2). Hari kedua (jom shoping belah belah) Breakfast di hotel, dan dilanjutkan untuk shoping di pasar baru trade centre surga beli belah, lunch kat pasar baru shoping sampai selesai, (kat sini kami beri massa sampai jam 4 petang) dilanjutkan shoping semula ke jalan kosambi untuk shoping barangan jeans di toko 3 jeans factory, dan di lanjutkan untuk shoping di jalan riau factory store, dinner at balacan resto.

    3). Hari ke tiga (jom cari peranginan) Breakfast at hotel dan bissmillah semoga perjalanan kita lancar, amin.. perjalanan akan di lanjutkan untuk menuju ke wisata alamgunung tangkuban perahu, dan dilanjutkan menuju ke floting market lembang, lunch at kampong daun culture & galeri, setelah puas malan perjalanan dilanjutkan untuk menuju ke bandung dan shoping kat rumah mode factory outlet, rest at hotel dan dilanjutkan untuk dinner di stones cafe, menikmati makan malam dengan suasana pe,andangan kota bandung dan diiringi alunan musik (live band) kembali ke hotel, kemas barang untuk persiapan esok chek out.

    4). Hari ke empat (sayonara) Breakfast di hotel, dilanjutkan untuk shing oleh oleh khas bandung cake kartika sari, free program untuk penerbangan petang, transper semula ke airport. Dan akhirnya kami segenap crew yang bertugas, mengucapkan banyak2 terima kaaih atas kepercayaan anda menggunakan khidmat kami selama melancong di bandumg, kami harap anda sehat selalu dan boleh berjumpa lagi di lain waktu .. sayonara ..

    1). Transport
    > MYR: 400.000/Day
    > Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

    ReplyDelete
  53. Assalamualaikum ..

    Salam Saya Driver & Tour Guide From Banda Aceh.

    Sesiapa nak Melancong ke Banda Aceh & Sabang sila contact saya

    whats app : +6285277823343
    Call/sms : +6285277823343
    FB : www.facebook.com/Bandaachehtour

    Terima kasih

    ReplyDelete
  54. dj holiday Bandung
    menyediakan transport for city tour Bandung dengan harga yang murah.
    Avanza Rm125/day
    Inova Rm 175/day
    include: Driver,minyak&parking.
    for booking call/whatsapp : +6281322703409
    we are better than other

    ReplyDelete
  55. Assalamualaikum kepada semua Percutian ke Bukittinggi Padang Saya Mukhlis Tourist Guide Kat Bukittinggi Padang,
    Bukittinggi Merupakan Destinasi Percutian Yang menarik untuk dikunjungi selain View yg cantik, makan sedap dan tempat Shopping Embroidery banyak pilihan dan penduduknya Muslim senang untuk cari makan
    Saya Mukhlis Driver cum Guide kat Bukittinggi bagi Tuan, Puan, abg,Akk yg nak datang Bukittinggi tapi belum ade contact untuk uruskan kat Bukittinggi insyallah saya boleh bantu uruskan sebaik mungkin sesuai dgn apa yg di minta. Dan bagi yang nak sewa Transportasi Kereta Innova, Van Pregio,Bas ,Bukittinggi bandar kecil sejuk makan sedap, tempat Shopping kain sulam banyak dari yg murah, menengah, Quality dan bagus buat bisness jual balik maupun nak pakai sendiri. Sila datang Bukittinggi nanti saya akan bw kat home industry kain sulam baik yg nak beli sehelai atau pun borong. Saya utamakan Quality bukan Quantity sila call Whatsapp +628197513210 or +6281268422608 untuk buat tempahan
    Dan saya Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang Tidak mengatas namakan Travel Agent Manapun untuk Promote saya punya khidmad, 
    Dan saya ucapkan banyak terima kasih pada Blog ini atas share Percutian dengan adanya blog ni boleh berbagi Informasi dan khidmat

    Wassalam 
    Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang

    ReplyDelete
  56. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum  Tuan/ Puan  Abang/ Akak

    Kami dari Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insha Alloh,  driver & tour guide kami yang profesional santun dan mesra akan selalu bawa anda ke semua tempat  favorit  kat  Bandung, Bogor dan  Jakarta dengan selamat.
     
    Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung  jer .

    Rate per Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio  (6 seat)  Rate:  IDR 400.000 or RM 115 

    # Toyota Innova / KIA Pregio  (8 seat)      Rate:  IDR 550.000   or  RM 160 

    # Coaster Isuzu Elf Short  (11 seat)          Rate:  IDR 650.000   or  RM 185 

    # Coaster Isuzu Elf Long  (17 & 19 seat)  Rate:  IDR 850.000   or  RM 245 

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)          Rate:  IDR 850.000   or  RM 245 

    *Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta 
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge  sebesar IDR 50.000  jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps. 

    Terimakasih, 
    Bimo Mekarwangi Tour 

    Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo) 
    Email                         :     bimomekarwangi@gmail.com 
    Facebook Page         :    Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

    ReplyDelete
  57. Salam

    MBTS Holidays adalah legal company kat bandung menyediakan transport services and pakej holidays akak and abang kat bandung or jakarta Indonesia.

    Jom pegi bandung 175rm per person for 3day 2 night (included hotel and transport)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba diBandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga (Branded Jeans)
    *depasion factory outlet kain potong
    *Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *rumah kain sulam taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    * Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)
    *factory outlet area riau street,the secret, heritage,oases, etc

    Day3
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer


    Term and condition

    *included transportation for 3day2night type kereta 6seater all included

    *included 3 room deluxe ~king bed size or twin hotel 3star also include free buffet breakfast

    *rate is not included entrance fee per kereta dan entrance fee per person

    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa

    *Rate 6 pax~175rm per person

    *not included lunch and dinner

    *not included ticket flight and airport tax

    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung


    Best regards,
    Mohd Tony
    Whatapp : +62 858 6137 8328 (fast responses)
    Email : tonytransportbandung@gmail.com
    Website :Mbtsholiday.890m.com

    facebook fanpage : MBTS Mutiara Bandung Tour & Transport Solution

    ReplyDelete
  58. Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
    Call : +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp : +6282214441280
    +6282216270779
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

    ReplyDelete
  59. salam tuan dan puan
    kami mohon izin promotion di blog ni
    kami salah satu agency pelancongan yang ada di bukittinggi,padang west sumatera indonesia.
    yang sudah memiliki legalitas yang sah yaitu Pt.RISFY HIDAYAH WISATA.
    bagi yang nak bercuti kat padang ,medan dll.boleh kami bantu uruskan.
    dengan harga yang berpatutan.
    untuk detail
    sila hubungi kami di talian phone /whatsapp: +6282169960060 ( edward ardy)
    atau tengok blog kami www.risfyhidayahgroup.blogspot.com
    terima kasih sebelumnya

    wassalam

    (edward ardy)

    ReplyDelete