This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, April 4, 2013

Kem Remaja Untuk Kamoo.

Pagi tu konon2 papa kata semua kena bangun pukul 4am.
Sebab pukul 6am nak gerak teros gi umah mak nak amek adik bawak pi Melaka.
Gara2 coti sekolah la nieh.
terpaksalah carik aktiviti berhemah untuk adik bongsu aku tuh.
mitholi tak kakak dia nieh...kuikuikuiiiii :p

Tapi memang kedaung punyer mata.
Boleh lak tak celik masa pukul 4am tu.
Mana takyer..memasing tido kol 3am.
Padanlah dengan muka kan..hahahaaaaa.

Manalah tak tido lambat.
orang kalau nak travel, dok umah diam2 buat packing.
Nie tak..malam before tu jugaklah nak merayap2.
balik sampai pukul 12..then kol 1am  tu baru nak packing barang.
betol nak kena terajang masing2  nieh.
siap semua ngam2 kol 3am..barang tak banyak mana pon.
tapi aku pon tak tahu apa yang aku buat sampai kol 3am tu..pitam laa..

Instag Pic : Malam tu sempat lagi pi coci kete. Konon2 nak teros balik umah. Sekali jek boleh tersinggah kat umah Kak Long. Bila dah mula sesi bergosip+drama korea..paham2 jer la..hamekkk ko..jejak kol 12am...kat umah satu baju pon tak kemas lagi..T___T

Instag pic : Ni jer kottt yg aku kemas malam tu..tapi jejak sampai kol 3am..merepek tol..

Ye ye oo jer nak jejak lantai umah mak kol 6am.
tetiba jer terjejak kol 8am..hahahaaa..
siap dapat pakej sarapan pagi uollss.
mak i memang terbaek.
dia takot semua anak2 dia nie kang mati kebulor tak makan...ngeeeeee..

8.30am teros gerak pi Melaka.
perot dah kenyang. haros tido.
Tapi bila tepikir nielah masa yang terbaik untuk buat tazkirah.
haros aku teroskan.

Amek gambo dulu...kasi senyum lebih2..jap lagi nak bagi tazkirah kat budak remaja belakang tuhh..

Dan bermulalah tazkirah ku ngam2 kat Tol Skudai.
tau lah kan..budak2 remaja nie.
susah kalau nak bercakap kat umah.
paling2 nanti lari  masok bilik.
haa..bila dalam kete mana ko nak lari.
aku sumbat telinga ko ngan syarahan aku yg aku target akan berenti 3 jam lagi.
lantak pilah nak berasap ker..terbako ker..
yg penting aku boleh bagi tazkirah yg bermutu utk ko...hahahaaa..
bukan senang aku nak melontarkan vokal niehh.

Instag Pic : Bila mulot penat cakap. Mari makan jambu free Kak Long bagi..kukikukiiiii

Kem remaja tu buat kat sini..

Sampai kat kem tu dekat2 pukul 11am gituh.
orang pon takder lagi.
So kitorang lepak2 jer la.
Nasib baik tempat tu cantek..ngeeeee.
Nyaman..tenteram...chalet pon banyak kalau korang nak sewa sambil fishing2.

Member kem tu kata registration kol 2pm.
erkkk...dalam hati nak kena tunggu sampai petang ka?
ni baru kol 11am kott.
Ermmmm...

Last2 muke memasing dah sememeh.
Jomplah pi makan KFC kat depan nung.
abiskan masa kat situ sampai kol 1.00pm.
sejuk sikit sebab ekon kan..hahahhaaa.
dah kenyang teros balik kem.

Sesi sudut mari bercerita. Aleeya pegi  mana2 dia akan bawak novel dia.

Suka papa jumpa kawan lama. Jejak kasihan.

Balik kem kejap then teros blah.
malas nak tunggu sampai registration tuh.
tinggalkan jer budak remaja belia tu sorang2.
pandai2lah ko nak urus diri. Dah besau pon. 17 tahun kan.
Tunggu sampai 3 hari kat sini. Isnin nanti Kak Long amek..hahahaa.
padan muka.

Sila buli budak ini yer encik2 kem semua.
dia budak sangat manja kat umah.
biar berdikari sikit...gagagagaaaa..

Apalagi.
Kitorang pon teros gerak gi Kajang.
besok  nak gi LCCT.
Haros carik tempat yg paling dekat ngan LCCT kan?
So, Kajang jadik pilihan...ada makna tuhhhh...hahahhaa

Ehh..kenapa pilih Kajang?
adalahhhh...nanti aku cer next entry...kweng..kwenggggg...

Instag Pic : Muker ada sunyum nak heading to Kajang...here we comee!!!!




No comments:

Post a Comment