This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, April 11, 2013

J Hotel, Aonang, Krabi, Thailand

Alamak...aku dapat banyak pm ngan email orang tanya pasal J Hotel nieh.
Teruja ker uolls dengar akak citer pasal hotel nie even budget hotel jer ponn.
Tapi..nielah nak cakap, even budget hotel pon..
tapi akak bage rate tinggi okeh.
Banyak2 bintang di langit gituh...hahahaaa

So, sorry eh aku stop kejap pasal entry Phi Phi Island tu.
Skarang ni aku nak citer pasal budget hotel yang aku lepak hari tu.

Fyi, aku lepak kat sini 3 malam.
Aktiviti banyak nak buat so better akak lepak hotel murah jer la kan.
Sebab masa tu banyak kat luar dari kat dalam hotel.

Ha...nanti aku wat review lagi satu hotel.
Tu yang ala2 bintang2 punyer hotel.
Bukan budget punyer.
Yang tu haros masuk dan tak keluar la.
Sebab dia mahal dan tak berbaloi kalau aku nak cilok2 keluar..ngeehhhh..

Ok sambung balik pasal J Hotel nieh.
Summarize jer la yer..senang sket korang nak paham.

Best thing about J Hotel.
  • Harga or rate --> murah..murah..murah...dia boleh jadi lagi murah dari yang aku dapat tu. That time aku dapat rate RM68.00 via Agoda....inclusive tax bagai satu malam jadi RM80.00..best tak harga tu??...Tapi kalau ko nasib baik..harga dia boleh turun sampai RM50.00 tapi tu mungkin masa low period la...hahahaa


Tak tipu eh...nie rate yang aku dapat masa tuuu..

  • Location 1 ---> Giler superb...aku bagi 10 bintang la untuk location. Aku dah memang study kaw2 kat google map location dia..Sebab kalau korang nak tahu, silalah survey dan booking hotel yang dekat2 ngan Mcdonald ngan Starbuck area ke bawah arah pantai. Insya Allah selamat hidup korang. Nak Seven-E, massage, muslim restaurant, farmasi, shopping2 bagai semua around the corner jer.

  • Location 2 ---> Giler amazing sebab area ni paling happening and meriah, kedai2 shopping and massage centre sini lebih murah compare to kedai2 menghala ke Thara Beach tu. Deretan kedai banyak sepanjang jalan sehingga menghala ke arah pantai dan terus menghala ke Thara Beach area. Mungkin sebab sini memang area untuk orang yang betul2 nak holiday and enjoy for each aktiviti compare to Thara Beach area yang more to relax and suitable for honeymoon type.

Yang aku tanda bulat biru tu location J Hotel. Yang square kaler merah tu is Mcdonald ngan Starbuck.
So, gie google carik hotel2 area sini. Yang penting ngam ngan budget korang.

  • Room ammenities ---> Super spacious. King bed provided. Toilet pon besor and korang pon boleh main kejor2 dalam tu. Coffee facilities takder yer..bawak sendiri. Shower ok..heater pon ok..Aircond jer tak rasa sangat mungkin sebab cuaca terlalu panas masa aku kat sana. Tapi aku ok jer..sejuk just nice. Bilik tu pon provide fan kalau korang tak suker bukak aircond.
  • Cleanliness ---> Everyday ada housekeeping. Bila korang balik dari buat activities, bilik korang dah bersih and tengok lantai pon korang akan nampak muka sendiri. Bersih and berkilat2 lantai tu diorang mop and bersihkan. Toilet pon super bersih and kemas.

At this moment tu jer la yang aku teringat.
Kalau ada benda yang aku ingat aku edit jer balik eh.
Oh luper..bilik ada wifi okeh. Tak payah bayor.
Biasa budget hotel memang tak bayor punyer,
kecualilah hotel mahal..semua nak duit.
Benci. Berkira sangat.

Ok jom nengok gambo.
Then korang pikir sendiri yer..gagagagaaaa..


J hotel ni bersebelahan ngan Aonang Smile hotel...Bilik aku yang ada kain baju banyak bersidai tu. Baju basuh and terus sidai kat luar, kejap jer kering..hahahaa


Tu diaaa..


 Standard - Double Bed....kalau kat Mesia ni namanya bilik deluxe..hahahaa..









