This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, August 27, 2012

Kacang Pol Bomba Larkin

Boring la kan takder cieta raya...hahahhaa..
Entah...aku rasa macam takder cieta yang best.
pada aku tiap2 tahun sama jek.
Boleh gituew???

Biasalah kalau dah cieta raya.
Makan ketupat, ayam masak merah, sambal goreng mak.
pastu salam2..nangis2..syahdu sendu di pagi raya.
nanti kalau aku rajin aku load gambo.
kalau rajin la yerr..

Adik aku yg dok KL tu balik hari Khamis.
Coti dapat 3 hari jer dia tu. Hampeh.
Sempat la jugak bawak dia raya rumah sedara mare kat area Jb.
masa adalah suntuk.
dia pon paternnya macam tak nak jalan2 sangat.
macam nak abiskan masa kat umah ngan makan2 apa yg mak masak.
suka hati ko lah.

So, sabtu tu anto dia balik.
anto setakat terminal larkin jer.
yg lain2 tu ko buat sendiri.
dah beso kann.
lepas anto dia pegi KSL jap.
Papa nak carik cover tab dia.
koyak sudah.
ntah apa-apa.

Masuk tesco jap perabihkan duit seploh hengget beli slipor.
pastu terus balik.
on the way nak balik tu terlintas plak kat kebayan kacang pol tu.
perot pon suam2 lapo.
jomlah pi makan.

Satu hari ni jer yg aku paling suka.
sebab dapat makan kacang pol.
feveret aku ngan Aleeya...hahahaa..sangat best.

Papa boring.
Dia tak berapa gemor.
so dia order tahu bakar ngan ABC yg tak berapa best tu.
best lagi kat Kg Melayu.
hohh..harus pegi sana makan ABC ngan yong tauhu.
Tunggu timing best la.
terbayang pulak satay babat yg bombastik itueww...auwww..



serious sedappp!!! Satu set RM4.

Sebenornya takderlah cukup mana kalau nak makan satu set ni.
makan 2 set baru sengih puas hati kot.
tapi takper, len kali boleh return lagi.
bukan jauh mana ponnn.

Balik umah dengan senang hati.
nak kemas2 baju sebab dah nak balik PG ini malam pon tak terasa malas.
semua gara2 kacang pol...muahahhaaa..:D




4 comments:

  1. Kacang pol tu mkn dgn roti yg tebal tu la yeh meya?? Hurmm..mak ni nama jep menantu org johor tp x pernah mkn lg kcg pol tu kot. Huhuhu..

    P/s: Tlg bg email meya ya. Nak sent no hp mama aini tu x bley sbb email adress meya salah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kacang pol tu memang makan dgn roti. tak kisahlah ngan roti apa pong..email me kmaria2303@gmail.com. Tq so much mak...hehehee..

      Delete
  2. Kacang pol Larkin memang terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!
    heheeee [ emosi plak.. ]

    Sis, kiteorang dok JB punya lama tak tau kewujudan Kacang Pol ni..
    Sekali bila dok balik KL orang dok lah pakat citer pasal si Kacang Pol...
    Hati ku sangat meronta-ronta nak makan..

    Akhirnya me n hubby dapat jugak makan itu Kacang Pol after our Solemnization...

    Then masa CNY cuba dkt TTDi, rasa nya mmg tak boleh lawan dgn yg larkin punya!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnn...best ek..akak try buat kat umah..tapi rasa tak samalah..last2 pegi lagi makan kat situ..hihihiii

      Delete