This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, April 17, 2013

Krabi Trip - Finale

Boring betol.
sampai kesudah aku kat thailand nie.
tak dapat nak bangun lambat2.
asal pukul 5.30am jer  mata aku dah celik..huhuuu

hari nie takder plan aper2.
habiskan masa kat dalam bilik jer.
teksi dah book pukul 12.00pm.
so kitorang cadang nak check out tajam2 pukul 11.45am.
konon2 lagi 15 minit tu kitorang nak bergambo2 kat lobby tu nanti...hehehee

Okeh..kerana rasa dah lama sangat bangun tido.
kat luor pon dah terang benderang.
teros ajak anak beranak tu pi breakfast.

maleh nak carik breakfast kat luor.
so, kita makan kat caffee jer la.
makanlah apa2 yang patot.

Ok well known.
Caffee adalah tak provide makanan halal.
so, pandai2 la eh..


makan nie jek...insya allah halal..jangan ragu2..kalau rasa tak sedap hati jangan telan teros..


7.30am pagi orang dah ramai dah makan breakfast..mungkin tak nak kelam kabut kan..sebab for sure kejap lagi semua nak pegi buat tour aktiviti kann..


Ini budak pompuan dah macam kambing..dia cuma makan cereal ngan salad jek..
roti dia takmo makan..suka hati..jangan bising ngan mama lapor..laporr...lapor....


Papa hanya makan roti and fruits semata..hahahaa..
baru tau..kalau kat umah..tak mungkin dia nak breakfast roti..bila kat tempat orang, boleh pulak kannnn..


salad and cereal area...insya allah boleh makan..sebab nie vegie kannn..


nie comfom ketat2 tak boleh makan..nampak menarik kann..
bila gulungan telor tu dah siap di masak macam meriah dengan isi2..
tapi awas..daging merah berdadu2 itu adalah daging babi yer..uwekkksss!!


Dah siap makan semua,
mari kita sambung aktiviti kita di bilik.
owhhh...kain baju semua dah siap kemas..
bagusss!!
thumbs up kat papa..setiap kali berkemas memang tu kejernyer.
dia sangat cerewet bab mengemas2.
jadi sila bagi kat dia.
buat semua!!!! hohh!!

mari kita buat aktiviti kuak lentang lagi.
sekarang baru pukul 8.15am.
mama bagi masa semua naik atas pukul 11am yer..

hamboiii..semua senyum.
termasoklah aku jugak.
ada masa lagi nak berendam untuk 3 jam lagi.
gunalah kesempatan yang ada.
nanti tak jumpa lagi facilities pool yang superb ni kat mesia...








Sempat main susun2 batu bagai..huhuuu..


Mama surrender dekat2 pukul 10.30tu.
dah sejuk woiii..
kecot dah seme.
kalau babat hilang sekali takper.
haros aku berendam lagi.
so, aku naik mandi, siap2.

Dah setel semua pukul 11am++ macam tu baru anak bapak tu naik.
happy yerr..
longgok semua barang kat tepi.
round2 lagi bilik check takot ada barang tercicir.
dah puas hati,
aku dok balik atas katil..check passport voucher bagai.
ermm..semua complete. bagoss!!!
dalam hati..lambat pulak 2 beranak nie bersiap..haishhh


mari bergambor ngan tshirt baru kami.

 

we're trully happy family....muuhahahaa


nie jer barangnya..beranak satu beg jer..oklah kan..
mission aku berjaya...percotian yang bermakna yang tak perabis duit utk shopping2..
tema chill and relax betol2 success!!


senyum tanda puas hati.
sesi perasmian mengunci pintu sebelom ker lobby.

 
hambooiiii..laju tol anak aku berjalan..feeling stewardess katernyerrr..:p


okeh. mcm yg dijanjikan. kitorang tiba kat lobby kol 11.45am.
aku lak sibok return kunci.
baru nak laboh bontot, teksi dah sampai
OMG...incident kat Hatyai terjadi lagi.
aku tak sempat nak bergambor kat lobby ananta burin niehh..huwaaaa!!!


giler cepat orang teksi datang.
comfom balik  ngan voucher.
then teros punggah barang masok bonet kete.
perjalanan adalah 1/2 jam ok.

dalam perjalanan tu sunyi sepi jer.
melayan perasaan seme.
sedih dowh nak tinggalkan bumi thailand.
sekejap jer dah 6 hari.
bermula dari Hatyai yang sangat happening tu....T__T

Jejak airport kol 12.30pm...errmm..masa banyak lagi. Flight aku kol 2.30pm yer.


macam biasa keje papa print boarding pass. nie edisi malas nak berator kat kaunter.


okeh.sekelip mata boarding pass dah siap.


airport nie comel jer..tapi nampak modern la.

