This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, January 11, 2013

Harus Ke Melaka Jua (Part 2)

Pagi2 tu bangun pon dah lambat.
kemas2 mandi2 terus check out.
Simpan beg dalam kete then terus gi carik tempat nak breakfast.
Singgah lah kat restaurant hampeh nieh.
Selera Kampung kot nama dia kalau tak salah.
Aku tau makan kat situ memang mahal.
Tapi bile pikir bukannya nak lunch.
Nak breakfast jer kot.

Tapi serious hangen aku breakfast kat situ.
Dah lambap nak mampos.
berejam kena tunggu roti canai.
Org takder la ramai  mana ponn.
pastu teh tarik yg aku mintak lagi enam jahanam.
aku siap belek2 air tu.
naper lak teh aku nie kaler puteh.
mamposlah kannnn..letak susu banyak.
cair hebeh lak.
nyesal lak tak amek gambo.
kalau tak bole aku paste kat sini.
geram tol.
kalau nak kaya cepat pon.
takyahlah nak niaya customer mcm tu.
abis makan tu terus kluor ngan dada yg berapi2.

Pastu semua tak tahu nak pegi mana.
Kebanyakan tempat semua dah seribu kali pegi..hahaa
Then aku cakap.
Jalan jer la mana2. Kata tema chill kann.
So decide gi Jonker Street jer la..

nak cieta apa ek kat Jonker nie.
tak ada apa2 kot.
sama jer ceita ngan entry yang sudah2.
layan gambo jer la yerr.

 Sampai sini musti nak amek gambo. Aku pon tak tahu kenapa..hahahaa



 Sian naga nieh..bertahun dah dok tergantong kat sini..

 Kedai kopi nieh macam biasa..memang ler ramai peminatnyer..
sangguplah semua dok berator..berpanas berhujam..power sangat makan minum dalam tuh..

 Belikan topi sat..muker pon ada sunyumm..

Nie pon sama..orang berator panjang jugakkk..

Cuaca hari tu tersangatlah best.
Yer la..kebetulan masa kau pegi tu memang musim hujan.
Jb ke Melaka ker sama jer..
everyday hujan.
Tapi nasib baik sunggoh hari tu.
Rezeki nak berjalan katernyerrr.
Panas pon panaslah..redah jer.
dari hujan kannnnn??

Tak beli apa pon kat Jonker Street tuh.
coci2 mata ngan penatkan kaki jer.
Kalau beli pon beli gula tarik Aleeya.
Tapi serious..gula tarik tu tak best.
Gula tarik kat johor lagi best.

Budak yang ketamakan. Makan sampai dua gula tarik tuh..choii..



 Last2..satu gula tarik dah jadi rezeki tanahhh....muker sangat sedih sebab gula tu dah tinggal satu.
Pastu soh aku return balik tempat nyonya tuh belikan gula tu lagi..Ohhh..tidaklah aku kannnn...

Tengok tuhhhh...geram kannn!!! Pastu abis semua tangan baju semua kena gula tu..melekit2..

Dah penat jalan2 kat Jonker Street ngan Bangunan Merah tu,
terus ajak Papa balik.
Makin panas cuaca. Jadi tak selesa lak.

Nak check in Mahkota macam lama lagi.
baru pukul 11am kott.
So decide gi Jusco jap.
nanti return balik Bandar Hilir nak check in Mahkota tuh.

Gie jusco pusing2.
beli apa2 yg patot wat makan kat Hotel nanti.
Kononnya malam nanti nak makan ikan bakar kat Alai.
Soh haruslah dikosongkan perotnya kann.

Konon skip lunch. 
Tapi beli benda2 merepek yang kononya wat alas perot.
Beli ayam panggang la. Pizza la.
Roti la.
Ehh..tu namernyer skip lunch keww???..gagagagagaaa..

Dah penat berpusing dalam Jusco tu,
terus patah balik gi Bandar Hilir.
Nasib baik jalan tak jem sangat.
Sebab Papa ikot jalan lain.

Tengok jam. Just nice la pukul 3pm nak check in.
Pi lobby kat Mahkota nak check in.
Sekali jekk.
Ya ampunnn..datang dari mana manusia ramai2 nieh.
Imaginelah nak check in pon sampai kena beratur almost satu jam.
Tak gila kerrr!!!

