This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, June 15, 2012

Makan Damai Punyer Cerita


Pagi ahad 03/06/12 my MIL buat marhaban ngan berzanji kat umah.
tu benda biasalah yg berlaku kat sini.
kalau ada majlis kawen,
paginya musti ada marhaban.
kadang2 buat ngan katam quran sekali.
Tapi apa yg sedihnya,
setiap kali ada marhaban aku tak pernah dapat join.
bila time marhaban, time tu la aku mengongkang dapur nak masak makan damai.
sodeh ahkak u'olls.
simpan jer dalam hati..T__T
Cerita pasal makan damai nie.
dah 3 perantin kawen kat umah nie.
semualah aku yg masak.
masak sorang2 pulak tu.
dah dekat2 nak siap nanti barulah Papa tolong sikit.
tu pon masa nak buat plating.

Bukanlah nak puji diri sendiri.
tapi nak bagitau yang aku selalu tak dapat nak semunyikkan diri.
psstt..sebenornya aku nak berlakon hari tu yg kengkonon aku demam sakit kepala  bagai.
kengkonon nak retire dari masak makan damai tu.
sekali yg ado..
takder org kesah ponn.
last2 kena masak jugekk ahkak nie…sobss..
jadinya aku masak simple2 jer.
takderlah nak udang tenggek nenas bagai.
tak koser okeh.
dahlah buat sorang2.
nak request macam2 pulak. Mengada2lah tu..
Tapi aku happy sekarang.
sebab aku tak payah nak masak2 lagi.
semua generation yg patot kawen dah pon kawen.
tinggal budak2 kecik jer.
tu pon tak tahulah tahun bila boleh kawen..kihkihkihhhh.
Bila semua dah ready, terus tinggal jer semua tu kat dapur.
pi mandi untuk kali kedua sebelum nak pakai cantek2..cantek kerr?? Hahahaa..
Siap2 sebelum masuk dapur balik.
Bila time setting, Papa jerlah yg tolong aku.
gila ngko tak tolong aku.
aku meroyan menggaban kang..ha..padan muka.
dahlah aku buat nie untuk majlis family dia.
gila berani tak nak tolong kannn???
Semua dah siap, aku terus tinggal.
Takmo pandang2 lagi.
lantaklah sapa nak serve nanti.
yg aku tahu keje aku dah siap.
semua dah ada atas meje.
pandai2lah korang nak makan..ngeeee...







so, tiba masa untuk mendatinkan diri bersama mak perantin di depan rumah.
mana tahu boleh tolong2 salam kautttt...hahahahaa..
suker tak????




No comments:

Post a Comment