This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, August 9, 2012

Bila Duit Raya Berkaler-kaler.

Tu diaaaa..
aura sudah mariii..ngehh..ngehhh..ngehhh

Marilah kita bersama2 menyediakan apa2 yang patot yer.
Nie consider benda paling wajib ada.
Walaupon poket ni memang sentiasa kering and berlopak.
Tapi aku kerah kederat juge basahkan lopak2 tu.
walaupon rasa macam nak ter'o'okk'.
Tapi kuusahakan jua...T__T

Tapi this time round aku tak soh abang mail tukor2 kepala agong nie.
aku dah siap2 tukor ngan kak long aku.
since dia pon banker.
so senang sikit dia nak tolong kroni sayap kanan macam aku nieh..muahahaaaa..

Raya tahun nie semua eksaited nak tukor wit.
Since wit baru kennnnss.
Rupa comey..kaler cantekk..saper tak teruja.
ooppss..tu untok org yg ada buget utk wit raya la.
yang takder..takper..tak dosa pon kalau takder.
benda untuk suka2 jer kannn..



satu bundle okeh note RM1 nie..kalau ada macam nie lebih 10 bundle..sure orang kata..eh mana ko dapat duit kepok2 nie..duit tebusan culik orang kaa??? *ayat mintak terajang*


nie separuh jekk..sekadar nak bagitau yang kaler wit2 itu sangat shantekk..
Bila wit raya dah berkaler, rasa lebih bermakna tangan kanan yang akan menerima nanti. Lagi2 kalau dapat yang kaler ala2 romantik purple tu..huuu..sangat bombastik!!!

kaler ijo dah macam daun pisang la pulak.

Perghh..laju giler tangan dompot itu mengira..

model terjun tiruk..*muka nak mintak pelempang*

agak2 ko boleh bawak balik ke wit tu?? hohh!! *nak lempang lagi*

Well..
pada saper2 yg dah standby wit raya tu.
hope ikhlas lah yer masa nak distribute nanti.
barulah berkat sedekah dan rezeki korang.Nice kan?

Orang kata benda nie adat beraya.
Tapi pada aku, nie bukan adat.
Nie adalah salah satu cara kita nak memeriahkan suasana hari raya tu.
Bila tengok bebudak kecik ngan bebudak besor suka dapat wit raya,
sure korang pon gumbira ria kann?
yerlahh..tak salah kan kalau kita berkongsi rezeki yang ada sama2.
setahon sekali jer kott..=)

Okeh.
Jangan lupa yer buget wit raya utk aku anak aku.
Moga bertambah2lah rezeki korang nanti...gitueeww..

Selamat menukor wit raya and selamat sedekah wit raya!!!








No comments:

Post a Comment