Amek card, teros parking kete.
Sampai kat bilik, rasa nak berangin lagi.
Helloooo..dah pukul 4.00pm okeh!!
Naper bilik aku tak siap lagi niehh!!!!
Membebel tak sudah aku kat depan pintu.

Kebetulan Supervisor housekeeping ada kat situ.
Bernanah telinga dia aku kejekan.
Kelam kabut buat keje.

Sakit betul hati bilik aku tak sipa2 lagi..memang aku check out lambat besok. Nasib la ngko mahkota.

4.30pm baru semua siap.
Perghhhh..giler berangin aku.
Memang aku komplen nanti.
Jagalah ngko.

Yang buat aku sakit hati lagi,
Hotel yg mahal2 macam ni boleh tak provide Wifi free.
Kalau nak kena bayor okeh.
Gila hangen aku.
Aku siap sound.
Aku dok budget hotel RM80 hengget pon ader free wifi okeh.
ko ni RM300 hengget pon boleh kedekot. Hampeh tol!!!

Kakak supervisor tu bengang ngan aku.
Dia nak amek hati aku dia bagi aku lebih air mineral.
Blanket pon kasik lebih.
tau ponnnnn..komplen kat boss ko kanggggggg..baru tau!!

Lepas sesi mengalas perot yg 10x sendawa tuh.
semua siap2 nak terjun tiruk.
Mahkota swimming pool adalah superb.
Tu jer la yang aku suker kat sini.

Eh lupa nak cakap yang aku masuk ni dah 4 kali lepak kat sini sebenornyer.
Tapi kali nie servis dia paling worst laaaaa..


Budak nie aku tak sempat toleh kiri kanan dia dah terjon masuk dlm pool.

syoknyer bermandi manda..lama giler kot tak berendam dlm pool.

 lepak kat jacuzzi jap.

 Dan akhirnya..budak pompuan ni cakap..tempat ni tak trill..asik duduk jerr..last2 dia manjat teros lompat dlm pool balik...tak sempat aku nak jerit...haishhhh


 Last2..feeling sorang2...hahahahaa

Nie anak dugong yang tak berapa dugong...

Pukul 7pm ngam2 kitorang balik bilik…hahahaa.
Nie kalau  mak aku tau..mamposs tau kena pelangkong.
Dah senja sangat baru nak balik..kuikuikuiii.
Malam tu siap2.
Mohlah kiter ke Alai untuk santapam malam..muahahaaa.
perot lapor, lagi2 baru lepas kuak lentang.
Terbaeklah kan nak makan2 nieh.
Dan banyak kalori terbako tadi.hahahaaa..
Gambor kat Alai takder.
Sebab malas nak amek.
Tau masa tu nak makan jer.
Lagipon entry before2 nie aku pernah cieta pasal Alai nie.
Macam biasa makan kat gerai Ala Kassim.
makan sini best sebab murah.
standard aku makan sini walaupon macam2 baru RM60.
Sesuai ngan konsep dan tema "kedekut" holiday kitorang utk hari tu..ngeeeee..
Giler murah kannn. Makan seafood tu.
Siakap udang sotong sepahat bagai.
Makan sampai lebam. Balik nanti teros tido jer…hahahaaa
Best giler kan kalau bab2 perabis duit nieh.
Dah hujung2 tahun pon sempat lagi nak jalan2. 
Aku bukannya aper.
sajer jer nak bawak anak jalan2.
Coti sekolah tak bawak dia pegi mana2 pon.
lagipon aku nak fresh air jugak.
penatlah dok PG nie.
Sekali sekala layan perabis poket yg dah ujung2 ni kan.
kalau ada bonus sedap sikit.
so..jalan ala kadar jer la.
yang penting dapat keluar dari tanah jajahan PG nie.
Ok!! Mission chill and kedekut accomplish!! Wooohaaaa…



1 comment:

  1. A s salam...lawak la n3 ni...best3x... ^_^ mmg agak panas ler kan if service lambat cam siput...erkkkk~ hehehe. sabar jer la kan

    ReplyDelete