This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, January 14, 2013

Mahkota Hotel, Melaka

Okeh uolss..jom review sikit pasal Hotel Mahkota nie.
Mana tau korang nak jimba2 Melaka kan?
Aku tunjuk skit la tempat nieh..

Mahkota Hotel ada 2 patern.
Korang boleh pilih superior room or apartment 1/2/3 bedroom.
Biasa aku amek apartment 1 bedroom la.
Sesuai la utk aku 3 beranak.

Rate dia tercekik sikit eh.
tapi kalau nak murah boleh amek tru online.
That day aku dapat rate RM300 tru Agoda.
Before ni aku pernah dapat rate RM150.
Tengok nasiblah kann..kalau ada rezeki dapatlah murah.
masa aku pegi tu Chritsmas time, so rate dia mmg tersedak laa.

Mahkota location boleh tahan la.
Dia dok sebelah Holiday Inn Hotel.
Opposite dia Mahkota plaza.
Tapi boleh jer kalau nak walking distance tempat2 lain kat sana.
Macam Taming sari ker..Jonker Street ker..Dataran Pahlawan ker.
Semua boleh jalan kaki.
Tapi patern aku kalau dah masuk dalam tu, aku tak keluar2 la.
malas dowh.
Bila dah bayor mahal2 baik aku guna semua facilities yg ada kat dalam tu kan.
especially aktiviti berendam laaa..muahahahaa..

Kat sini paling tak best, wi fi kena bayo ehh.
kalau jenis kedekut mcm aku, 
bawak jer la wireless wifi korang takpon berokband tuh..

Jom nengok gambo yang tak berapa banyak nieh.
Paling tak boleh blah..gambo bilik, aku boleh tak snap pulak..adehhh..

 Simple living room

 Bathroom

 Kitchen - abaikan orang yg jadik model kat situ.

 First swimming pool

 Second swimming pool


Selit lagi gambo anak dugong...tu namanya patern berenang luncur senapang...kukikukikikikiiiii

4 comments:

  1. Okey.. hotel nampak nice.. next trip ke melaka tapi we all akan stay kat LIMASTIGA.. should try one day.. cantik sangat bercuti bersama family:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Limastiga tu memang cantek..nampak ekslusif..ala2 bali gituh..

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. suke sangat nak follow blog travel camni.. support saya blogger baru..follow me back
    http://nazsue1983.blogspot.com/

    ReplyDelete