This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, July 27, 2013

Hari nie. Sabtu 2707.

Fuhh..lama giler tak hapdet pasal aktiviti romahtangga.
Since hari ni sabtu hari bercoti kerja.
Niat di hati konon2 nak jadi sorirumah terpimpin barang sehari dua.
moga2 niat suci murni tu accomplished la kan..ngeeee..

Lepas sahur.
macam biasa..mata nie memang tak pandai nak tido.
bukak terbontang tadah cahaya lampu yang bersinar2 dalam ghumah nie.
papa ngan Aleeya dah selamat belayar.
kena pulak Papa kena keje last minit.
so comfomlah aku kena berjaga.
kalau tak saper pulak nak kejut Tan Sri tu dari beradu?
tak bangun pi keje nanti kang.

Dah jadi cenggitu doklah mengadap lappy buruk aku nieh.
dok terejah blog2 orang.
kena blog aku hampeh takder entry.
apa pon tak bley.
masalahnya soon belum sampai la.
nanti soon dah sampai.
satu hari 5 entry pon haku boleh buat hokeyyy..

Otak nie dok ligat mikir kerja umah apa yg best nak buat.
menyapu kah? menvacuum kah? mengemop kah?
Tapi bila bontot dah dok melaboh kat dpn lappy nie,
satu haram pon tak jadi.

Lepas Papa gie keje..sambong balik melaboh bontot.
sampai kol 9am tetiba mata mengantuk.
ok. nice.
Petanda bagus tu soh aku membute dan melupakan semua hal romahtangga.
me looike...hahahaaa..

Heaven ok bila dah jumpa bantal.
jengah kat tingkap luar..mak aii..gelap nak hujan.
perghhh..lagi super heaven.
owhh..mata...this is truly amazing.
tidolah dikau...zzzzzzz

12.30pm mcm tu terjaga.
kepala dah pening2 lalat.
tak reti betol tido siang hari buta jejak tengah hari.
bila dah pening, haroslah sambung tido kann...hahahaaa

Aku tak perasan pukul berapa aku bangun.
yang aku tahu masa tu aku siap mandi and terus turun jengok anak dara aku tu.
ok..lemak eh..
mama tido kat atas,
dia berjimba ngan you tube kat bawah.
entah dah basuh kasut ngan buat homework ke belum tuh.

Jengah fridge keluarkan ikan.
iolls nak masak laksa hari ni.
lama dah tak makan laksa.
bila masak sendiri boleh makan banyak2..huyeeehhh!!!

Ok. Since dah masak awal,
siap pon awal la kan.
serious suker.
by the time kol 4pm semua siap.
jomlah kita sambong tido...muhahahaha..

Pesan ngan Aleeya kejut mama kol 6pm.
and she is noted.

Terlebih sikit 6pm aku terjaga.
Weng kejap kepala. Adoiii.
terus masok dapor masak air.
A few minutes lepas tu Papa balik.
terus siapkan meje.
and kepala rasa weng lagi..huhuuu

Niat di hati macam nak lelap mata lagi since nak tunggu waktu berbuka.
tapi aku takot aku terpengsan teros tak bangon2..hahahaa
so tabahkan hati tunggu sampai waktu berbuka.

Habis sudah Sabtu aku.
End up takder satu benda keje pon aku buat.
sila lempang laju2 diri sendiri doploh kali.
sangat bagos. sangat2.

Takper..besok ada hari lagi.
Ahad yang terchenta.
Since Papa pon kena keje. Menyahut seruan negara.

Jom schedule apa nak buat esok..ngehhhhh...:p


Iolls memang suker giler2 laksa asam nie...^__^

















No comments:

Post a Comment