This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, June 13, 2012

Nikah Awal Seminggu



Huru hara kejap.
Sepatutnya adik ipor aku nie nikah 02/06/12.
tetiba tok kadi ada hal last minit.
jadinya kena pakai tok kadi lain.
Yang harunya tok kadi yg lain tu sibuk nak gie umrah pulak.
adehh…
betul2 dugaan buat perantin.
Perantin dah merajuk2 sakan.
nanges2 tak hengat.
sedih sebab tarikh nikah tak meet requirement.
tapi nak buat mcm mana.
soklannya "Ko nak kawen ke tak nak"
Kalau nak kawen ikut jer tarikh ngan kekdah tok kadi.
Kalau tak nak kawen..pulangkan balik hantaran 10k tu .
Tak payahlah kawen..senang cerita.
Bermulalah episod drama pujuk memujuk dan kata2 semangat.
dah macam pakar psikologi dah aku nie.
pujuk bakal perantin pompuan.
pujuk bakal perantin lelaki.

Bila drama lebih2 buat aku rimas.
last2 dapat kata sepakat.
Nikah comfom ketat2, buat awal on 27/05/12.
Tok kadi yg nak nikahkan, tok kadi yg nak pegi umrah tu.
Tok kadi pegi umrah hari Rabu.
So, nikah hari ahad before rabu tu.
Betul2 dugaan nak kawen kan?
tulah kehidupan.
manusia nie merancang.
Allah yang tentukan.
So, redho jer laa..
Jom kita layan gambo nikah
Gambor nikah yang truly aku ngan Papa captured sindri.
Sori..tak koser nak tepek caption.
korang buatlah drama ngan caption sindri yer..hehheee..



 My niece, me, perantin and my SIL


 Tak payahlah kot nak malu2 cenggitu..choyyyy..

 Muka kusut kena tazkirah ngan Tok Kadi


 Baca taklik..skang nie comfom ingat..lepas dah kawen setahun lupa semua..

 Suker yer..




Okeh..nie comfom dah sah.. 

Hantaran kaler putih purple dari perantin lelaki utk pompuan..kaler oren tu dari pompuan utk lelaki..

Nasib baiklah majlis nikah tu start pagi.
so, by the time noon semua dah siap.
Hari tu lauk kenduri orang kampung masak,
ayam masak lemak cili api, udang sambal nenas,
sambal goreng, labu masak lemak, ikan goreng,
ikan kering, sambal belacan ulam bagai..
terliur tak?
menjejeh2 rasanya..
tetiba aku rasa lapor u'olls..(di kala ini aku posa okeh..astaghfirullah)
Paling tak bermakna bila semua makanan tu aku tak sempat nak snap gambornyer..T__T

Okeh. sambung lagi nanti entry yang lain.
Babai.






















No comments:

Post a Comment