 
Duit syiling bhatt yang tinggal.

 
okeh.kira lagi. Total ada dalam 200bhatt = rm20. okeh, cukup beli jajan

 
sesi perabih duit bhatt hingga ke titisan terakhir.


meanwhile nak tunggu departure to KL tu,
kitorang dok jer la diam2 kat waiting area tu.
aleeya sibuk ngan jajannya.
papa pulak sibok ngan henponnya.

paling tak boleh blah ada dua couple belakang aku nie.
perghhh..sangat sakit hati dowh.
very annoying.
baru kawen kottt. honeymoon katernyer.
memekak macam orang jakon. bodoh.
yang pompuannya menggedik semacam. menggelitat.
hello..awak tu dahlah pakai tudung.
tak payahlah nak gedik2 macam tu.
mengilai2..cakap kuat2.
macamlah korang jer yang berjalan ke krabi nie. bodoh.
dah malas..nak cakap pasal orang bangang macam tuu.
buat penat aku nak menaip jer.

lagi 15 minit nak 2.30pm dah ada annoucement departure to KL.
ermm..best..
gerak awal lagi.
sure sampai cepat nanti kann.
jom kita berator.


sesi sedih ulang tayang. babai krabi...uhukk!! T__T


Budak ini buat keje biasa dia.
Asal plane gerak jer, comfom dia akan tido.
tido yang tak bangun2 sampai touch down KL nanti.


Mama macam biasa..akan layan citer p.ramlee.
yesss..lets enjoyyy..nujum pak belalang in d house!!!


touchdown lagi 15 minit nak 3.30pm.
ermm..cuaca bagus, jadinya sampailah awal.
sangat suka.
alhamdulillah safely arrived malaysia.

habis sudah coti2 thailand.
new experiences as well.
any tips i akan update later okeh.

till then.
babai.
thanks for reading.




15 comments:

  1. tq for the story..i will go next week...

    ReplyDelete
  2. Saya dah baca semua cerita akak pasal Aonang, krabi. Info berguna, ada gak la info sy dapat pasal krabi, terutama sekali utk hotel & makanan halal. Terima kasih

    ReplyDelete
  3. Thankz 4 da great story and tips,i will fly to krabi tomorrow morning

    ReplyDelete
  4. byk info yg bermanfaat kat sini..tq akak

    ReplyDelete
  5. Dah khatam..seronok baca. ^_^. KEna tunggu lepas bersalin baru dpt g jejalan kt Krabi. Krabi bole masuk dlam wishlist nk g bercuti.hehe.. thnx for sharing..

    ReplyDelete
  6. thanks yer semua..moga bermanfaat. sorilah bahasa pon lintang pukang..ngehhhhh...:D

    ReplyDelete
  7. thanks for the info. sangat berguna :) cuma nak tanya, bape total kos akak pegi ke krabi then buat sume aktiviti kat situ? saya tak perasan kalau akak ada state kat post2 akak. tq in advance :)

    ReplyDelete
  8. Wow~ sgt besh entry Krabi nih. Sampai rase xyah ge pun xpe dah Krabi. Puas hati. Hahhaa.

    Ok Kak last questions. Klu dr Ao Nang nk ge Phukett klu nek boat, ader ke terus dari pantai Ao Nang? Time kasih banyak2 kerana menjawap.

    ReplyDelete
  9. Best2.. sy baca smpai habis entry krabi nie.. sebb nk cari tips best... now dh jmpe... anywy best blog akk....

    ReplyDelete
  10. Ur writing mmg superb!detail dan menarik.terima kasih atas perkongsian ni...amat berguna.keep on writing!

    ReplyDelete