This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, May 6, 2013

Asian Hotel, Hatyai, Thailand

Ehh...eehh..aku boleh tercicir entry nie.
cantek molek jer dok diam2 dalam draft tu...hahahaa
Sori ok uollss..:)

Ok. Jom buat review pasal hotel nie.
biasalah..mula2 kalau nak skodeng bab hotel,
musti kena study google map dulu.
Tengok attraction apa yg korang nak pegi,
pastu carik hotel yg paling dekat ngan tempat tu.
hotel tu musti murah. tu yang paling penting..muuuhahahaa..:D

Aku sebenornya dah banyak google dlm blog pasal hotel2 hatyai nie.
tapi aku perasan hotel2 yg blogger sekalian lepak semua yg rate dia mahal lol.
aku takmo mahal2.
sebab aku nak lepak satu malam jer kot.
jadinya aku gigihlah google hotel yang dekat+murah+cantik.
dah puas hati, baru book.
sampai sana, consider tawakal jer la.
jangan cerewet..kata nak murah kan??

 

Asian Hotel namernyer..tersangatlah asiannya...hahahaaa



Dah puas hati terus booking..jangan pandang belakang dah...
Aku dapat bilik tu harga dia RM101+tax= RM120 inclusive breakfast for 2...ermm..boleh sangatlah..

Hotel location  ngan location Lee Garden yg aku nak pi jalan2 tu...Lee Garden tu consider pusat hatyai la..semua tertumpu kat situ...ok? paham?
 

Sekejap jer jalan kaki..dalam 4/5 minit gitu dah sampai Lee Garden area... awesome tak?

Reception+lobby area..


Coffee House dia besor tau...petang2 and malam boleh lepak kat bawah nie dengor org nyanyi2 life band..


macam biasa..aku musti nak katil king...tilam and bantal comfort..don worry..




aku punyer room yang deluxe punyer..selesa okeh..just nice kan kalau bayor RM120 tu?




Toilet pon bersih...suker ok!

 
Ada bath tub lagi...silalah berendam sampai kembang..


Scenery dari bilik aku..

Ok..yang nie aku zoom dari tingkap bilik..masa nie dalam pukul 6am waktu Thai..dah meriah dah kawasan ni...boleh jalan2 kat sini coci mata pagi2..jalan kaki 20 tapak dari hotel..


Ok? cukup?
Yang lain2 korang google sendiri.
Rasanya dah cukup kot aku wat review.
biorlah gambor yang bercerita kan.
Kalau korang tengok dalam web Asian tu kang ada pulak yang tak puas hati.
So, korang tengok gambor real punyer aku amek ngan camera cap ayam aku nieh.

Jadinya conclusionnya,
aku suka hotel ni.
Future kalau datang sini, comfom ketat2 aku akan lepak sini lagi.
Sebab nak apa2 semua senang.

Even Hatyai ni comel jer pon jajahannya,
tapi aku still gumbira sebab aku dah pon jejak kat sini...muuuhahahaha..

Ok tu jer.
Jumpa lagi..daaaaa...




 



8 comments:

  1. Replies
    1. serious best even sempat pegi satu hari jer ponnnn...hahahahaa

      Delete
  2. kak saya nak g bulan 1 ni, tapi penuh pulak asian hotel ni, apa lagi hotel yang ada dekat2 situ, tgk skang ni option yang ada tune hotel je, tapi macam jauh pulak nak ke lee gardens tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tune tu jauh sikit...cer google hotel area2 Asia hotel tu..banyak tau hotel area2 situ..

      Delete
  3. Salam kak, dah terbook jugak tune hotel tu hehe, sebab nak jimatkan kos jugak.. inspired from akak punya blog, amek sari je kat hatyai, next day dah ke krabi insyaAllah.. pegi bulan 1 kena time peak season, so mahal jadinya hotel semua, terpaksa berjimat selagi boleh. anyway thanks kak atas pencerahan :)

    ReplyDelete
  4. salam..nak tanya kalau nak sewa van tu dari haatyai ke krabi tu untuk 11 org (8adults and 3 kids ) berapa ye
    anyway ..nice blog u have and thanks for sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak gi krabi naik van tu satu kepala bhat3500 = rm35 jer...so kira sendiri yer untuk 11 orang...untung la korang..pegi ramai, consider satu van tu korang yang punyaaaa...muahahahahaa

      Delete