This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, August 21, 2013

Syawal Day 1...

Pagi subuh aku dah bangun.
dah siap2 semua baru kejut dua beranak tu.
bawak turun barang seme bagai.
Papa lak sibuk setting camera.
nak amek gambo raya family katernyer.
since mmg takder orang lain yang nak amekkan.
tepaksalah pakai tripod.

Bila dah pakai camera bapak gajah nie,

memanglah iolls menyampah.
nak setting2 bagai..aperture..iso bagai..
choiiiii..sangat membuang masa.

Ok2..sudahh..pakai note mama jekk.

and u know what?
memang amek gambo pakai note aku jer sudahnyer..hahahaa
ok..sila campak itu dslr dalam longkang..
menyampah tol..hohh!!






Adoii..banyak giler noise dlm pic nieh...kurang lighting...















 habihh senget tudung mama tau Aleeya niehh..hishhhh...


Sampai umah mak lukut a.k.a my MIL or ibu mertuaaakuuu almost 8.00am.
emm..just nice..
jap lagi sempatlah Papa gie solat raya.

tengok atas meje dah banyak laok paok.
emm..betol2 raya niehh.
bukan mak kata tak sihat ker?
awat banyak sangat masak nie cheqqq?

rupanya kak long a.k.a kakak ipor aku baru jer berangkat ke KL.
nak beraya di sana katernyer.
ok..i no hal..
tiap2 tahun memang cenggitu ponnnn..huhuuu

Lepas Papa gi mesjid,
aku dok melangok kat umah.
jam berjalan..tapi aku pelik naper Papa tak sampai2 umah nieh.
eemm...otak dah ligat mikir.

Bila dok terjengah kat luor.
baru nampak kete Papa masok halaman.
muker ada sunyum.
ntah apa la tuu.

Papa : Dapat makan rendang ruso mama. sodappp!!
Aku : eemm..patotlah cepat sangat sampai umah.menyinggah rupernyer.
Papa : Yer..makan kat umah Alang Asim.
Aku : yer laaa..

Gitulah dia..
balik dari maner2 kalau tak ngulor and menyinggah bukan suami aku ler namernyer.
geng merata2.. haroslah orang sana sini menegor kan.
anak jati kampung katernyerr...huhuuuu

Lepas makan..sesi salam2 nanges kuor air mata darah bagai.
mohlah kita bergambor yerr..
part paling best..hahahahaa...


Here my in laws family...Yang takder dalam nie, family Kak Long ngan Family Nett...yang sohihnyer tahun nie kurang sorang..arwah abah takder..al fatihah..:(






Lepas sesi bergambor...pi kubur arwah abah...moga arwah abah ditempatkan dikalangan orang2 yang disayangi Allah...Amenn..


Dah setel semua..
nak gerak pi kampung kempas pulak.
kampung terchenta aku okeh..hihihihi...sukerrr...
hati bermunge2 nak jumpa mak ngan abah..weeeee...

Sampai saner Erul takder..Kak Long pon takder.

masing2 wasap on the way balik sini.
ok. nice.
iollss tunggu jer..

Nak tunggu diorang sampai, jomlah makan lagi.

makan lagi uollss...hahahaha
second trip after umah MIL tadi..
makan taklah banyak maner.
perot ketat lagi cos pose kan.
so selamat lagi laa...hihihii

Tengah hari sikit, Kak Long ngan Erul sampai.

emmm..sesi salam2 kuor air mata darah season 2.
tak sanggup....huhuuu
biasalah kan..banyak sangat dosa, syahdunyer lebih sikit..
abislah make up aku..huhuhuuu..



 Yahooo!!! sesi bergambor bersama my lovely family ever after..sorang takder...my younger brother Achik, keje tak dapat coti..huhuhuu






 Group pompuan miang...




Ok..cepat2 berator..Auntie Long ngan Auntie Ngah nak bagi duit raya...serious, gedik giler muker tuu...huhuhuuu...



Sesi bagi duit raya setel.
mohlah gerak cepat2 pi umah gathering adik beradik abah.
lambat sangat dah nie sebenornyer..huhuu
gathering tu pukul 12pm.
biasa ada sesi marhaban adik beradik abah.
acara tahunan katernyer.
Tapi nak buat mcm mana kan.
memang comfom terlepas acara tu.
ingat senang ker nak deal tajam2 masa yang dah setup tu.
almaklom seme dah bekeluarga kan.
so, banyaklah cekadak dan masalahnyer..huhuuu


Heading to family gathering...


Jejak umah Pakcik Umat area2 kol 2pm gitu.
hoh..giler lambat kann??
nak buat macam mana..teroskan jer laa..

sampai saner, still ramai lagi pakcik mokcik yang lain.
salam2 bagai.
gossip sikit2..then mana yang sampai awal tu, semua dah pakat gerak.
tinggal la group2 yang tercicir kedodol yang lembab nieh..huhuu

Biasa acara tahunan macam nie,
memang adik beradik abah akan buat.
bergilir2 rumah masing2.
saper ader rejeki terlebih boleh invite and masak apa2 yang patot.
eemm..nampak seronok.
sebab masa nielah kitorang berkumpul ramai2.

owwhh..paling tak best..takder sesi gambor beramai2.
sebab memasing datang timing tak ngam..sodehh.
tapi yang paling aku ingat,
masa gathering kat umah family aku 2/3 tahun lepas,
ada pic beramai2 tu...
weeee...suker...
ada jugaklah kann.
berjaya jugak event kat umah mak bapak tu,
compare to umah pokcik mokcik yang lain.



Eh ada pic sesat kat umah Pakcik Umat laa....hihihiii



After umah Pakcik Umat,
kitorang gerak pi beraya umah pakcik2 lain.
mana yang sempat kitorang singgah.
lagipon gerak pon macam dah petang sangat kan...hhuhuuu..

Oklah uolls, abes dah day 1 syawal aku.
sori...terlambat bebeno aku menghapdetnyer.

Kalau tak lambat lagi..sempena Syawal yang ke 14th hari nie,
naklah wish jugak kan..ngeeeee

Selamat Hari Raya semua,
Maaf Zahir Batin ya...^__^












No comments:

Post a Comment