This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, June 14, 2012

Hantaran dan contengan henna



Entah kenapa,
bila bab2 prepare2 hantaran ngan kek kawen.
musti aku volunteer.
kenapa ntah aku pon tak tahu.


So, bila SIL aku kawen nie,
aku ler yg tertonggeng2 buat semua tu.
padanlah muka aku kan.
dah aku yg volunteer..sobs..
Hantaran kawen aku dolu2 pon aku buat sendiri.
adik2 lelaki aku kawen pon aku buat jugak.
tu yg aku tak berapa nak kesah tu.
konon2 dah ada experience gitueww..
nie, pada aku perantin last kot yg aku buat.
since keturunan lepas nie takder yg besor panjang nak kawen.
semua ala2 budak nak akil baligh.
SIL aku yg nak kawen nie bajet dia ciput.
so, barang2 hiasan pon ciput sokmo la.
konon aku berangan nak tenggek ros inggeris style.
kaler yg aku berangan pon combination purple ngan pink.
tapi yang adoo.

Jadinya, aku berbelanja ikut bajet perantin.
mula2 rasa tak puas hati jugak.
sebab rasa tak puas nak berkarya..kannnnn..(tangan kat dada)
tapi nak buat mcm mana der.
segitu jer duit yg ada.
kuturutkan sajer.
nasiblah ko Nett.
aku kalau barang2 murah, mood tu tinggal 15% jer nak buat..T__T
Member asalnya request kaler kunin.
Tapi aku pulak tak suka kaler tu.
Kaler kunin yg aku pandang kebanyakkannya menyakitkan jiwa raga aku.
aku tibai kaler oren.
dekat2 kot kaler tu..hehehe..
mampos kang kena sumpah jadi cengkerik kang aku nie.
So, jadilah hantarannya sebegitu rupa.
dengan kos yg ciput.
hopefully bolehlah kann???


    Buget buat sirih junjung tak temasuk..jadi konon2 Papa sponsor ler..
    Tapi, ahkak jugak yg membuatnya..citt..


    Niat di hati aku nak tempah kek hantaran yg lawo2 takpon tempah cupcakes..tapi buget yg ado..so, aku beli brownies pastu potong2 masuk dalam paper cup..boleh???


    Buah2 eksport dari luar negara..kihkihkihhh.. 


    Toiletteries

Wallet ngan belt 


 Kain nie aku belikan masa pegi Bandung bulan 3 lepas..sempat lak minah nie pi tempah baju melayu..

Kasut wat pakai masa sanding cum wat kasut keje sekali

Ha..nie gambo ponoh...simple jer kan??

Lepas dah setup apa2 yg patot,
capai henna pulak.
mulalah aktiviti menconteng henna kat tangan.

Nasib tak baik, henna tu boleh jadi kaler coklat lak
kat tangan perantin.
Masa aku try test kat tangan anak aku,
elok jer kaler dia maroon2 gitu.
kena kat tangan my SIL.
enam jahanam ngko.
kena kat jari jemari jadi gelap2 mcm hitam.
mak aaaiiiii...darah spesies apakah ini???

masa ni belum kering...tapi comot jugak sebab minah nie tak reti dok diam..tu yg buat aku menjerit manjang jer..

gambo penoh ngan kaki2 sekali..tu pon sememeh sikit sebab tekena gelang kaki..choyyyy..

Bila dah siap basuh..
perghh scary..
kaler dia korang boleh tengok masa gambo nikah before entry nie.
kesian betul kat perantin tu.
nasib badannn...

Tapi masa sanding ngan berinai a week after that,
buat henna lagi..
haaaa..masa tu kaler dia marvelous.
ala2 kaler henna Scha Al Yahya gitueww..
ku teruja!!!!

Susah dowh nak dapat kaler macam tu.
selama ni kalau aku pakaikan orang henna kaler mesti ala bacin2.
tak suka.
tapi yg aku beli nie..hohohoho..syiokk wooo..
so, future kalau nak beli lagi beli brand yg sama dan di kedai yg sama jer.
Bila dah pakai kat tangan baru ada mariii itu perasaan nak kawen..gagagaggaa...




















No comments:

Post a Comment