This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, May 16, 2013

Teambuilding Day 1 - Sibu Island Resort





Betul2 pecah tradisi.
tak pernah2 company aku ni nak buat teambuilding masa working days.
tapi tahun nie deme buat masa week days ok.
company shut down dua hari.
macam lawak pulak aku rasa.
tapi it was  real.
memang betul2 jadi punyer…hahahhaa..
Aku macam biasa.
I terima penoh keredhoan jer mana2 company nak campak i pi teambuilding tu.
pada I mana2 pon sama jer.
still have fun. Penat. Enjoy.happy.
So teambuilding tu final comfom ketat2 deme nak buat kat Sibu Island Resort.
Ok. Sangat bagus.
macam dulu2 jugak. 3 hari 2 malam okeh.
feeling macam pegi holiday la kan..gagagaggaaa.

That day aku sampai ofis awal.
dalam 7.10am macam tu la.
macam biasalah antor kanak2 pegi sekolah dulu.
pi taska anto baju ngan beg sekolah agama.
then, barulah papa anto aku gie ofis.
sampai ofis, lengang jer..ramai belom sampai lagi.
so, aku pi lepak dalam surau dulu since pintu kaca depan pon belom bukak lagi.
dalam pukul 7.35am macam tu jengah sikit kepala kat luar surau.
ohh..ok..dah ramai sampai.
so, aku pon teros keluar tuju pi ofis.
and yes..semua dah ada dah.
and siap beratur bagai nak amek tshirt teambuilding ngan amek breakfast.
ok. Akak malas nak berator, teros potong line.
tetiba dah sampai kat depan sekali…muuhahahahhaa.
giler melampau kan?
haa..itulah I yang sebenornya..kukikikukiiii
dasar pemalas nak berator.
ala..ngan kawan2 ofis sendiri boleh la.
kalau kat luor buat perangai mcm tu.
ada gak kang yang makan pelempang…hahahaaa..

 Masa tengah sibuk2 bagi tshirt nie..memang ramai paparazzi yang berkeliaran..apa yg perlu dibuat?...pegi mana2 bersedialah dengan senyuman paling menawan...kukikukikukiiiii




Dah siap2 teros carik bas kat luor.
sambil2 tu tunggu si eyda yg tak sampai2 lagi.
kesian awek tu.
pagi2 dah kena musibah.
nak ketawa tak boleh.
sebab nanti dikatakan kuang ajaq pulak.
so, tahan jerlah ketawa tu sampai nak putus urat kentut simpan kat dalam.
tapi serious kesian kat dia.
boleh pulak pagi2 buta nak bersiap kuku ibu jari kaki boleh tercabot.
betol2 kisah seram di pagi hari….hihiiiiiihii..
terpaksalah pegi wat rawatan kecemasan kat klinik.
dekat2 pukul 8am, baru eyda sampai.
dengan kaki yang berbalot dan jalan terhencut2.
oh sangat sadis.
menyapa aku ngan member2  lain ngan linangan air mata.
drama sendu in the making.
sabor yer dik…tu namanya ko mempunyai semangat yang membara2.
nak pegi teambuilding katernyaaaaa…hahahahaa


Ok. Silih pilih bas. Nak naik yang mana satu?


i punyer bas no 1...bas baru okeh..:)


 camwhore perasan lawo...*lempang laju2..








Sampai kat Jeti Tg Leman tu dalam pukul 10.30am.
memang ngam2 2 jam dari PG nak ker jeti tu.
perot lapor jangan cakap.
member biasa bf heavy.
kenanya bagi makan sandwich jer, mana cukup kan.
So, before carik apa yang boleh dimakan,
pi amek ferry boarding dulu ngan no. bilik.
lekat tag kat bag and let org resort yg settle masukkan dalam ferry sampai pintu bilik.
Muker aku senyum jer la..since bag aku tu agak berat.
tak koserlah nak mengheret ke sana sini.
rasa menyusahkan diri sendiri pulak.





Amek pelekat bilik chalet ngan boarding pass dulu.

Lepas dah siap semua tu..menggelupur lak aku carik makanan.
oder berger. Special lagi siap telor.
memang tak boleh blah.
makan dah tak pandang kiri kanan dah…huhuuuu..



berger spesial katernyaaaa...


Ngam2 siap makan, semua dah gerak kata ferry dah ready.
okeh. Akak dah bersemangat dah.
sebab dah kenyang…hahahhaa..

Ferry yg kitorang naik tu pelik sikit.
first time kot naik ferry gaya gitu.
nak describe pon tak tau macam mana..