 Toilet yang boleh ko wat excited nak main polis sentri..kukikukikuiiii


 Shower area..

Aku basoh baju kat sini jer...bilas baju dalam sink...muuahahaa

Pintu masok ke J hotel. Pic taken from balcony jek..sebelah tu massage centre. Depan tu memang dah berderet kedai2....


Depan hotel ada Muslim restaurant. Halal ok. Kitorang masok dari pintu belakang jer...makan sini memang super sedap. No worries. Sedia duit jekk.

Ok. Tu jer.
Puas hati?
Terpulanglah kat korang nak stay kat mana kan.
Tapi serious cakap, Aonang area nie memang best.
Hotel jangan cakaplah...berderet2 kat tepi jalan..dalam jalan..ceruk jalan..

Tapi advise aku, better amek online kot.
Nasib kalau baik boleh dapat lagi murah.
Masa korang pon tak membazir nak survey2.

Ok till then,
nanti sambong balik eh entry Phi Phi Island tour tu..ngehhhhh....:)




24 comments:

  1. Toilet dia memang menarik, cuma tak de bath tub je... ;-)

    Harga mmg murah...
    Kalau harga mcm ni, nak compared dgn apa yg kiteorang bayar dkt The L Resort, boleh duk nak dekat 10 hari woooo... <3

    ReplyDelete
  2. sis..nk tnye..bape eah cost semua skali sis g krabi tu..
    saya terbang 21/9 ni..ehheheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intan..kalo akak pegi hari tu dalam rm2k complete la seme..

      Delete
    2. yer Anas...budget travelling katernyerrr...

      Delete
  3. nih tengah plan mengejut nak ke krabi minggu depan.. sib baik jumpa blog yang penuh informative.. thanks babe!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok jer Yus...happy holiday!!!...enjoyssssss...^__^

      Delete
  4. done follow sis! sonok baca ur trip to krabi.. ai pulak yg eksaited nk p! kikikiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks...sila la pegi ke sana yerrr..best giler..:)

      Delete
  5. kak na tnye ckit...
    kitorg na g dlm jan 2014 gtu...
    n grak nek mpv g krabi then phuket
    na tnye better hotel uh book advance or sampai sne bru na survey mne lg convenience..
    TQ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. better book advance, tak buang masa..and nak elak dr fully book..

      Delete
  6. as salam..sy nak g krabi minggu depan...tp hotel byk dh sold out..nak tanya..J Mansion area J Hotel jugak ke...pasal J hotel dh penuh

    thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer betul..J mansion adik beradik J hotel..dekat2 situ jugak..location superb..

      Delete
  7. Salam..sy nak tumpang tnya..sy dh book j hotel nie..nk tnya cara pembayaran..x sure kne byr by cash masa check in or pkai card credit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam pelik pulak..u dah booked tapi tak tahu cara pembayaran macam mana..masa book tak tanya terus ke?

      Delete
  8. Salam kak. tumpang tanye. policy hotel ni strict tak? i mean kitorg nak book bilik mcm akak ni tp sbnrnye kitorg ade 4 org. sbb mmg nak jimat sgt2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sure la dik policy dia strict ke tak. Sebab masa akak pegi tu memang satu family 3 orang takder masalah. Tapi kalo uoll yg kawan2 nie. tak tau nak jawab mcm mana.

      Delete
  9. Melancong ke Medan, Indonesia pon sangat bajet sebenarnya.. Saya menyediakan pakej bajet yg pasti menyeronokkan...everyone can enjoy! 0175367426 insyi

    ReplyDelete
  10. Sis, ade lift or tangga je? Sy bw baby kecik

    ReplyDelete
  11. Salam. Nk tnya bilik utk 3 org ada tak di krabi?. Ermm area2 hotel ni. Terima kasih atas informasi 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau masuk 3 org utk 2 org satu bilik mcm mna ye. Agak2 ketat tak peraturan hotel di sana

      Delete
  12. sis nk tanye,kalau booking nk kene bayar deposit ke x..

    ReplyDelete
  13. akak,nak tanya laa.ade x perkhidmatan van dr hatyai ke krabi belah petang??

    ReplyDelete
  14. assalam sis saya dah booked di J hotel.. flight dari kl jam 7am.. dia boleh arrange nature tour ke first day tu, mahal tak?

    ReplyDelete