This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, December 12, 2012

Lagi Best Memang Best!

Di musim2 hujan nie memang bestlah layan tekak makan benda panas2.
makanan patern sup2..berasap2..fuhhh..memang terbaiklah kann.
So pada aku yang bestnya makan steambot la.
Dapat gril2 bagai lagi super best kan..hahaaa..

So nak dijadikan cerita, tetiba lidah tak bertulang nie terajak Papa pi makan.
makan steambot laa..feveret ever after anak beranak..hahahaa.
First option tu ingatkan nak makan stemboat kat Larkin.
Tapi bila survey2 Papa macam tak berminat lak kat situ.
So, berpindah la pulak ke tempat asal.
konon2 nak makan steambot rawa jek.

Nak dijadikan cerita lagi,
Itu Rawa off pulak.
coti2 mesia ker haper?
jadinya jalan ngan tempat parking situ lengang jekk.
kalau tak dia punya happening kat situ dah macam ada demonstrasi la pulak...hahahaa..

So, third option pegilah makan steambot lagi satu nie.
sebaris jugak ngan Rawa.
Nama restaurant tu Lagi Best Steambot & Grill.
Best sangat ker sebest namanyer??
hahahaa....
jom kita tengok...

Langkah jer dalam tu,
benda pertama aku buat meronda2 dulu.
tengok apa yang menarik..
emmm..drooling jugak mata nieh...kuikuikuiii..

Adult rate : RM19.90
Child rate : RM10.00
Warga Emas : RM10.00

Harga sama ngan Rawa.
Child punya harga murah banyak dari Rawa..hahahaa..

Kat sini ada side dish. Kebetulan hari yang aku sampai tu ada nasi goreng cina, rojak, bubur nasi ngan nugget. Desert pulak ada buah tembikai ngan ais krim..nyummm!!!! 

 Drooling tak?????..hahahahha

Ada macam2 sos..bbq sos, rojak sos, cili vinegar sos, black paper sos..haa lagi dah lupa..

 Daging pon ada macam2...huhuuu..drooling lagi..

 Ayam pon banyak...macam2 patern...macam2 kaler...macam2 rasa....wahhhhhh drooling lagi dan lagi.....

ikan keli pon ader...tak pernah aku jumpa kattempat steambot lain..kuikuikuii..

Okeh..makan sampai pengsann!!!!

So..
Aku nak cerita nieh experience aku makan kat sini.
In terms of rasa both soup - tomyam & chicken soup, sangat sedap!!!!
Sos..emm..bolehlah..tapi tak boleh lawan Rawa.

Varieties of steambot item..emm ok sangat2.
Varieties of grill items..superb sangat2.
Air pon banyak..minomlah sampai kembong.

Ha..apalagi?
Pi la makan sana..cuba jer la kan.
mana tau tekak korang suka..hahahahaa..

So berapa bintang nak bagi meyahoney?

Restaurant Lagi Best Steambot and Grill - aku bagi 4.5 bintang dari 5 bintang...yahoooo!!!! 







1 comment: