This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, November 9, 2013

Janji diketupati.

Masa2 paling stress pada aku bila anak nak exam.
rasanya aku paling stress kot.
tuan badan yang nak exam tu pulak, mamps tak layan.
sumpah tak nebes macam mama.
Yang aku nie bole terover mcm aku pulak yang nak amek paper exam tu.
siyes perasaan stress melampau...huhuhuu

Kejadian berlaku minggu lepas.
A week before exam,
Aleeya dah menabur permintaan.

Aleeya : Mama, after exam pegi bookstore bole?
Aku : What for? exam tak siap dont cerita pasal bookstore okey?
Aleeya : Iyerlah..saye cakap after exam. Mama ni tak paham laaa..
Aku : Exam dulu. Bookstore kiter citer later.
Aleeya : Okeh..:)

Tiba harinyer. After exam.
member menuntut janji.
mula2 tu aku buat tak layan.
konon2 tak dengar la kan.
Tapi member punyer perangai, selagi tak dilayan,
mulot dia memang tak berenti bercakap.
Lama2 aku macam dah nak muntah sebab asyik dengar citer yang sama.
terus surrender. 

Dalam kete balik keje on Friday tu, cakap ngan Papa.
bookstore tujuannyer weekend nanti.
Papa agreed and aku decide pegi Jusco Bukit Indah.
Jauh sikit dari PG. 
dah naik menyampah dah dok hadap PG nie hari2.
Sesekali mohlah kuor jauh sikit.
coci2 mata...coci2 otak katernyer.
Memang nampak macam jauh.
tapi peginyer pon naik kete kan?
bukan merangkak or jalan dengan tapak tangan...kihkihkihhhh

When the time arrived, member yang paling excited nak pegi.
almaklom..sesi kuarantin membeli belah buku, lama dah dikuatkuasakan.
semua gara2 aku dah terover dose melabur duit disitu.
so, for the meantime haros la aktiviti tu dihentikan drasticly.
kalo tak tokey intan berlian pon bole muflis tahap dewa gunung merapi...T__T

Pagi2 dah bersiap tak hengat.
nak pegi Jusco jer pon.
bukan nak pegi Pavilion :p

Ok takper.
Dah gitu kaedahnyer orang pompuan kan.
So, orang lelaki redho dan layankan sajalah...ngeeeee



 Papa melampau hover..overshadow tak hengat sampai Aleeya pon tak nampak kat belakang..cehhhh!!!



 Ok takperr...kiter tetap akan bergambor berdua kannn?
We both so addicted ngan camera. Do i care?



 Aleeya dah tukor pose. And aku still cenggitu...adehh...ketat giler muka..huhuhuu



Jejak Jusco, dalam tengah hari gitu.
memasing dah bising lapor sebab tak makan dari pagi tadi.
hellooo...uollss seme bangon dah pukul berapa?
bila kala pulak iollss nak buat breakfast?
dah terang2 seme dah melatat nak berjalan kan?
jadinya haros la kita lompat ke tema brunch sekejap lagi.
dont bising2.
later on sure makan jugak kannnn..

Muker seme dah ketat bila aku cakap macam tu.
nampak tak sesi kekejaman di situ? muahahahahaa...



 Ok. Camwhore lagik..kihkihkihhhh


Gi lunch dulu katernyer.
takot lak ada yang tertonggeng kelaparan nanti kan.
habis pulak fefeeling nak berjimba di situ.
layan dulu orang2 kesayangan nie, 
after that baru kiter sambong mission yerr.

Tau jer la kan. 
Jusco Bukit Indah tu memanglah besar gajah tempatnyer.
kalo nak tawaf satu hari nak masok seme kedai memang comfom ketat2 takkan berjaya.
So, kiter select jer la yer mana nak pegi.

Ikotkan si Aleeya nie,
dia nak terjah bookstore tu jer.
memang tulah tujuan utamanya.
Mama okeh jer nak...i folow u.

Well known, bagi aku dua beranak, 
bookstore memang feveret giler la.
super heaven katernyer.
melepak dok guling2 dalam tu pon weollss rela...hihihihii

Macam biasa. 
Papa akan belek sikit2 jer buku yang dia suka.
lepas tu dia lagi banyak belek henpon dier.
sebab benda tulah yang dia paling suker.
tau2 jer Papa dah melepak kat luar melayan perasaan.
tau sangat dia dah boring tunggu anak bini dia.
tapi apa bole buat kan..redho katernyer.

Aku buat bodo jer sebab tau Papa takkan kesunyian dan keboringan.
Sebab henpon aka bff dia sedia untuk menemani tak kira masa..:p
Jadinyer, aku ngan Aleeya bersenang hati sajor.

Bila buku dah dicapai.
Kumpul setempat. Marilah kita melaboh bontot duduk bersila.
Buat macam rumah sediri. 
Macam tak biasa pulak kannnn.

Dok membelek buku,
sedar tak sedar dah dekat 3 jam kat dalam tu.
Tapi tak rasa apa pon.
super heaven katernyer kann..hihihiii

Capailah mana2 buku yang nak dibeli.
Kumpul2. Sekali jer...apasal macam banyak sangat nieh?
Ok2..kita sort lagi. Dont banyak sangat.
Saper nak bayor nanti.
Tu adalah sesi kedekut duit dan berjimat cermat.

Asalnya nak beli buku si Aleeya jer.
dah janji kan. So kenalah diketupati.
Tapi ntah kenapa aku pon boleh terjebak samer.
Tu yang malas tu kalo masok sini.
Tangan nie gatal jer nak menggapai2...huhuhuuu



 muker ader sunyumm yerrrr...suker eh dapat pow iollsss....:p


Sudah..sudahh..
mohlah kiter kembali ke pangkal jalan.
lagi lama di dalam sorga ini, lagi terbelenggu kewarasan akal fikiran.
mari bayor...mari bayor...



Hamek ko...sesi kegigihan menjahanamkan duit...T__T


After bayor semua.
Muker keluar berseri2 carik Papa kat luor.
Oo..okeh...sangat ketat muker dia la...takuittttt!!!!..hahahahahaa

Dont marah2 Papa.
Untong weollss dok dalam tu 3 jam sajer.
bukan 5 jam..bukan 6 jam..bukan 7 jam...bukan..bukan..bukannnn....
3 jam sajer yer Papa...ngeeee

Bila dah dapat apa yang dihajati,
tak terasa pulak nak tawaf sana sini.
rasa nak balik teros jer.
tetiba takder hawa nak jalan2.
balik umah lagi best kot.
bole selak2 novel baru i nieh.... ^__^

Jejak umah dekat2 pukul 6pm gitu.
tetiba ada kejadian berlaku.
apekahhh???

Aleeya : Mama...saya sangat suka hari ni sebab Mama belikan saya buku.
Aku : So?
Aleeya : Mama suruh apa jer nanti saya tolong ok? Saya rajin hari nie....

OMG. budak ini.
Ikot perangai siapakah?
naper jadi sedemikian ruper?
mama rasa nak pitam doploh kali.























 


2 comments: