This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, May 27, 2013

Teambuilding Day 2 - Sibu Island Resort

Lamanya nak sambung balik part 2 ekk.
Aku tengah soon baca novel nie.
nak dijadikan cerita, novel yang aku baca betul2 masok kolbu.
tertonggeng2 aku baca.
gigih aku abiskan dlm 2 hari even mukasuratnya beribu2.
semua gara2 kalau lambat habis,
jawabnya tertangguh lagi entry sibu part 2 nie.
tu belum lagi sulam2 main candy crush.
paling sentap bila candy crush ahkak tak gerak2 kat stage 23 dah 2 hari.
rasa nak tikam diri sendiri..huwaaaaaaa

Jomlah kita kendurkan sikit ketegangan candy crush tu.
meh sambung balik part 2 sibu island.

Pukul 7am, semua dah diberitau kena berkumpul tepi pantai.
ada senam aerobik katernya.
ok. bagus.
sila sakitkan tulang belulang ngan sendi2 nie.
lama giler aku tak senam2 kejam gaya aerobik nie.
jangan aku tersembam nanti sudahh..huhuuu









Pukul 7.15am, aerobik start.
memang melampau.
peloh berjujai kuor.
termasok stok peloh 10 tahun lepas.
giler mengungap akak.
lama giler tak exercise.
selalu paling hebat exercise akak panjat tangga ofis 3 tingkat nie jer.
mengah pon ala2 manja jer.
tapi aerobik nie, buat akak nak  mintak nyawaaaaaa....
rasa nak tergolek2 atas pasir tu.
tapi kalau nak sengaja tergolek,
sure bersememeh ngan pasir seluroh badan akak nie.
nanti deme musti kata akak nie macam sotong goreng tepong.
ohh..tidak la kann..
jadinya akak goyang2 gerudi jer sampai lagu habis.
yang penting akak tak tersembam ke bawah..huhuhuuu


wehhhh...aerobik ok..kemain ko berkepak yer sam liong..



Lepas dah kuor kalori bagai.
mari kita masokkan kalori balik.
mohlah kita bersarapan.
lapor kot perot nieh.
tadi masa lalu depan caffe dapat hamek bau jer.
ni akak betol2 nak pulun masok tekak nie.
tak boleh blah kottt bila mata nie dah comfom2 nampak benda yg akak suka.









Bila memasing dah kekenyangan.
mata mulalah mengantok yer tak?
well..apa pon tak boleh.
lepas ni ada aktiviti terbang2.
aku sebenornya takder mood sangat nak terbang2 nie.
agaknya dulu zaman belajor dah puas kot buat benda2 nie.
eehhh...sori..
aktiviti terbang tu sebenornya yg flying2 fox tu ler..kukikukikukiiiii















Orang dok nak mencuba,
aku dok melangok bawah pokok coci mata.
pada aku biasa2 jer la.
dulu2 aku punyer flying fox lagi thrill...
terbang dari pokok tinggi sampai ke pokok lagi satu yg tinggi jugak,
last2 tersangkut kat tali2 yang macam sarang labah2 tu.
Besor ok tali labah2 tu..dlm 20x20 kaki gitu
pastu gigihlah turun dari tali labah2 tu.
nasib baik aku ni tak gayat.
relex jer kot.
tetiba kannn.
terbukak citer lama...hahahahaa..

lepas berpeloh ketiak buat flying fox tu,
konon jer..sebenornya bantai bergosip jer bawah pokok.
flying foxlah sangat..
semua stop dalam pukul 12pm macam tu la.
dah sampai masa lunch kann..
pastu kebetulan hari jumaat.
haruslah puak2 lelaki nak solat jumaat.
so kita bagi ruang untuk diorang eh…
Lepas makan..konon2 nak gie kuak lentang kat swimming foool..
tapi panas meletek membahang atas kepala.
tak koserlah hehh…
kalau degil jugak nak terjun, memanglah fool la namernya.
macam takder hari lain pulak kann.
konon2 nak berkuak sebab puak2 lelaki tak ada.
sebab semua gie solat.
tapi, nampaknya dengan cuaca yg menggelegak tu.
mohlah kita pulang ke bilik.
berkuak atas katil ku yg empuk ala2 dingin salju tu lagi bagus.
2.30pm aktiviti kat luor sambung balik.
nasib baik kak anne kejut aku.
kalau tak aku bantai membuta tak hengat.
sedap giler kot tido…nyamann..
Siap2 terus masok balik hall.
agenda hari ni kononnya nak buat rafting.
barang semua dah standby.
tong2 plastik la..tali la..
dah excited dah nieh.
sebab aku tak pernah ada experience buat benda nie lol.
Tapi yang tak bestnya,
tetiba encik trainer tu kater.
before buat rafting ada games telematch dulu.
tak koser aku nak berlari2.
abih bergegor2 seme babat aku kang.
benci tol.
Since dah ada dalam schedule.
follow jer la kann.
bukan selalu ponnnn :p