 

Saper dok depan camera...dia akan nampak paling besor...hahahaha

Jejak resort masa tu dlm pukul 11.30am gituh. 
sampai2 jer biasalah posing2 la kan.
sementara nak tunggu group lagi satu.
since ramai, so ferry kena buat dua trip.
aku naik trip yang pertama.


 Ok. dah sampai..

lawo kannn?...first time jejak sini.




 sesi tunjuk muka saper paling fotogenik...hahahahaa




Biasalah kan, kalau dah gie resort berbintang2 nie.
memanglah ada orang yang sambut nyanyi2 bagai.
ngan welcome drink lagi.
Sampai2 jer kena dengor safety briefing, 
ala..briefing simple2 jer.
pasal bilik la..makan la..aktiviti la..bla..bla..
dalam 20 minit gitu.
Then, dorang instruct amek kunci bilik then terus pi lunch.





sesi safety briefing..


Makan best. Drooling mata…o__O
memang follow tekak aku.
menu pon variety jugak. 
Memang jahanam diet aku untuk day 1 kat resort nieh.


 
lunch aku untuk day 1...starvingggg!!!!


 ohh..ok..sajer jer kan amek gambo i kemam nasik macam hamster..ini semua foyoo!!!



Lepas makan terus gerak pi carik bilik.
mengah giler nak berjalan carik bilik even takder bawak apa2 beg ponnn.
naik bukit lagi.
plus dengan panas…oh my..
bilik aku pulak kena panjat tangga tinggi..huwaaaaaa..


 
sila bakor kalori semua yaaa!!!!!
panjat gunung kinabalu pon tak penat macam nie laaaaaa...
eh..ko pernah jejak gunung tu ker???...ermm..musyhkil?!


naik ke bilik yg macam naik gunung semanggol..giler ngkooo...


Aku dok sebilik ngan Kak Anne.
Ida lak sebilik ngan Cik Kiah.
Bilik sebelah2 jer.
Ok. Bagus!
Melangkah ke dalam bilik.
oh no.
seperti yg dijangka.
bilik comel jer pon.
biasalah..chalet jer kan. Superior pulak tu.
don’t expect to much la.
as long as bersih and selesa, good enough.
aku pon bukan dok sepanjang hari dlm bilik pon kan.
and yes..teambuilding kali ni, banyak aktiviti luor jer pon.
Lepas dah check in bagai, mandi, solat bagai, moh gerak ke dewan.
sesi traininng bermula.
macam biasa, aku memang tahap bosan kalau dok dalam nie.
perot kenyang, badan letih.
of cozlah aku ngantok.
dalam hati, ada gak muker yg tersembam atas meja nieh…adehhhh..
Tetiba jer, kena keluar.
Eh..dah nak main valleyball ngan soccer eh??
adakah aku tetido?..berangan mungkin.
atau aku di alam bunian..oh tak kot…alam mistik?
ok takper. Aku follow jer bontot orang.
memang dah  tak sabor pon nak kluor nie..muuuahahhahahaa
yes...my team..GREEN HORNET!!!


First game main valleyball la.
Gila lama dah tak main.
patah riuk jari2 nie.
lebam bengkak2 seme tangan.
bebudak nie menggiler nak kenakan aku.
semua bola tuju kat aku. Babeng betol!..lempang kang baru tau!
taulah aku tak reti main kannn..cipann tol..
last2 memang kalah.
haa..padanlah muka kan. suruh lagi aku main…huh!



 Vergel nie terror ngkooo...tak padan ngan perot yang maju ke depan tuuuu...hebatt ok!!!


tangan dah sakit2..buat aku takder mood nak support team aku..hehheee..
jadinya aku pi merayap kat sekitar resort tu pi main ngan rusa yg banyak sepah2 kat situ.
baik pi jenjalan coci mata.
lagipon team aku dah kalah..gelak kuat2..muuuhahahahaaaa…
gelak lagi!!!..muhahahahaaa…










 Sesi coci mata dan curik tulang...muuuhahahahaa


Special retreat...


 
edisi camwhore curik tulang..kukikukikukiiii 


Games habis dah petang sangat.
tak sempat nak terjon pool or nak kuak mendada kat laot.
so, kitorang cadang pi jalan2 sekitar resort.
nasib memanglah sangat baik.
ada abang resort so kind nak bawak kita  naik transport kecik tu,
pusing2 kat resort.
Dia bawak kitorang gie second beach.
and yes..second beach nie memang lawo.
pasir dia more halus.
macam privacy sikit tempat nie.
mana tak privacy..rupanya nielah kawasan larangan sultan johor.
bila dia takder, boleh kita terjah kawasan tu.
kalau dia datang memang kena tutup giler tempat tu.
larangan keras hamba sahaya nak masuk kecuali ahli rombongan di raja jer…gitueww.


