This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, August 14, 2012

Putih Bersilau...Iftar Grand Blue Wave

Kita ceita pasal makan2 Iftar lagi yer.
Ramadhan Day 22.
Silakan membaca....kui..kui..kui...

Last Saturday, adalah hari tak keluar rumah.
So plan ngan Papa nak kemas umah, basuh kapet bagai.

Papa adalah melampau.
Dia sempat lagi bersihkan lumut2 kat tembok batu gate depan.
jangan kata dia berus lumut2 tu.
Siap letak chemical u'olls.
Kononya nak senang keje.
Ok.Nampak macam bagus jer idea tu.
Tambah melampau, dia boleh cat lagi tembok tu.
OMG.
Aku tak tepikir dia boleh nak mengecat.
Dia siap korek2 balance cat kat stor.
Then terus mengecat.
Time mengecat adalah ngam2 pukul 12 tengah hari.
Pergghh..panas melantong ngko.
Tapi member muka adalah takder perasaan.
Buat saja semua sampai setel dengan muka gumbira.
Whatever. Asalkan bahagia.

Siap mengecat, gigih basuh kapet.
Plus kapet dapor aku yang dah macam standard alas kaki tu..ngeee..

Aku tak plan pon sampai nak basoh2 kapet bagai.
Member biasa memang mcm tu.
Kalau dia rasa sakit mata jer.
Dia akan terus buat silap mata ngan benda2 yg aku tak expect ponn.
But outcome so nice.
Rasa bersih betul kapet tu...hahahaa..

Since panas melantong kan.
Tembok adalah cepat kering.
kapet pon cepat jer tos airnya. Nice.

Tetiba ternampak benda bersilau2.
Perghhh...tembok aku!!! berkilau..bersilau keputehannyer.

Aku  : Papa..nicelah! bersilau2 U..suci betul..
Papa : Kannnn...
Aku  : Habis ke cat puteh tu?
Papa : Aahh..tak cukup sebenornyer..tapi bolehlah.
          Daripada kaler2 hijau lumut tu kann..hahhahha
Aku  : yerla..(kembang kempis hidung..sebab suka sangat)

Petang tu lepas asar terus siap2.
Hari ni Iftar kat Grand Blue Wave.
Ada kontraktor papa nak belanja makan.
Wuuuuu....i'olls like okeh..=)

Sampai sana, nampak orang dah ramai.
Blue Wave open besor jugak tempat makan dia.
Sampai kat luar okeh.
Dalam hati, janganlah meje kitorang kena kat luor.
Panass..xder ekon. Mengada2 kann..hahahaa

Masa check nama, sekali jer dia tunjuk meje kitorang kat dalam.
Alhamdulillah...sejuk sikit.

Since that time dah pukul 6.45pm.
Teruslah amek apa2 makanan yg patut.
eemm..rasa lapor tetiba...

Lepak sana sampai pukul 9pm.
makan..borak..makan..borak..
sampai perot betul2 dah ketat baru semua nak angkat bontot...hahahhaa..

On the way nak balik,
Singah jap gi Tesco tebrau.
Pastu terus balik Kg Lukut.
Tak pernah2 balik kg tengah malam.
Dah emergency kann..nak buat macam mana.

On the way balik tu,
layan lagu raya.
Acehhh..feeling konon2 nak balik raya la nieh..muahahahahaa...:D







No comments:

Post a Comment