This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, November 22, 2013

Muat dah??

Entah kenapa pagi2 buta, tangan nie gatal2 nak bukak gobok.
apa hal la pompuan nie.
kelebet sana sini pulak.
gi keje bukan kena pakai baju kaler2 bagai pon.
pakai uniform jer kan?

Tu la dia.
memang kena pakai uniform pon.
tapi tetiba hati nie terdetik nak tengok baju lama.
kot2 dah kena gigit lipas ker mak menti ker.
haros akak nanges kan...T__T

Actually banyak baju dah pi sedekah kat orang.
yang tinggal cuma yang comfom aku sayang ketat2.
lagi2 yang ada sentimental value.
tak pakai pon takper.
janji aku nampak depan mata. gitueww.

Terpandang kebaya pendek sulam beli kat Bali 10 tahun dulu.
serious suka and sayang baju nie.
last aku pakai masa preggy 4 mths.
after that haram tak pakai. dah gomok sudah.
rasa nak nanges sampai buta.

Nie la tetiba gatal lak nak pakai.
cuba jer kot.
even dalam hati, macam tau tak muat ponn..:p

Tetiba perkara mistik berlaku.
eh..apekah??
sudah kurus kah?
kihkihkihhhhhhh........

Hamek ko mak enonnn.
akak dah muat hokey baju kebaya tu.
even ada ketat sikit, tapi still bole butang hokey.
nie kalo pakai girdle comfom bole sangat..hehehehe..
tetiba rasa hatiku bermunge2...ngeeee..

Ok. Comfom aku pakai dec nanti masa wedding cousin aku.
tak sabar iollsss...

Another baju yang aku try is kebaya pink background hitam tu.
owhh..seriously. Aku memang giler kentang sama ini baju.
tak tahu kenapa.
suka dan sayang sangat.
Masa beli tu takder la mahal mana.
murah jer kott.
tapi sebab first impression dah jatoh chenta kan.
sampai sekarang chenta itu bermukim di hati ku...kihihkihhh..

Kalo dah kebaya kecik hijau tu pon aku muat.
lagilah kebaya pink nie kan.
kalo tak muat memang saka sangatlah badan ko tu.

Masa nak mentry kebaya pink tu.
aku rasa sengih aku nie macam tak bole nak stop.
rasa nak continue lagi sampai doploh taon akan datang.
bahagia gila.
rasa macam umo tu patah balik belakang..kehkehkehhh..




 rasanya kalo turun lagi 2/3 kg sure lagi selesa pakai baju nie...emmm...



Kebaya nie aku pernah pakai masa konvo dulu..giler dah lama kan?
now dah muat..sangat senang hati..ngeee 



Ok takper. Nanti ada wedding mana2 aku pakailah.
takpon kalo ada apa2 event yang best.
baju tu seme evergreen. so not a big deal.

owh badan..janganlah naik lagi.
penat hokey nak maintain..huhuhuu...





No comments:

Post a Comment