 sila kutip bola pakai mulot..muuahhahahaa


Bila telematch dah nak abis.
hujan mulalah turun rintik2.
takderlah lebat mana.
manja2 jer kot.
paling tak boleh blah, bila trainer kata rafting tak jadi.
wehhhhhh…marah dah nie.
aku punyerlah bersabor dan bermain dgn gumbira dlm ini telematch.
semua semata2 nak layan hati sebab nak main rafting tu laaa.
tetiba kata tak jadik pulak.
hehhh..geram nieeee!!!!
rupa2nya ikut undi. Suara majoriti.
mostly team tak nak pegi.
team GREEN HORNET aku jer yan nak rafting tu.
alasannya HUJANNNN..
woiii..lempang kang.
hujan sikit pon nak mengada2.
semua nak cancel.  poyooo!!!
ko pon dah basah kannn.
tu pon bukan basah pasal hujan.
basah pasal peluh ketiak ko jer ponn…poyoo!!
jadinya lepas bersurai,
aku hangen, terus terjun pool.
paling tak boleh blah, yang terjun tu aku ngan mak siti jer.
later2 baru sue ngan asni join.
bolehlah..cukupkan korum.
yang lain2 nak terjun jugak.
tapi malu2 vavi.
ok..fine..kalau setakat2 nak tersengih2 kemaluan.
boleh blah.
pi berenang terlentang kat lantai dalam bilik air korang.
apa pon tak boleh :p
Dah puas berendam balik bilik.
mandi2 nak siap2 untuk dinner pulak.
taulah kan.
oang pompuan kalau bersiap macam mana.
nak pulak dinner tu start pukul 7.30pm.
tak mencicit aku nak bersiap?…haihhh..


Oh ok. Nice.
Sampai hall, ramai yang dah sampai.
carik meje team Green Hornet aku.
oh..sangat lawa ok.
Green Hornet team pakai theme putih hijau.
Suker akak.
Sat  lagi nak buat performance.
Hopefully nampaklah keseragamannya…:p


anak dara tak berapa nak sunti....kukikukikiii


sampai sekarang musykil...apa bendalah yang aku ngan lelain tu dok teleng...pitam betol..hahahaha..


 camwhore mintak pelempang...pangg..panggg..pangggg!!


Tetiba ada pulak 2/3 orang pakai baju kaler hitam.
whattt??
ceritanya konon tak dapat info.
whatever.
malas nak dengor.
yang penting muka ngkorang nielah yang aku nak dengor nyanyi kuat2 atas stage nanti.
I don’t care.
and amazingly..they did ok!!!
omg…im impressed!!
Thanx to member yang baju kaler2 in black semua..hahahaa :D


kenek2 la ode..lembu patohhh tandokkk..
apa yang ko merepek tu sook kheng???...naper tangan ko merabai2 macam tuuu???
naik sheikh betol minah spore nieh..muuhahahahaa




 gelek zapin okeh...


Sambil2 tengok performance team2 lain.
sambil2 tu cabut no lucky draw.
I macam biasa.
tak berharap pon.
every year I dapat hadiah ntah apa2. benci.




 No lucky draw yang sangat2 bertuahnyer ponnn..


And at last…masa tengah sibok mengkepohkan diri,
tetiba sayup2 terdengar macam no aku disebut.
and yes.
memang nombor aku ok.
that time aku tak tahu aku punyer hadiah no apa.
yang aku tau, aku naik kat atas stage tu dengan hati bermunge2.
berseri2 muka aku macam nak  naik pelamin.
serious tak tahu hadiah apa aku dapat.
And guess what?
masa dah duduk.
hati dah tak membara sangat.
aku tanya Elly..dia ni komiti member ler.
Aku : Elly!! Dah habis tarik no ke?
Elly : Haa..kenapa?
Aku : Aku punyer ni no berapa sebenarnya?
Elly : Heyy..ko punyer no 1 la…grand prize?
Aku : Serious?..ko bior betol.
Elly : Yer la..no 1 laa..
Aku : OMG…!!! Errkkk…
Boleh?
Aku naik atas stage tu tapi aku tak tahu pon aku no berapa.
tau2 jer first prize..muuahahahahaa
gelak besor2.
rezeki2.
terus whatssap papa.
And macam biasa, dialah manosia yang paling happy sekali…kukikukiiii

I dapat nie..ACER ASPIRE V5-131 NETBOOK...walaaaa...:)

Majlis habis dalam 11pm lebih gitu.
tak terus balik.
aku singgah jap kat bilik karaoke.
layanlah jap lagu sebijik dua.
tangkap feeling jap.
Nyanyi lagu oldskool jer.
kena pulak nyanyi lagu achik+nana zaman dolu2.
giler mengenang kenangan silam..hahahhaa
serious enjoy that night.
mana tak enjoy.
anak ngan laki takder depan mata.
bila lagi ko nak berjimba kannn????
Dah puas sumbang2kan lagu,
mohlah kita pulang ke pangkal jalan.
katil dah memanggil2.
lepak giler  badan.
12am lebih macam tu teros balik ke bilik.
rasa nak terbarai dah tulang temulang.
habis dah day 2.
besok punyer entry sambung lagi nanti eh….daaaaa…:)








No comments:

Post a Comment