 Posing ikot suker yer...
*pssttt...sila tengok minah kuku kaki tercabot tu..posing mendagu ok!


 Royal Suite...dengarnya satu malam RM900...ermm...murah lagi tu...tak jejak lagi ribu2..


 Bergambor sajalah yang mampu...


dah puas merayap..soh abang resort tu anto semua balik bilik.
so, selamatlah kaki memasing nak menapak.
penat giler nak naik turun bukit.
penat dowh..
jom siap2 nak pi dinner 7.30pm nanti.
malam ni ada aktiviti lagi…fuhh!



 Ini burung merak boleh tercongok atas tebing depan bilik aku..tepanjat gegirl...


Dinner memang aku suka.
even perot still penoh angkara lunch tadi.
tapi I don’t care.
nak makan jugak.
alang2 diet dah jahanam.
mari kita jahanamkan lagi.



 Dinner aku...ok..not bad!




Dinner memang aku suka.
even perot still penoh angkara lunch tadi.
tapi I don’t care.
nak makan jugak.
alang2 diet dah jahanam.
mari kita jahanamkan lagi.

lepas makan seme gerak pi dewan balik.
jap lagi ada aktiviti night walking.
dengarnya nak tengok 'blue sand'.
apa tu?
aku pon tak tahu..hahahahaaa


pukul 9pm semua gather kat depan lobby.
gerak berjemaah ke pantai.
and yes…tu dia.."BLUE SAND"
nampak shinning2 kaler biru kat gigi air laot tu.
pastu dia gerak2.
ingatkan serangga kecik ke haper.
seriously, tu memang pasir..
yang kalernya warna biru.
sangat awesome. Super amazing!!
dalam gelap jer boleh tengok..terang2 tak boleh ok.
**flashback…experience aku dulu zaman belajar,
aku pernah tengok benda2 macam nie.
tapi dalam hutan.
tengok daun2 pokok yang jatuh kat bumi shinning2. Takjub giler.
Siap curik bawak balik bilik. Hampeh tak keluar cahaya tu..hahhaa..bodo giler.
tu belum mushroom2 yang banyak semua keluar lampu.
sangat kagum dan jakon.
real experience. 
And now, tengok pasir pulak yang ada mcm lampu2.
kaler biru lagi..ohhh..terkagum lagi.



 GREEN HORNET lagi...yeeehaaa!!!!


 mari berator yer semua...kejap lagi kita pi nengok itu blue sand...:)


Dah siap, amek masa kejap pi wat rehearseal utk performance dinner besok malam.
dapatlah nyanyi sikit dikir barat tu.
bincang2 apa yg patut nak buat.
dalam 1/2 jam macam tu la..
Pastu..jalan2 la pusing area resort.
aku pon tak nampak apa..sebab gelap kan.
yang aku tau masa tu aku dok sibuk cabut rumput kemuncup kat sluor aku.
hampeh tol la..gatal2 semua kaki aku.
Dah siap jalan2 basahkan ketiak tu.
ada quiz sikit utk team.
haa…lantak..jawab jerlah apa yang boleh.
masa ada briefing tadi bukan aku dengor sangat ponn.

Lepas tu amek masa kejap pi wat rehearseal utk performance dinner besok malam.
dapatlah nyanyi sikit dikir barat tu.
bincang2 apa yg patut nak buat.
dalam 1/2 jam macam tu la...


 buat reherseal kejap...amek hawa untuk besok malam.


ingatkan lepas tu nak balik billik jer.
tapi entah macam mana kaki ni boleh melencong masok bilik karaoke pulak.
Alaa…karoks la kejap barang 2/3 lagu.
kasi train itu suara utk besok..hahahhaaa..
hamek ko..lagu siti nurhalijah uollls I nyanyi.
sendu sembab nak lontar vokal lagu biarlah rahsia tu.
enam jahanam aku kerjakan lagu tu..muuuahahahahhaaa..
Ok done.
Dah pukul 12.15am.
Mohlah kita balik ke bilik.
takmo tido ke?
berpeloh ketiak lagi nak jalan 7/8 minit panjat bukit nak balik bilik.
giler lahh…
Badan rasa tak sedap, jadinya kenalah mandi kan.
tukor baju tido seme.
layan american idol sampai tertido…zzzzzzz………
habis dah day 1 kat sibu nie…


Nota kaki : Credit to anne@sweetiesaqi and the others for the nice pics.












No comments:

Post a Comment