This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, February 28, 2013

Ok. Semua Dah Siap.


Dah siap.
Dah boleh senyum.
Budget pon dah ready.
Itenery pon dah siap.
semua dah complete.Yeehaaa!! Angree..angreee..

Kalau saper2 yg follow percotian aku,
korang musti tau kan, semua segala bapak ticket,
memang aku book awal giler.
ada jejak setahon pon ader.
aku bukan macam org2 kaya lain.
dan2 nak pegi holiday besok, malam tu baru nak book.
Ohh..itu bukan patern aku.
Aku adalah aku.
Setiap doit yg keluar comfom aku kira.
Even satu sen pon aku akan kira giler2 punyer.
Im finance minister..that is my truly job..muuuhahahaaa.

Macam biasa, semua buat dari awal.
Study jangan cakap.
sampai dah nak muntah hijau keluor.
setiap ceruk tempat tu aku study.
berbekalkan pengalaman percotian yang lepas2.
rasa sangat2 membantu.

Tempat percotian dekat2 saja.
budget tak diluluskan untuk ke tempat2 jauh.
atau dalam erti kata lain..duit tak cukop sebenornyer.
lain kali mungkin.
tapi kemungkinan lain kali tu macam takdek..hahahaa

Jadi, semua planning yg nak dibuat, memang giler ketat2 la.
schedule comfom dibuat berdasarkan tema dan keperluan.
lebih2 lagi keperluan doitnyer..
tak boleh ober buget.
nanti remos aku kena libas.

Itenery memang sohih untuk 3 beranak sajer.
masih belom mampoo nak taja2 orang lain.
Saper2 nak ikot, sila taja diri sendiri.
pegi dan balik boleh sama2.
sampai sana, sila buat hal masing2 yer..hahaha..
yerla..mana tau ada pulak kot yg nak pakai bikini.
buat2 tak nampak sudehh.
kita bukan retis pon nak kompang satu donia nak bagitau kita pakai bikini kaler haper kannn??
kalau ala2 pasha sendat bebikini kat bali,
haroslah ko kentongkan jer..
macam kentong kat surau nak panggil solat subuh tu.


 Arrive tempat lain.....

Departure tempat lain....:)


Cargass..cargasss..
Ada dua tempat aku nak pi wat lawatan pecah tanah.
YB pon dah approved.
So jadinya, dalam masa seminggu lepak 3 hotel.
takper, aku redho kena heret beg ke sana sini..T__T

Papa serah bulat2 pada aku buat keputusan.
Baik pada aku baiklah kat dia.
buruk pada aku buruk jugaklah pada dia.
jahanam pada aku jahanam jugaklah pada dia.
natijahnya padan muka aku ngan dia :D

Tapi serious, dia memang percaya bulat2 pada aku untuk buat semua.
Booking ticket..booking hotel..prepare itenery.
Lagilah bab2 budget kann.
memang serah bulat2 persegi2 lonjong2 kat aku.
Yess..rasa sangat dikagumi dan dipercayai..:)

Setelah perbandingan dibuat kat sumber2 hotel online,
aku rasa aku book kat agoda jek.
ada sedikit keuntungan disitu.
Cakap pada hati..helloo..jangan jadi malas untuk buat perbandingan ok.
Kalau dapat save lima puluh hengget pon dah seribu rahmat.
boleh wat makan2 takpon boleh wat beli subenier.

Agoda ni macam AA, macam bursa saham.
Sama gak macam booking.com, asiaroom, travel.com, hostel.com..blaa..blaa...
harga turun naik.
So kena jadi rajin macam aku.
Kalau korang rajin korang akan dapat harga yg superb murah macam aku.
Berapa murahnyer???
haaa..nanti tu aku cieta kat lain entry yer..ngeee....







Tak bestlah nak cieta banyak2.
warming up jek.
Nanti kita share sama2 eh.
Aku tahu ramai yg tunggu update aku untuk tempat percotian awal tahun nie.

Yer..aku akan buat segala tips segala kaedah yg terbaik utk kongsi ngan korang.
bagus untuk peringatan aku, juga untuk peringatan korang2 semua.

Tema tahun nie??
Sempena anniversary 10 tahon nie,
I rasa2 macam nak pilih tema "Love Never Dies" laaa.
Boleh ker uollsssssss????...auwwwww....

*Bila dah gedik lempang diri sendiri laju2.





No comments:

Post a Comment