This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, December 5, 2012

Jumpa best makan tak best

Old skool gathering 2012...ahli jemaah 2 orang lagi takdek, Lee and Mimie..

Hentam tajuk.
tak tau nak letak apa.
Since hati ni sampai sekarang rasa sakit hati lagi.
semua gara-gara makan stimbot kat setia tropika sabtu lepas.

Kebetulan bff old skool aku jejak Jb sabtu lepas.
Nama beliau ialah Tinie atau nak lagi hensem Tjay.
Alang2 dia turun Jb, semua pakai nak buat gathering.
me?? suka and ok jek. Nak buat gathering kan?
Of coz sukalah.

Sepanjang weekdays tu dok discuss pakai whatsapp jek.
Bincang punya bincang, semua sepakat nak makan stimbot la.
Then bff aku ni rekemen satu tempat stimbot ni.
katanya kat Setia Tropika. emm..setialah sangat kann.

Ok..pada mulanya aku ok jer.
since aku pon tak pernah makan kat situ.
bolehlah try kan.
Then diorang cakap stimbot tu malay punya.

Sampai harinya, sabtu tu..aku post anak aku gi umah mak.
tak jauh pon dari restoran tu...7/8 minit jer bawak kete.
kete jejak sana, tengok restoran baru nak setup.
susun meje bagai..sapu lantai bagai..
tengok jam dah 6pm++ gitulah.
hati masa tu memang dah tak best la.
sebab tengok macam pelik.
Soklan yang bermain dalam pala otak.
Awat bukak kedai lewat sangat sampai pukul 6pm?
kenapa tak ramai orang? (kalau kat Rawa dah bejujai orang datang)
Kenapa macam sendu jer rupanyer?

That timeconsider aku orang pertama sampai.
then baru kerry.
Pastu baru Wai.
Along, Tinie ngan kak Liza sampai lambat sikit.
Pi jimba2 kat nusajaya.
Ok takper. Aku tunggu dengan sabar dan tawaduk.

Bila semua dah sampai.
Sesi salam2 pelok2 bagai.
Tanya2 kabar dan tekak mula dah rabak masa tu.
Lama kott tak jumpa...hahahaa..

Teros masok dlm restoran and survey2 apa yg nak dimakan.
Muka aku dah kelat2.
Muka papa apatah lagi.
restoran apa nie serve barang stimbot seciput jek.
nak tak nak amek jer la apa2 yang patot.
Tapi dalam hati still maki2 jugak.

nampak lengang kannn....aku nak amek gambo pon takder hawa..

Yerla kan..
bila dah makan kat situ sure aku compare ngan Rawa yang superb tu.
tapi aku syak bff aku semua tak nak makan kat Rawa.
sebab kat rawa super crowded.
Gila ramai orang sampai kekadang kena tunggu giliran.
okeh..okeh fine....follow majoriti...:p

Makan tak full hearted.
setakat geli2 tekak jer.
yang penting dapat jumpa my old skool bff.
punyalah tak sepenoh aku rasa stimbot tu sampai takde hati pon nak begambo.
gambo yg ada ni pon rembat cikgu kerry punya dalam whatsapp.
at least ada gambo sikitlah sempena gathering 2012 ni.
penutup kan.

sesi makan sambil bergossip

Ok. Ceita pasal restoran tu.
Bukanlah nak menjatuhkan kaum sendiri yg nak meniaga.
tapi kalau patern meniaga main2 macam tu baik toksah kan.
buat abis duit bayo sewa kedai ngan bil api air bagai.

Letak barang2 ala2 kedekut.
takut sangat orang dok membazir.
variety of balls tu jangan cakaplah..hampeh dowh.
semua dok keras kejong.
letak udang pulak, aku syak dalam 200gm jek.
haishhhh..

Sampai waktu, semua habis.
pastu member tak refil2 lagi.
semua dah hangen.
bayor bukan sikit.
tapi servis tak nak jaga.
bila dah geram, sampai Papa masok dapor.
Pi tanya kenapa tak refil lagi.
orang semua nak makan nie.

Member dok belonggok kat dapor ntah apa-apa.
cubalah round2 tengok apa yg perlu direfil kann.
ni tak, dok bergossip kat dapor.
apalah pelik orang beniaga macam ni.
nak berniaga ke tak nak????
haissshhhh...geram nieh!!

Servis out.
Verities of menu out.
taste??..lagilah out.
berapa bintang nak bagi?
kalau dari 5 bintang tu.
seketol bintang pon aku tak nak bagi.
cukuplah sekali aku datang.

Ok ceita pasal stimbot ni.
aku tejumpa lagi satu tempat makan stimbot kat larkin.
nampak macam menarik.
nanti aku gie makan sana, aku wat review yek.

Ok till now.
Jumpa lagi.















No comments:

Post a Comment