This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, November 16, 2012

Heppy Besday Anak Mama ~ 10.11.12



Besor dah u'olls anak aku.
Tapi kesianlah kat dia.
tahun depan dah masuk darjah 4 > 10 tahun.
Tapi dia baru nak masok 9 tahun.
Time dah coti sekolah pulak tu...kuikui...
bapak lambat wehh.

Cerita adalah agak basi.
besday anak aku 10.11.12.
Cantek sunggoh no. itu.
sekali seumur hidup..keh..kehh..kehhh..
lagi melampau bila entry ni baru hari ni aku nak kuorkan.
Yer tarikh hari ni..16.11.12.
dah dekat seminggu kan.
tersangat2 nak mintak penyepak.

Kebetulan hari tu aku ada aktiviti kat opis.
sempena celebration 20th.
kalau ada anak dara, dah boleh kawen.
jadinya tak dapatlah nak celebrate awal2.
wish pon tak sempat.
sebab pagi2 aku keluar pi opis tak jumpa dia.
dia didalam bilik yg berkunci tengah terbongkang tido.
sure tengah bergulung dlm gebor sejuk sebab ekon tak tutup lagi.

Pukul 1pm tu aku terus balik umah.
Konon2 nak ajak Aleeya keluar nak celebrate besday dia.
nasib tak baik..hujan tersangatlah lebat.
Almaklom I pakai kete pinjam bengkel.
kete tu tak boleh kena hujan.
nanti terkujat2.
jadinya, tepaksa buat plan balik umah jer.
tunggu hujan berenti baru keluar balik.

Bila dah sampai umah biasalah kan.
mandi2..terus landing depan tv.
ala2 nak tido gitueeww.
gila apa ko tak tido.
kat luar tu hujan nokk. Sejuk tu.
bapak best kalau feelilng tido package ngan mimpi indah.

Rupa2nya dikala aku ngan Papa tido.
Ada hati yang terhiris..:(

Ada orang merajuk sebab kononnya mama ngan papa tak bagi hadiah.
mama ngan papa tau tido jer.
takder cakap apa2 ponnnnnnn.

Hati terhiris dan sedih aku dapat tahu dari henpon dia.
Aleeya mengadu kat wassup ngan gelpren Pak Usu dia.
panjang lebor aduan.
Aduan macam kat balai polis traffik kalau kena eksiden.
Sangat sadis.

Sentap??
Iyerlah..sikit sebanyak sentap jugak masa aku baca tu.
bolehlah rasa kedukaan dan kecelaruan hati dia tu.
Tapi dia tak tahu..aku ngan papa pon ada planning sendiri untuk dia.

Planning asal nak bawak dia jalan2 pi Melaka.
Celebrate kat sana.
Nak bawak mandi Wonderland and shopping2 barang dia.
Tapi nasib tak baik, sebab kete eksiden tak elok lagi.
Jadi, plan hampeh tak boleh buat.

Jadinya plan pon betukor.

Petang tu dekat2 pukul 5pm. 
Semua pakat siap2 nak pi makan celebrate besday Aleeya.
Tanya dia dulu nak makan kat mana.
bagi priority kat dialah....haishhh..
member cakap nak makan al migos.
actually aku dah boring makan kat situ.
Tapi hari ni dia punya besday layan jer la kannn.

 Besday Gurl..



Berejam jugak menebeng dalam al migos tu.
saja lepak2..since memasing macam malas nak jalan dalam Jusco tu.
Tapi sambil2 tu pala otak dok pikir, hadiah apa ek nak belikan utk anak dara tu.

Masa on the way nak bayor bil kat kaunter tu.
tetiba Papa bisik kat telinga aku.

Papa : Mama..papa bagi duit, bawaklah dia masuk Harris.
Aku : Nak belikan apa?
Papa : Mama tak payah beli..bior dia yg choose nak apa.
Aku : Okeh.

Then kitorang terus move gie Harris.
Aleeya sangat gumbira ria bila dapat perkabaran dari Papa.
masuk Harris, berlari dia carik buku feveret yang dia memang beli sebulan sekali tu.

Emm..aku ok jer.
Dalam diam2..aku sempat gak menyelit satu novel dalam duit hadiah papa tu.
Genius takk????..gagagagaaaa...

So..hari tu..Aleeya tak merajuk2 lagi.
Eksaited sebab dapat banyak buku..banyak komik.
Plus dapat beli wallet comel untuk henpon dia.

Aku??
Aku pon happy..sebab semua pon happy..hahahahaaa....


Penutup adalah anti klimaks..hampehh..:p















No comments:

Post a Comment