This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, September 27, 2012

Jejak balik selepas sebulan.

Okeh. Decide nak pegi Jusco Tebrau.
Konon2 nak jenjalan jer.
Sebab dah lama tak pegi.
Last aku pegi masa bulan posa ari tu.
Nie consider dah sebulan la nie tak jejak sana.
Baru sebulan tak pegi..aku tengok dah mcm2 berubah.
Nak tukor konsep kaler ke?
aku tengok dah macam kindergarden dah.
ada kaler oren..ada kaler apple green.
suka hatilah. Bukan masalah aku pon kan..kuikuikuii..
Nampak Manhattan Fish tetiba macam terlapor.
sedap gak kan makan fish n chip ni.
sekali jek permission tak granted.
aku sorang jer kot nak makan tu.
lagi 2 beranak nak makan lamb chop.
adehh…
takperlah layan jerk.
since aku pon memang dah lapor tahap gaung nieh.
Masuk jer terus order.
order dish biasa makan jek.
kali ni tak order banyak.
takut tak abis macam selalu.
membazir kang. Tak bagus.
Membazir kan amalan syaitoonnirrajimm…aishhh..

Anak aku macam biasa.
dia memang feveret benda2 western nieh.
Cuma tersilap oderkan dia sos mexican.
sos tu super pedas.
jadinya dia tak berapa enjoy nak makan.
kesian pulak.
Aleeya bukan tak makan pedas. 
Tapi kalau dah pedas sangat,
macam tak boleh blahlah pulak kan.
aku pon dah berasap2 serupa naga.
tapi dia serious bagus la..gigih abiskan dish tu…hahahaaaa…
bagus anak mama!!

Nie dish aku ngan Aleeya.. 2 set of lamb grill chop with mexican sauce with spagetty...eemmm..terasa2 lagi kat tekak nieh..

This is heaven..the best mushroom soup in town..

 Dish normal Papa..Grill lamb chop..

Nie pon Papa punyer..grill beef mexican burger with turkey ham..

Masa tengah syok2 makan.
tetiba terdengar suara2 asing.
Siapakah itu??..Apekah..???

Sebelah tempat makan kitorang ada 2 orang lelaki ni.
muda belia la.
Ala2 anak muda kosmopolitan..gitueww.
dengan paper bag shopping besor. Ngan handbag bagai.
kalah handbag akak u'olls…hahhaaa..
tengok dressing smart la. Stylish kononnya.
24/7 english speaking okeh. Takmo kalah.
Well..bagus jugak. Budak melayu kann.
baguslah pandai cakap oangputeh.
Tengah sibuk2 perati, tetiba jek anak dara aku..
Aleeya : Mama..mama..
Aku : Yer..
Aleeya : Donuttt!!
Aku : Apernyer donut??..takder donut kat sini. Brownies jer ader.
Aleeya : Tu la Ma..(ngan mulut muncung2 kat budak2 lelaki tu)
Aku : Aishhh..apa niehh..tak baik okeh.
Aleeya : Iyer Ma. Jam dia kaler pink..hahaha...(tangan letak kat bahu)
Aku : Omaigod..this girl. So daring.So kepochi.
Aleeya : Mama tunggu..nak pegi tengok lagi!!!!!!..
Aku : Hepppppppp!!!!
Tulah gara2 terpedaya ngan ceita DONUT sheila rusly tu.
tapi nak buat macam mana kan..
budak nie mulot dia jujur....muahahhaaaa..
Lepas makan, ronda jap.
Papa konon2 nak carik  barang henpon.
Yerlah tu..nak carik kat sini.
Dahlah mahal.Baik carik kat KSL..lagi bagus.
Then terus pegi Harris.
Carik buku jap.
Sambil tu jeling2 kat penaja .
Ada tak saper2 nak belanja saya novel hari ni?..kuikuiikuii..
Suker tau bila masuk dalam tu.
Tenang jer bila nampak buku2.
Aleeya pon dah mengelitat.
Sure pala otak dah pikir nak pow mama beli buku…ishh..
Lama ngulor kat dalam tu.
Last2 sampai papa surrender.
Dia dok luar main fesbuk jek.
I'olls anak beranak okeh jer. 
Nak soh tido sini pon takder hal…miamiamiaahhaaa
Dah puas hati baru balik.
Before tu tanya penaja, boleh tak kalau I nak beli novel.
Dia diam jer.
Ooo..nice..diam tandanya setuju.Muahahhaaa..
Dengan riang hati aku sambar 3 novel.
Buat stok kat umah..sangat puas hati.
harga??
Takmo tanyalah..sebab mahal jugak novel2 tu.
muka surat main ribu riban.
Sangat eksaited nak membacanya…kihkihkihhh..


Budak pompuan ni kalau dah dapat buku dia..dia dah takmo jalan2 dah...dia akan duduk mana2 bontot dia sempat duduk..pastu akan baca dan baca dan baca..hari tu dia senang hati sebab dapat pow mama doploh lima hengget beli buku cerita komik...

Bila semua dah dapat idaman hati.
Mohlah kita balik yerr.
Papa sorang jer tak dapat apa dia nak.
So..bulan depan wit gaji aku dah selamat.
tak payahlah nak selit2 simpan wat beli novel.
Cukuplah ni 3 novel buat bulan ni.
Masalahnya kalau aku cerita kat Papa.
Sure dia berani joget2 kat lobi jusco tu,
Ejek2 aku..sebab aku ni selalu cakap tak serupa bikin.
Eleehhhh...sukalah kannn!!!!




1 comment:

  1. Your style is really unique in comparison to other people I've read stuff from.
    Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I'll just book mark this web site.



    My weblog; Buy NueTrim

    ReplyDelete