This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, October 31, 2013

Hawa minor dah datang

Malam tadi tetiba terasa rajin nak bukak reban blog i nie.
even tahap kemalasan tu still ada, 
tapi takper gigihkan jugak nak switch on lappy tu.
benda paling menyampah bila nak pasang plug bagai.
nak cucuk saner sini.
omg...sungguh tak suker..huhuuu

kelebet entry2 yang buat tahun nie.
makkk....giler melampau kott.
tak sampai seratus kot entry tahun nie.
apa dah jadi??

Bukan tahun nie banyak even banyak citer ke boleh kongsi2?
haa..tu la dier..
i nie kalo dah start malas..gitulah..
penyakit yang takder ubat.
rasa nak ketok kepala sendiri.

member2 ngan follower seme dah tanya.
wehhh..maner latest update ko?
ehh..takder ea?
tu la aku jawab..hihihiii
aku rasa seme orang rasa nak berebut lempang aku..muahahahaha

Pada saper2 yang tanya pasal vacation via email tu,
i boleh jawab lite2 jer la uollss.
nak jawab detail2 sila tinggal no hp nanti i add kat whatsapp.
takpon add kat wechat la. Nanti iollss accept.

Skang nie iollss dah macam kaunter pertanyaan.
tapi takper.
iollss ok jer uollss.
maner yang boleh jawab iollss jawabkan.
tapi mintak tolong ea..
baca dulu entry2 yang berkaitan, lepas tu baru tanya.
kalo tak penat ahkak nak jawab benda yang samer..huhuhuu

Psttt...baru2 nie ada sorang member FB dah blacklist sorang blogger.
OMG!!..blogger tu pulak ada dlm list i ok.
siap ader special page pulak tu.
takotttttt!!!
Kononnyer blogger tu no manners. 
Orang tanya dia baik2, dia jawab kasar and berlagak gitueww.

Adoiii...ahkak no komen la.
tak berani nak cakap aper2.
Yang ahkak nak..mintak2 takder la org buat benda yang sama kat blog akak nie.
tak rela u.
glamer cara tak terpimpin.
sentap hiba nanti sepanjang hayat...huhuhuu

Untuk uollss,
kalau rasa iollss nie terlebih sudu dari kuah sila maklumkan yer.
yer la mana tau ada yang sentap..terasa ngan jawapan2 kaunter pertanyaan tu.

Sorilah..i tak belajar public speaking.
cikgu dah arwah.
dulu2 i belajor accounting jer.
so kalo bab2 duit dan ketaksuban mengira duit, i kira hebat laaa...hahahaa

Jadinya, moral of the story  i tibai jer la bila ada orang2 yang datang bertanya.
yang i tau orang datang cara baik i layan baik la.
mana bole jawab, i jawab.
no worries...mulut and lidah i ada insurans okeh...miamiamihahaa

Eh..dah pukul 8am ker?
dah kena start buat keje ea?
ok tutup mater. 
buat2 tak nampak jer jam tu..hihihii

Ok. Since hari nie rasa dah start hawa nak menghapdet story.
hopefully berpanjanganlah hawa tu.
motivate untuk diri sendiri...
dont malas2 maria...nanti forever ko jadik pemalas.
penat kang ko nak vacuum habuk debu dalam nie kang.

Rasanyer..kena tukor baju la.
sebab tu rasa tak berhawa jer nak update.
ok..nanti lunch time aku try skodeng maner2 baju yang shantek2 untuk blog nie.
hopefully membantu la nanti...hehehee
nak tukar and buang maner yang tak best.
hurrmm...masalahnyer rajin ker ko??
haaa..tu la dierr..
ok. kiter tengok nanti, berjaya tak mission iollss tu..ngeeee

Orait.
Jom keje.
happy working seme yer.

Babai.















Thursday, October 17, 2013

Another precious...OGISH WHITEY..

Vavavaaa....
tebassss.....tebassss.....tebassss....
banyak tol sawang2 nie haihh..
kena pakai vacuum kuasa kuda nieh.

Giler lama kott tak hapdet.
dasar pemalas betol ko yer.
ntah pape.
cubalah jangan jadi pemalas.
nie kalo dah hadap novel.
habis seme2 hal blog jadi belantara sudah.

Aku kisah lah sebenornyer.
Everyday aku bukak taw.
cuma tak menghapdet jek.
aku naik menyampah sebab asal bukak jer musti citer lamer.
jangan kater korang yang naik menyampah.
aku tuan tanah kedaung nie pon menyampah tahap gaung hokey...huhuuu..

Ehh..uollss..
iollss nak ceriter benda best lagi nie.
best la pada iollss.
pada uollss tak tahulah..kihkihkihhh..

Sabtu lepas aku ngan Papa ngan Aleeya pi terjah satu rumah tuan kucing kat Bukit Indah.
Perghh...konon2 nak tengok2 jew.
tetiba tak sangka pulak banyak lak anak kucen kat situ uollss.
comel2 lak tu.
jadinya iollss teruja la kannn.

Jadi dengan tak sengajanyer,
iollss ngan Papa terbeli sekor lagi anak kucen.
baka DLH - Domestic Long Hair katernyerr.

Perghh..giler comel okeh.
murah jer kott.
harga biasa2 RM350.
Tapi iollss dapat RM150 jer.
Tau tak sebab aper?
sebab ekor dia terbengkok sikit,
dalam kategori cacat ler senang cer.

Eh...tapi eksotik aper.
comel jer kott.
apa lagi..rugi la kalo tak amek kalo murah macam tu kann??

So..marilah kita membawa dia balik..ngeeee..

Iollss bagi nama dier OGISH WHITEY.
giler manja ngkoooo...
bulu dia lembut nak mamps.
soft macam bulu jagung.
tak pon macam kapas.
konsider kalo korang pegang macam tak rasa apa2.
memang syok laaa.

Seriously si Ogish nie memang sopan santun budaknyer.
menghormati orang tua lagaknyer.
jadinya, aku sayang amat2 la.
bila pelok pon dia diam.
bila cium2 pon diam jugak.
tak macam Irish tu...mengelitat jer.
nakal. brutal.
namer jer gegerl. Tapi macam boboi lak.hishhhh.







Hari ni masuk 5 hari Ogish aku bela.
masa amek dia tu berat Ogish cuma 400gm jer.
la nie..dia dah 600gm.
Alhamdulillah..sihat anak momma niehh..suker..

Ok. Besok nak bawak dia jumper vet amek ubat cacing ngan ubat anti fungus.
bagi dia sihat.
bior gomoks.
biar bulu lebat.
nanti bole pelok2 gomol2 dier.


Adoii..enam jahanam mama punyer timbang tepong kek nie haihhhhh...cehhh..


Lepas nie punyer planning,
nak rembat kucing flat face yg mcm garfield tu.
kena kumpul wit dulu.
sebab kucen tu rege dier dlm RM1k-RM2k kalo takder certificate la.
giler mahal kann?
emm..tapi insya allah akan diusahakan..ngehhhh..

Ok.
Caption antiklimaks.
jumpa lagi.
babai.