This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, July 4, 2012

Paku yang berpakis

Semalam Cik Semah balik Pahang.
Bermurah hati nak belikan pucuk paku kat kg dia.
kengkonon nak buat pasar tani gaya online.
katanyerr.
Tapi aku suker.
Sebab aku tak payah nak pegi pasor.
Sebab semua di hujung jari.
dihujung skype, email, telepon bagai.
Sangat senang kan.
Menambahkan lagi tahap kemalasan yg dah sedia ada dalam diri...hahaha..

So pepagi buta Cik Semah bagi pucuk paku.
Seikat adalah RM2.
Sangat murah dan fresh giler.
So di ambang tengah hari.
Orang sibok pegi lunch.
Aku sibok menyiang pucuk paku.
konon2 mcm kat rumah kan..syabas.

Pucuk paku adalah sangat fresh dan muda belia. Feveret tekak aku.
Otak dah ligat pikir nak masak lemak cili api malam ni. Awesome!
Abaikan mudah.com kat belakang tuh....heheee

Menyiang sayuran kg ni senang jer.
semua pon sedia maklom kan.
main patah2..lurut2 jer.
pucuk mudalah katakan....kuikuikuiikuii...


Ok..yg ni dah siap. Balik kat umah nanti tinggal cuci and masak jer.
Ohh..sangat suka hati!!!

So, balik ni sure aku berselera nak makan.
Since aku pon hari ni last day puasa.
sangat sukahati.
Balik masak nanti sure senyum2 jerr...=)




No comments:

Post a Comment