This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, August 27, 2013

IRISH ANNABELLE my new lover.

Yeaahhh...
representinggggg..tingg..tinggg..tinggg...
our new lover in our family..
IRISH ANNABELLE...^__^

Umo dia sebulan++
sangatlah baby..comel..adourable..
saper tengok sure sayang giler ketat2 rasa nak gigit2 jewww.

Start dari before puasa,
memang dah cakap ngan Papa "jomlah bela kucen balik..."
5 tahun dulu aku pernah bela kucen jantan persian.
nama TOMMY.
tapi dah arwah..huhuu..
so, rasanya macam nak start balik bela.
barang2 TOMMY pon ader lagi simpan.
so marilah kita pakai balik semua rete benda TOMMY.

Aku berani nak bela hewan2 ni pon sebab Papa.
Papa adalah penchenta haiwan sejati.
sangat loving and concern pasal hewan seluroh doniaaa.
kalau aku tak layan itu kucen, 
Papa dengan rela hati seluruh jiwa akan menatang itu kucen bagai air laut yang melimpah2.
itu akan memudahkan lagi keje aku..ngeeee..

Aku beli IRISH nie kat mudah.com
bargain nak rak jugak.
sebab memang tau harga dia mahal.
jarang2 orang nak turunkan harga kalau patern gini.
nasib baik masa malam tu aku gie umah owner terus bayor deposit.
janji ngan owner tu, besok aku datang balik.
kalau tak buat cenggitu, sure aku nanges kuor air mata darah.
sebab lepas aku datang ada singaporean datang jugak
asalnya dia nak beli kucen aku tu,
nasib baik aku dah letak deposit..huhuhuuu
last2 singaporean tu beli kaler kelabu adik beradik IRISH.
selamattt...pheewww!!

Harga boleh tahan.
tapi so far kalau ikut pasaran IRISH nie paling murah aku dapat.
berapa harganya..jeng..jengg...rahsia laa..:p
market price semi flat nie RM800-RM1500.
giler tongong tak harga dia?
tapi saper yang gemor kucing, tak kesah tu semua.

Ok..from now on,
nanti aku update how IRISH membesor.
everyday rasa tak sabor nak balik sebab nak tengok dia...huhuhuu...

IRISH ni baka Persia+Maine Coon
end up...dia jadi kitten yang super comel ngan muker semi flat.
huhuu...sangat geramm iollss ok!!

Here my lovely IRISH...















Berat IRISH around 500gm++
nanti dah 1kg baru bawak pi clinic cucuk vaksin ngan amek ubat cacing.

Now, dia dah jadi subject utama dalam umah.
Apa2 pon..IRISH..
everything was IRISH..
kalau whatssapp ngan Papa,
soalan Papa..."apa Irish buat kat umah ek?"
Bolehh?
Sabor jer laaa....




No comments:

Post a Comment