This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, July 11, 2012

PinkyRed Velvet


Lama giler tak makan red velvet.
minggu depan dah puasa.
nanti dah takder hawa pulak nak makan.
since kat esbok ada stok creamcheese.
harus kena buat nieh.
nanti expired benda tu rugi besor aku.
dahlah mahal..kalau murah macam pemadam dua posen anak aku okeh jugak..

Malam tadi, lepas dinner terus mengongkang dapor.
tetiba jek masa syok2 ayat tepong baru teringat nak cari pewarna merah.
carik punyer carik..ayakkkk!!! mana aku letak nieh.
boleh tak jumpa plak..*pengsan*

nak taknak..tepaksalah capai jer kaler pink stobery.
sori..mencemar duli red velvet.
jangan ada yang marah yekk..
matiklah derhaka kena panah petir...huwaaaaaaa....

Bila dah siap, nampak jugaklah kaler merahnyer walaupon kaler asal adalah kaler pink.
jadi merah sebab dah godak ngan cocoa powder.
eemmm...oklah tu...(ayat sedapkan hati :p)

bertingkat2 macam flat larkin..huhuu..

dah tinggal sikit sebab potong2 bawak gie opis..

Makan sikit2 jer..sayang nak makan banyak2..nanti cepat habis..


Minggu depan nak buat lagi red velvet nieh.
ada lagi satu bar creamcheese.
tapi ada orang dalam umah nie nak makan kek cekelat.
besok kot buat kek cekelat pulak.
whipping cream ada lagi sekotak..bolehlah tu..
ehh..tapi, tekak macam nak makan pavlova jugak..errkkk....





No comments:

Post a Comment