This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, October 11, 2012

KC Chang adalah penajanyer.

Yeahh..seperti yang dijanjikan.
Walaupon dah lambat sebenornya.
Tapi we'olls sanggup tunggu okeh..kihkihkihh.

Kejadian malam tadi.
Sesi dinner tak boleh blah ngan orang yang dah janji nak belanja.
lagi tak boleh blah bila aku sendiri terlupa event dinner tu.
serious luper okeh.
jadinya aku pon tak bawak baju spare.
natijahnya pakailah uniform keje..huwaaaaaa.
tak suka sangat!!
Konon2 nak buat muka ketat ngan uniform biru.
tapi bila pikir apa ada dengan baju tu..?
perut aku lagi penting tau.
sanggup skip lunch ngan tea break semata2 nak melahap malam tu.

Ehhh..lupa nak cakap.
Dinner tu kat senibong.
bagi bintang banyak2 kat KC sebab nak belanja makan.
bukan senang KC nak belanja makan…heehehee..
bila dia offer..well..senibong jer la kan.
standby jer la wit ringgit guni2.

Balik keje 5.30pm semua dah lesap.
naik kete abg pezal la.
menjemput datin sri zukiah dulu kat opis dia.
bila semua dah ada dlm kete,
hazablah kan..nak dengor sorang2 bercakap.
belum lagi si zukiah tu yang sibuk nak cerita tempat keje baru dia.

Meriah kott..bukan senang nak jumpa borak2 macam gini.
Sampai sana..tunggu Mr Soo, KC ngan Wee Kiong datang.
6.30pm masing2 dah tonjol muka. Nice.
So, macam biasa..aku ngan kak anne gie order.
Tak order benda yang extraordinary pon.
Dish yang sama yang biasa kitorang makan.

Eh jom nengok gambo.
Panjang dah kot aku type nieh.
Ooopsss bagi credit kat kak anne.
sebab gambo2 nie semua dia punyer..kihkihkihhh.


Yesss..we reunite..accounts team..weehooo!!


 Fried baby kailan.

 Simply awesome..butter prawn

 Blackpaper crab

 Chili egg crab

 Feveret dish..siakap steam limau.

 This is marbeles..sotong goreng tepung

 kerabu mangga..sedap!!

 Meriah giler pinggan kak anne...sessi photoshoot jer okeh..

 Eyda and Zue..

 Wee Kiong and Abg Pesal

 Me and Kak Anne

 Mr Soo and penaja dinner malam tu, KC.


We're ladies in accounts department....puiii....:p

Okeh. Great.
Semua makan sampai licin.
takder yang tertinggal pon.
Aku percaya, perut masing2 dah ketat.
Dan aku percaya jugak yang abg pezal sure boring.
Sebab kejap lagi dia kena anto kitorang semua balik umah..kwang..kwangg..kwangg..

 Menggila licin semua..xdek yang tinggal.

Emmm.....


Wuuu..puas hati giler.
serious sedap nenek kebayan.
kalau makan kat senibong ni adalah wajib untuk langsaikan semua.
kalau tak membazir jer wit yang keluar tu.
dahlah mahal babas.
kalau aku, mahu tobat nak belanja orang makan kat sini.
statement sesuai dari aku yang memang dasar kedekut,
"kitew goreng meehoon makan ramai2 jer la yerr..kukuikukuiii.."








3 comments:

  1. Maria...serius meriah gilerr lauk kat atas...tengok gambor jer dah kenyang...So where is your next trip??? Kak Chah nak gi HCM this coming Nov...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak surelah kchah..terbengong kejap pasal hal2 holiday nie..keje tengah banyak..sob...

      Delete
  2. Never mind Maria...Kerja kena didahulukan sebab melibatkan periuk nasi...bila semua dah settle baru boleh pikir nak holidaykan...

    ReplyDelete