This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, October 2, 2012

Berger Bakor Ukay Perdana dah ada kat PG.

Cerita bermula hari khamis lepas sebenornyer.
sibuk nak mengkatam fesbuk,
ternampak pulak sorang geng nie post gambo berger bakor.
yang tak boleh tahan tu,
dia kata berger bakor tu ada kat area umah aku.
Omaigod. Macam tak boleh blah.
terus ajak Papa pegi carik itu berger.

So konon2 decide anto Aleeya pegi tusen.
lepas anto tusen terus tuju tempat berger bakor tu.
lokasi adalah di Bukit Dahlia.
Kat kedai2 baru sederet ngan hospital specialist PG tu.
Nice. sangat senang nak carik.

Sampai sana..tetiba cuaca tak best.
Hujan lebat mencurah2.
Setakat hujan takper.
Nie pakej ngan guruh ngan angin kencang.
seram ahkak tau.

Last2 brother jual berger tu mcm nak tutup gerai dia.
since hujan ngan angin terlalu kuat.
khemah dia pasang dah ala2 nak terbang ker angkasaraya..
Then decide..balik jer laaaa...
Balik ke rumah, dengan hampa...sobb..T__T

Sabtu lepas return balik.
Lepas gie coci2 mata kat Tesco Seri Alam tu,
kete kodok aku nie pandai2 jer terpusing stereng ke Bukit Dahlia tu.
Emm..okeh.
konon nak layan tekak makan berger bakor tu ler.
Cadang tak nak makan situ.
nak bawak balik makan kat umah jer la.

Dekat2 satu jam jugak aku tunggu berger tu.
nak makan sangat kan..amek ngkooo..
nasib baik dalam kete kodok aku ada tv.
bolehlah layan tv jap.
kebetulan ada ceita cerekarama best.

Dah siap berger tu terus chow balik umah.
Aleeya dah tergolek tido kat belakang tak sedor2.
Sampai umah boleh pulak celik mata.
konon terbau sesuatu yang interesting..acehhhhh...

Tak sempat wat aper2.
terus bukak berger bakor yg aku ngidam dah 3 hari tu.
ngidamlah sangat kannn...muahahaaa...
Berger tak besor.
Tapi dia tinggi.
Well..berger bakor kan. Memang ler cenggitu.
tengoklah ko nak makan which type.

Dah makan..rasa puas hati.
sebab aku rasa mulut aku penoh dengan daging.
dah macam seropa karnivor dah. Kuikuikuiiii....


Berger bakor ni 2 tingkat sebenornyer..dah jadik sememeh sebab dah dibungkus kann..kalau tak bungkus memang nampak cantek..satu set macam ni RM14.00.


Nanti nak pegi lagi.
Nak try yang lain pulak.
takpon makan kat situ jerla.
baru boleh amek gambo cantek2 kann..ngeeeee...



2 comments:

  1. beb, rumah aku sempadan je dengan kedai yang jual burger bakar ukay perdana ni.. tapi tak pernah try lagi.. ramai beno yang jual burger bakar kat sini.. burger bakar rawang la.. burger bakar kaw kaw la.. sampai aku pun konpius..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yerla..tengah trend berger bakar kan...mesia ni orang2nya kan memang suka makan ngan tambah obes badan..gitulahhh...

      Delete