This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, November 12, 2013

Appendiks sakit kembali?

Pagi tadi kan, napsu lemau tak bole blah.
bangon tido tros skodeng FB., 
That time dalam kol 5.45am gitu.
aku perasan memasing dalam FB dok menghapdet paras tahap kemalasan.
semua gara2 hujan lebat di luar ituewww.
macam2 statement keluar.
nak sambung tido la.
takmo keje la.
nak mc la.
nak tido takmo bangon2 la.
kemain korang ea.
abis aku nie nak hapdet apa plak?
cer citer?

That time aku still tak pandang keluar lagi.
malas kot nak selak2 tingkap.
yang aku tau, kat luar itu tidaklah hujan.
sebab tak dengor bunyik apa2 pon.
senyap jewww.
so, aku comfom ketat2 la..memang tak hujan la tu.

Jadinya, marilah kiter bersiap yer.
lemau ker tak lemau ker, still kena keje jugak.
aku tengah interim audit nie. 
mana boleh curik tulang.
mari bersabar untuk seminggu nie.
minggu depan dah bole gelek gerudi...ngehhhh..

Separoh perjalanan nak ke tempat keje tu.
makkkk!!...puteh berkabus jer depan mata.
apekah?
tanda hujan lebat yang bakal tiba.
on the way nak ke tempat aku katernyer.
konon macam tadah badan nak kena rempuh hujan jew.
even dalam kete jer pon..huhuhuu

Tapi serious lebat kott.
tepaksalah papa anto aku betol2 depan main office.
dah macam vip gitu.
akak suker...akak sukerr..ngeeee..

masok ofis macam sunyi semacam jew.
apahal korang nie?
taulah luor tu hujan.
abis muker seme nak semedang ketat konon tak bole sambong tido?
gitu ker?
bertabahlah seme.
ada berapa hari lagi jew nak menghadap auditor2 nie.
pastu kiter cucuk bintang la kan...hahahhaa

Masalahnyer, jangan kata mereka2 itu seme mukernyer ketat.
aku rasa muker aku lagi ketat sendat kot.
macam bangon tido pagi tadi la.
super lemau jer.
rasa nak balik jew tau.
mencik okeh ngan perasaan ini.
wahhh..perasaan sangat..pangggg kangg!!

Bila dah lemau, toksah nak tunjok pekerja moslimah sangat nak belek2 report.
marilah kiter memanjangkan akal pikiran membaca blog2 di pagi hari.
skodeng di sana. skodeng di sini.
membaca dengan penoh perasaan.
ketawa sorang2. cakap sorang2.
oh my..sangat tak boleh blah ko pompuan.

Dah puas hati sesangat menggosip ngan komen2 pencerahan.
mari kiter senyum dan tarik napas.
haaaaaa....baru bole buat keje kan.
naik napsu gitu.
me loike..:)

Syok2 buat keje,
tetiba masok lak call dari no ntah maner.
eh sore pompuan la.
siapakah?

Ooo..ok.
kenalkan diri cikgu Aleeya.
Eh..tetiba.
apa ke hal.
tak pernah2 sekolah nak call.
emergency ke haper?

Berkatalah cikgu yang anakanda Aleeya sakit perot teramat.
sampai menangis keluar air mata darah kesakitan.
eh..ye ker?
takkan sampai cenggitu.

Cikgu pon mulalah berbicara.
Aleeya...bla..bla...appendiks...bla..bla..
nanges...bla..bla...balik..bla..bla...

Ok. takper cikgu.
mintak tolong jasa baik cikgu bagi dia rehat.
saya tak bole amek sekarang.
tengah hari sikit nanti saya amek dia bawak gi klinik.
harap dia boleh bertahan.
waahhh..gitu aku jawab.
penoh ketatasusilaan....phuiiiii!

Cikgu pon kata okey.
nanti dia perhatikan.
since masa tu pon dah nak tengah hari.
kalo ada apa2 yang pelik, dia call aku cepat2.
haa...gitu pulak cikgu jawab.

Ok cikgu, terima kasih, jasamu dikenang.
ehh..tu aku tambah sendiri..hehehee

Ha..ni mau cerita.
dalam ketatasusilaan aku tu.
terselit ketromaan yang melampau.
sebenornyer menggigil jugak kepala lutut aku nie.
aku nie tak bole dengor2 pasal anak aku sakit.
lagi2 citer tang perot.
aku troma okeh.
seme gara2 masa anak aku kena appendiks 4 taon dulu.
mana tak troma.
sebab masa tu anak aku dah sakit guling2.
tapi sku still ingat dia sakit perot biasa.
siap gie sekolah lagi.
jangan kata sekolah,
siap gie tengok wayang lagi.
dalam masa yang sama budak tu tengah sakit...huhuuuhu

Bila dah terok sakit sampai tak bole jalan.
baru aku rasa macam pelik.
apasal budak nie sakit perot lain macam.
tu yang rushing gie Puteri Specialist.
buat xray scan bagai.
oh my...my baby!!!
diagnose appendiks!!
masa tu umor baru 6 tahun.
sangat kecik okey.
giler kesian.
rasa nak nanges2 guling sebab menyesal hantar dia lambat buat treatment.
giler pengalaman terlampau.

