This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, August 27, 2012

Berakhir sudah 10 hari

Macam mana nak kumpul aura nie??
mata mengantok.
perot lapor.
Nie nak menghitung lagi 4 hari sebelom jumaat pulak.

Melampau kan.
Baru naik keje, lepas dah coti2 sedonia hari raya 10 hari.
Nie dah nak kira hari coti lagi.
senin, selasa, rabu, kamis.
Jumaat dah coti lagi okeh.
akak sangat suka u'olls.

10 hari coti.
10 harilah akak tak menjenguk blog ngan fesbuk.
bizi okeh.
bizi melantak yg infiniti.
sampai akak sakit tekak sekarang.
tak minum air sejuk yg gas2 tu.
tapi mungkin air manis2 even yg panas kan.
last malam tadi minum air nescaffe.
kaw2 power rasa pekat melekat tu even tak semanis mana.
natijahnya, pagi ni tekak horror.
rasa nak korek2 buat servis tekak nie.
sebab memang gatal ngan sakit melampau.

satu jer yg akak suka bila dah keje.
iaitu akak dah boleh kurangkan makan.
tau jer la kan kalau dah dok umah mak manjang.
musim raya pulak tu.
jawabnya, tekak ngan perut nie memang tak ada rest nak kosong2.
penoh manjang.
dapat pulak mak bonda jadik penunggu dapor memasak utk anak2 tercinta.
puas makan giler.
complete yg ampun schedule  makan akak.
sarapan, lunch, tea time, dinner.
serious melampau.
tu semua gara2 perbuatan mak akak yg setia menyumbat segala makanan kat mulot anak2 dia.
menangis akak dik.
menangis sebab mengira kilogram yg naik mendadak.
posa 30 hari turun 2kg.
lepas posa, dah start raya yg baru syawal ke 8.
aku naik 4kg.
gila meroyan guling2 akak tau u'olls...huwaaaaa!!!

Tapi bila dah berakhir 10 hari penoh 'bermakna' tu.
akak kena muhasabah diri balik.
tapi nak start dari  mana dulu pong tak tau.
adakah harus membayar puasa yg 6 hari itu?
dan bersambung ngan puasa 6.
susahnya kan kalu nak membuat sesuatu yang baik nieh???..sob..T__T 
















No comments:

Post a Comment