This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, June 26, 2013

Langkawi Lagi Day 3 ~ The Amazing of Payar Island

Sekejap sesangat dah day 3.
Bangun pagi jer dah excited melampau.
sebab hari ni nak pegi Payar Island.
Nak main ngan ikan suriram2.
Pozie ngan Dila still tak boleh imagine sebab dia tak pernah pegi.
And aku tak habis2 cakap,
"sabor yer..sabor yerr..sampai sana sure ko suker!!"

Pagi memasing breakfast maggi cup jek.
aku lak breakfast roti cukup sudah.
semalam dah shopping roti beso 3 bundle.
1 bundle wat sarapan ngan nutella murah beli kat pekan kuah.
2 bundle wat bagi ikan makan kat Payar nanti.
motip bagi ikan makan sampai 2 bundle??
tulah tu...
sesi bersedekah katernyer..muuuhahahahaa..:D

Pukul 8.45am kitorang dah tercegat kat depan gate.
Van kata nak pick up pukul 9am.
we'olls sangat menepati masa ok!
janji diketupati..ngehh..ngehhh..

Sementara nak menunggu van datang,
sempatlah snap gambo sana sini.
lagi 5 minit nak pukul 9am van pon sampai pick up kitorang.



Pi carik group lagi satu kat apartment homestay pulak.
dengarnya dah tunggu kat bawah.
bila sampai sana jer..hampeh sorang pon takder.
beriya kata dah tunggu.
bulu hidung pon tak nampak.

Dalam van memasing dah bising.
sebab macam lama dok melangok dalam tu.
sebenornya 5 minit pon tak sampai.
yerlah dah katernya tak sabor nak main ikan kan.
alasan jer pon seme tuh..hahahaa



Dalam van masa tunggu group lagi satu...giler lembab dorang nieh!!


Tak pasal2 abg driver van tu kena tepon pulak group tu.
tunggu 7-8 minit baru deme turun.
hamboi kemain lembab korang yer.
Group bebudak Cina dari KL 5 orang.
nampak sangat muka baru bangun tido.
aptb..huhh!!

Sampai jetty, bayor dulu balance fee Payar tu kat kaunter.
dah settle baru dapat wristband ngan voucher meal kat sana nanti.
menapak gi Jetty nak naik ferry.




 Lenggang mak limah..


Naik fery nieh..ngeeeee


Macam biasa..perjalanan tu 1 jam ok nak gi Pulau Payar tu.
Jauh jugak laa.
bila dah jauh ngan sejuk2 macam tu.
layan tido lagi best kann??
aktiviti paling syok..hahahaha

Dekat2 10.45am baru sampai Payar.
seperti kebiasaannyalah.
aku akan terkagum2 dengan keindahan ciptaan tuhan.
ajaibnya dunia pulau nie.
air yang sangat cantik2 melampau.
feel sangat memberangsangkan hawa nak suriram2 lolz.

Letak barang beg bagai kat tempat yang dah sedia.
tapi nak turun main air laut macam jauh pulak.
jadinya berpindah randahlah geng mak jemah ke tempat stategik.
serious..kaki ni dah mengelitat nak tirun dalam air yang memancor2 tu.

sudahlah haiiihhhh..
malas dah nak mentaip nieh.
jom muntah darah nengok gambor.
mana yg takder caption, sila buat caption sendirik..kukikukiiiii

Kita layan pemandangan yang sangat2 awesome nie yer.
rasa nak menanges tengok kaler2 yang amazing tu.
sila stanby plastik untuk muntah mongek.





























Giler tak???????
super amazing kan??
air laut tu dah serupa kaca2 dah..
serious aku memang admire betol ngan mainan kaler Payar Island nieh.
Tu yang buat aku teringat2 jer.
sebab tu aku cakap ngan korang,
kalau gi Langkawi,
saper tak datang Payar nie memanglah rugi tahap menggaung sangat.

Aku yang dah pegi dua kali ni pon rasa nak pegi lagi.
berbaloi2. Puas hati sunggoh.
satu hari punyer aktiviti. memang syok nak mampos.

Yang paling penting makesure survey and bargain harga trip tu ok.
jangan sampai kena tipu..hehehee..

Eh..jom layan gambo lagi.
muntah darah season 2.
sesi berjimba dengan ikan shantek2 dan chomel2.

marii..mariii..mariii.....wooooottt...woott......



My darling is truly pencinta haiwan...:)



This is awesome!!









































Sila jangan jeles. Sambil dok bersila pon boleh main suriram ngan ikan2 chomel...:)







Aktiviti semua stop pukul 2.45pm.
pukul 3pm dah kena standby naik ferry nak balik jetty kuah.
aktiviti dalam ferry bersambong lagi.
tido lerr...hahahaa

Jejak tanah kuah pukul 4.00pm.
gedebak gedebuk sampai homestay kol 5.00pm.
errk..homestay tu takderlah jaoh mana pon.
tapi naper sampai lambat?
aku pon tak tahu..hahahaa

Ok..habis sudah aktiviti day 3.
besok kita sambong Mangrove ok!
First time ni nak pegi sana.
feeling syok jerr..

Sambung nanti yer.
Daaaa...:)











No comments:

Post a Comment