This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, June 15, 2012

Photographer SAMDOL.



Okeh. Nie aku nak cerita drama menyakitkan hati.
betul2 telenovela berangkai yg boleh buat org meninggal pon hidup balik.
Nie cerita photographer SIL aku la nie.
Since January'12 aku berhempas pulas menggugel.
semua gara2 nak carik photographer yg best.
Tetiba ada terbaca satu blog photographer ni.
Tengok gambo boleh tahan lawo.
tergoda gituew.
pakai gajet pon canon cik mark2 II.
comfom gambo lawo kan?
so, bermulalah episod quot2 harga ngan mamat photog nie.
Bila dua2 puas hati, aku pon sohlah SIL aku  ni bayor deposit.
konon2 nak lock date ngan booking la.
First drama dia buat.
Aku email ngan sms dia, tanya dah dpt duit blom?
jawapan dia : nanti saya check.
lepas tu langsung tak reply lagi.
dapat ke tak ker duit tu.
sorang pon tak tau.
Second drama.
Aku email kad kawen utk address info.
jawapan dia : tak reply langsung ok!
betul2 drama nie.
Aku email2 berkali2.
Sms berkali2.
langsung tak reply.
Last2 aku pass drama kat Papa.
Papa take turn follow up.
Papa terus call.
Dia angkat and terus cakap.
Duit ngan kad dah received.
boleh pulak kan jawabbb..hangen kann..
Kan my SIL kena tukor date nikah kan.
So, terpaksalah deal tarikh baru ngan Photog tu.
Third drama.
Papa call and tanya - bole datang tak even dah tukor date nikah?
jawapan dia : Nanti saya check jadual saya.
Dia punyer check jadual sampai seminggu okeh.
fantastic sangat kott jadual tu.
Ok takper sabor..
Lagi 2 minggu nak nikah, photog still senyap.
No reply.
Papa dah hangen.
Beribu kali call tak angkat2.
Ok takper sabor lagi.
Papa kata dia nak tunggu.
Kalau betul mamat tu sincere,
dia akan datang masa nikah SIL aku tu nanti.
Kalau tak datang pon, dia kena carik photog lain ganti dia.
sebab wit deposit dah amek maaa..
Forth drama.
Tiba hari nikah.
Dengan penoh kesyaitonirrrrrajimmmmmnyerr.
Itu photog tak datang langsung.
celaka..taik..bongok betul!!!!
berbakul kena maki ngan aku ngan papa.
memang bodo betul laa..
berani eh diaaa….
Nasib baiklah, aku laki bini nie boleh jadi bidan terjun.
even tak jadi pro photog, tapi setakat snap2 gambo guna D90 tu,
bolehlah kann.
hampeh tol..
Fifth drama.
The next daynya papa mula operasi mengamuk.
carik si samdol tu la.
Perghh..bila dapat cakap  ngan samdol tu.
patutnya Papa yg naik angin.
Ni tak..dia yg lebih2 naik angin.
Semua gara2 Papa ugut dia nak buat report kat persatuan.
kebetulan..Papa ngan samdol nie satu team.
Team photographer "Lensa Johor"
Amek ko..
Papa ugut lagi nak report kat cikgu samdol,
Otai Photog yg femes tu..Trisno.
Si samdol lagi naik hangen.
member dah cuak Papa ugut macam2.
dia cakap Papa besor2kan benda kecik.
halloooo samdol..
ko tu yg bodo.
Duit deposit ko amek.
tarikh dah deal.
Sampai masa ko yg tak datang.
Saper yg salah?
Bongok punyer orang.
Samdol tak koser nak gadoh.
2 hari lepas tu dia online balik wit deposit tu.
eeeee….geram betul.
Even dah dapat balik deposit tu.
Mana pulak aku nak pi korek photog baru nie.
masa tinggal 4 hari lagi nie.
Bila dah rezeki tak kemana kan.
Since Papa pon budak photog.
Papa pon dapatlah sorang photog nie.
otai lagi u'olss.
Photog nie pon consider cikgu Papa.
pergghh..amek ko.
sekali dapat photog..yg betul2 otai ngan profesional.
rezeki….
So, Papa terus deal tarikh.
photog tu terus ok.
Tak bagi deposit pon.
gamble jer.
Photog tu siap dok hotel bayor sendiri u'olls.
since dia dari JB..majlis pulak kat Kota Tinggi.
jauh kan nak ulang alik..jawabyer lepak hotel la.
Alhamdulillah.
hal photog dah settle.
Nanti aku cerita pasal photog ni yer.
memang super duper profesional dowh.
Okeh.
Sambung balik pasal photog samdol tu.
nama dia adalah "Azwan Talib"
fesbuk dia  tambah "Saya" kat depan nama dia tu.
dia orang Kota Tinggi.
tak payah amek si samdol nie.
Buat nyusahkan korang jer kalau tetiba dia last minit buat hal.
dahlah mintak maaf pon tak.
memalukan photographer Johor jer.
Kalau aku ni jahat,
dah lama aku pi melaknatkan dia kat wall fesbuk dia tu.
bior semua orang tahu.
Tapi aku nie taklah seteruk tu.
Kalau aku buat macam tu,
maknanya aku pon setaraf samdol macam dia.
oh..tidak okeh..
lantak ngkolah samdol.
ko ingat bagus ker niaya orang macam tu.
berkat ke rezeki ko tu???











No comments:

Post a Comment