This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, August 7, 2013

Last day puasa 07/08/13

Hmmm..last day puasa.
sedih ker?
sure sedih kan..
kena pulak last day puasa ni tak terbangun sahur.
bangun dah ngam2 imsak and sempat capai air putih jek...huhuhuu..
sangat tak boleh blah.

Bulan nie consider bulan kelemauan aku.
biasa orang seronok nak sambut raya.
tapi aku so-so jek.
preparation pon tak sehebat yang lepas2.
semua consider last minit beli.
kebetulan last saturday sunday aku sempat gi KL,
so sempatlah perabih duit sikit kat saner.
boleh lah kan.
lemau2 bulan pose pon,
nak jugak ada baju raya.
theme merah uolls.
takmo kalah..hahahaa

hari nie apa planning?
kater last day puasa?

hmm...housekeeping ler uolls.
tapi housekeeping sangat.
sebab aku sempat laboh bontot buat entry nieh..hahahahaa

Tapi serious, konon2 bagun pepagi nie nak mengemas apa2 yg patot.
tapi tetiba boring pulak.
kemas punyer kemas pon cenggitu jugak umah aku.
tak berubah apa2 pon.
langsir jer kot tukor kaler.
kalau ada magic, aku nak tukor cat dinding umah nieh.
tukar kaler pelangi mungkinn...
bior berseri2 jiwa aku yg dok lemau manjang nieh...huhuuu

Sofa pon aku nak tukor.
eh!...tak tukor body.
tukor sarung dier jer.
dah 10 tahun pakai yg samer.
adakah kerana brand fella design nie bagus ataupon,
aku yang dasar kedekut takmo tukor?
Tapi Papa kater semua elok lagi.
kaler pon tak turun..macam baru pon yer jugak.
ke ilusi semata2 jer..
tapi motipp kalau nampak baru even dah seploh tahun?
entah..aku pon tak tahu.

Tunggu Papa bangon sat lagi.
keje Papa kemas hall ngan buang habuk mop bagai.
iolls sangat sori.
memang tak suker nak mop2 bagai.
penat.
nanti poloh2.
tak suker.
so, kiter tunggu jer putera buluh betong tu bangon tido.

Ingatkan tengah hari sikit nak gi Tesco,
nak beli barang dapur yang dah gersang sesangat.
mamposlah kalau ada org datang masa raya nanti, 
sebijik bawang pon takder nak masak maggi.
Bila check2,
banyak jugak yang nak dibeli.
ada harapan aku tapau satu tesco semua nanti kang..hehehee

Eh..kenapa tetiba mengantok nie.
adoii..
apa nak jadik housekeeping akuuuu..
terbengkalai lagi jawabnyer..huhuuu

Ok uolls. Iolls nak beradu dulu.
tak boleh tahan pulak mata nieh.
tetiba macam nak tertutup sudah.

Selamat Hari Raya semua yer.
Maaf zahir dan batin.

love olls..muahhhhh!!!!










No comments:

Post a Comment