Perghh..tahap penyesalan tak boleh blah.
sampai sekarang aku teringat2.
tu yang jadi troma tak hengat.
luckily that time, appendiks tak pecah.
masih boleh diselamatkan dan dalam kategori awal.
syukur sangat2. Alhamdulillah.

Okey. Boleh imagine tak situasi tu?
ko rasa aku kejam tak?
giler ko tak kejam.
aku menyesal tahap petala langit ke tujuh...T__T

Sambung balik citer tadi.
Lunch time tu aku keluar kejap.
yerla nak amek baby boo aku kat skolah katernyer.
memang aku comfom ketat2 nak bawak dia pegi check kat klinik.
bior doctor check dulu dlm perot tu ada aper.
raksasakah? nagakah? dinosourkah?

Teros bawak gie klinik feveret aku.
suker doctor kat situ,
sebab nanti dia check detail.


Dekat klinik pon mengelitis semacam..hohh..


Masok bilik doctor,
citer sikit sejarah lampau penyakit Aleeya.
then doctor pon check.
giler lama okeh dia check.
pastu dia kata nak buat urine test Aleeya.
Ok. mari buat urine test.

A few minutes lepas doctor dah buat test,
dia pon bagi result.
doctor cakap Aleeya ok.
ada kencing kotor sikit.
tu yang mungkin dia sakit perot.
Eh ye ker?
Ok. dengor lagi.
Doctor kater, sakit tu tak mungkin datang dari appendiks.
sebab appendiks dah dibuang dan dah cure sepenohnyer.
Ok. yang tu aku agree.
So, doc kater dia bagi antibiotik and ubat and soh Aleeya habiskan makan.
Ok. baiklah doctor.

Kiter tengok duku yer progress macam maner.
kalo ada yang tak kena,
kita bawak dia gie spital buat full checkup.

Balik klinik, teros singgah Mcd jap.
tapau sajer.
memasing dah lapor pon.
Bila pikir balik, alamak..jaoh kot nak anto Aleeya balik nursery.
jadinyer, moh la ikot mama gie ofis.
mama pon dah lambat masok ofis nie.

Doklah melepek budak tu kat opis.
bagi dia makan bubur Mcd tu.
Jangan kater bubur tu dia sebat abis makan sorang.
McChicken aku lagi separoh pon dia tibai abiskan.
suka hatilah. makan..makan...lapor yerrrrr..


makan time


budak nie hepy jer kalo mama bawak datang opis...


Dah jejak ofis, memanglah aku dah tak sempat nak buat aper pon.
nak makan McChicken tu pon tak senang.
kejap2 kang si auditor nak tanya barang.
korang nie memang menyibok tau.
kacau jer orang nak makan.

Sudahnyer, makan ke mana..anak kemana.
pandai2 la ko nak bawak diri.
Mama bizi giler nie...huhuhuu..

Nasib la si Aleeya tu dah biasa kat ofis tu.
so, pandai lah dia nak buat apa pon.
nak merayap.
nak makan.
nak minom.
nak pi toilet.
Mama pon tak risau sangat.

Bila buat keje tak hengat donia.
tau2 jer dah pukul 5.30pm.
eh dah balik ker?
ok. syok sudaaaa. Masa dah time katernyer.
aku giler penat okeh.
nak balik!! nak balik!!

Jejak umah dalam 6.15pm gitu.
rasa nak menghempas diri atas katil and teros tido takmo bangon2.
makkk...rasa lunyai tulang belulang even keje bukan pakai tulang pon.

Gitulah kan kalo keje pakai otak.
otak penat, otomatik badan pon penat.
penat tebarai sangat rasanyer...huhuhuu.
Eh..penat2 pon aku boleh layan hapdet entry nie okeh.
takjub tak??
haaa....sebenornyer aku yang takjub dengan diri sendirik.
rasa mistik sangat.

Biasanyer aku kalo penat, 
takdernyer la aku nak layan benda2 gini.
fefeeling tido berteman ekon lagi syahdu kot...muahahaha..

Okeylah.
Rasa tepanjang pulak entry hari nie.
tetiba rasa nak termuntah plak.
sure banyak typo error.
ok. biarkan sajer.
pandai2 la korang baca dan betolkan sendiri yer.

Nak tidooooo...penattttt!!!

Babai.












No comments:

Post a Comment