This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, July 9, 2012

Pavlova lagi


Tu dia..
my second attempt doing pavlova.
this time round dapur aku tak kena gempa  bumi.
consider turun salji ala lite2 jer.
cool ngan tenang gitu.

Dengan begitu tabah sambil otak berpikir2 pesanan sweetisaqi.
semua aku simpan kemas2 dlm otak.
segala petua..segala advise aku apply kat pavlova aku nieh.
seram jugak u'olls.
takut tak jadi lagi.
kalau tak jadi, memang comfom aku  kena mandi 7 mesjid..sob..

Since, aku ni memanglah anak murid yg mendengar arahan.
jadinya semua macam senang jer aku buat.
lepas satu..satu aku buat.
sampailah semua dah masak.
and outcomenya sangatlah awesome.
memang yg macam aku nak.
very light and crunchy.
melt nicely dalam mulut..auwwwww....
sorga lidah dan tekak.

Pavlova dah masuk first ranking tekak aku after red velvet.
besok2 nak buat lagi.
sebab whipping cream ada lagi dlm freezer.
nanti dah puasa takder maknernya nak buat kan.
kang terbuang membazir pulak.
membazir tu kan amalan syaitonnirrajimmm.

Yang tak bestnya aku noticed.
Oven aku sebenornya tak berapa sesuai nak masak ini pavlova.
cepat panas oven tu.
puas aku layan temperature.
tapi tak boleh jugak.
Persoalannya,
adakah ini oven perlu ditukar?
apekah perasaan encik papa bila mendengar akan perkara ini?
bagaimanakah penerimaanya?...hehehheee....

Strategi...strategi.......



No comments:

Post a Comment