This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, October 17, 2013

Another precious...OGISH WHITEY..

Vavavaaa....
tebassss.....tebassss.....tebassss....
banyak tol sawang2 nie haihh..
kena pakai vacuum kuasa kuda nieh.

Giler lama kott tak hapdet.
dasar pemalas betol ko yer.
ntah pape.
cubalah jangan jadi pemalas.
nie kalo dah hadap novel.
habis seme2 hal blog jadi belantara sudah.

Aku kisah lah sebenornyer.
Everyday aku bukak taw.
cuma tak menghapdet jek.
aku naik menyampah sebab asal bukak jer musti citer lamer.
jangan kater korang yang naik menyampah.
aku tuan tanah kedaung nie pon menyampah tahap gaung hokey...huhuuu..

Ehh..uollss..
iollss nak ceriter benda best lagi nie.
best la pada iollss.
pada uollss tak tahulah..kihkihkihhh..

Sabtu lepas aku ngan Papa ngan Aleeya pi terjah satu rumah tuan kucing kat Bukit Indah.
Perghh...konon2 nak tengok2 jew.
tetiba tak sangka pulak banyak lak anak kucen kat situ uollss.
comel2 lak tu.
jadinya iollss teruja la kannn.

Jadi dengan tak sengajanyer,
iollss ngan Papa terbeli sekor lagi anak kucen.
baka DLH - Domestic Long Hair katernyerr.

Perghh..giler comel okeh.
murah jer kott.
harga biasa2 RM350.
Tapi iollss dapat RM150 jer.
Tau tak sebab aper?
sebab ekor dia terbengkok sikit,
dalam kategori cacat ler senang cer.

Eh...tapi eksotik aper.
comel jer kott.
apa lagi..rugi la kalo tak amek kalo murah macam tu kann??

So..marilah kita membawa dia balik..ngeeee..

Iollss bagi nama dier OGISH WHITEY.
giler manja ngkoooo...
bulu dia lembut nak mamps.
soft macam bulu jagung.
tak pon macam kapas.
konsider kalo korang pegang macam tak rasa apa2.
memang syok laaa.

Seriously si Ogish nie memang sopan santun budaknyer.
menghormati orang tua lagaknyer.
jadinya, aku sayang amat2 la.
bila pelok pon dia diam.
bila cium2 pon diam jugak.
tak macam Irish tu...mengelitat jer.
nakal. brutal.
namer jer gegerl. Tapi macam boboi lak.hishhhh.







Hari ni masuk 5 hari Ogish aku bela.
masa amek dia tu berat Ogish cuma 400gm jer.
la nie..dia dah 600gm.
Alhamdulillah..sihat anak momma niehh..suker..

Ok. Besok nak bawak dia jumper vet amek ubat cacing ngan ubat anti fungus.
bagi dia sihat.
bior gomoks.
biar bulu lebat.
nanti bole pelok2 gomol2 dier.


Adoii..enam jahanam mama punyer timbang tepong kek nie haihhhhh...cehhh..


Lepas nie punyer planning,
nak rembat kucing flat face yg mcm garfield tu.
kena kumpul wit dulu.
sebab kucen tu rege dier dlm RM1k-RM2k kalo takder certificate la.
giler mahal kann?
emm..tapi insya allah akan diusahakan..ngehhhh..

Ok.
Caption antiklimaks.
jumpa lagi.
babai.







2 comments: