This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Thursday, November 7, 2013

Kemonyetan.

Dulu kan, teringat zaman2 sekolah menengah.
Perkataan monyet tu memang femes kat mulot cikgu matematik aku.
Cikgu india.
Nama dia pon aku dah lupa.
almaklom faktor usia.

Bila dia marah, dia suker sebut "monnnyeettt la kamu"
hihihii...sebutan dia tu yang kelakar.
nanti kitorang suker ajuk2 cakap dier.
cisss..biadap kan ajuk cakap cikgu..kehkhehkehhh..

Tu la tu.
Setiap kali ternampak perkataan monyet.
mesti teringat kat cikgu tu.
bagus jugaklah kan.
at least ingat jugak.
even nama dia aku dah luper sangat...aptb.

Citer pasal monyet jugak,
aku pon suker sebut monyet...
Kalau terjumpa geng yang degil2, takmo dengor kata,
aku suker cakap..
"Jangan monyet jangannnnn...."
Korang pernah dengar tak?

Haa..saper hidup dia membesar tahun 80-90an,
sure pernah tengok iklan katun monyet ngan sang kancil.
yang monyet belagak tu nak makan cili merah yang masak ranum kat pokok.
at the end, sendiri yang menggelupur.
sang kancil tu la yang cakap..
"Jangan monyet...jangannn..."
ok..tetiba aku nak tergelak sendiri.
sebab aku still ingat muzik background katun tu..hahahahaha.
memori sangattttttt!!!

Eh..ada lagi citer pasal monyet.

Cinta monyet aku yang tak boleh blah start darjah 1.
Ok giler monyet sangat kan?
Darjah 1 Sekolah Kebangsaan Masai, Jb.
aku suker mamat mix mat salleh nie.
nama dia memang aku ingat.
Budi Raffles...serious hensem..rambut blonde2 gitu.
Tu la start ada perasaan suker monyet dalam hidup aku.
masa tu bangang lagi tak tahu pasal cinta.
so kita sebut suker jer la yer..hihihihii

Pastu aku pindah Selangor.
Dok kat Bangi. 
Sekolah kat Bangi, aku takder minat kat saper2.
sebab tu sekolah kampung.
so, aku yang perasan bandar sangat nie, 
takder la minat sangat ngan budak kampung.
perghhh...sangat berlagak dewa itu statement.
rasa nak sepak2 diri sendiri..kuikuikuii...

Pindah Kajang.
Masuk sekolah menengah.
Form 1. Tetiba tersuka kat sorang mamat nie.
Yang aku ingat nama dia Emiliyus.
macam pelik kan nama tu.
tapi memang pelik pon.
aku tak tahulah budak tu bangsa aper.
tapi dia bole cakap melayu la...hahahaha
nama abang dia pon pelik.
masa tu abang dia form 2 kalau tak salah.
nama abang dia Jeneral Gunawan.
pelik tak???
ntah pape la mak diorang tu kan letak nama cenggitu.

Citer tu setakat suker jer la.
tak sempat nak bercinta bagai ke apa.
sebab aku nie pemalu orangnyerr...auwww...

Same time, aku selalu jugak dapat kiriman salam dari sorang mamat nie.
Nama dia Izarul Shahmi.
mamposlah kalo dia terjumpa and terbaca blog aku nie..kehkehekkeh..
everyday member kem salam kat aku melalui kawan aku si Zeti tu.
Biasa aku jawab jer salam tu.
tapi tak terpikir pulak nak layan2 sangat.
bodoh jugak rasanya aku masa tu.
dah ada orang suker.
buat ala bangang2 jer kan..hahahaaaa..

Benda tu berlarut jugak dari aku start form 1 sampai form 2.
Pon aku buat bodoh jugak.
aiseyyy...

Form 3.
Cerita monyet betul2 nak start.
tetiba tercouple tak sengaja ngan si Farid.
bukan budak sekolah yang sama.
Sekolah lain.
kenal atas kawan2.
First time rasa macam bercinta..cewahhhhh..
main telepon2...balas2 note kecik.
perghh..best gilerr..
Memang monyet giler lahhhhh!!

Tapi tak lama kott.
sebab lepas tu aku kena pindah balik JB.
So lost contact macam tu jer.
emmmm...sedeyyyy...

Sekolah kat Jb..takder istilah monyet2.
sebab aku sekolah pompuan kat JB tu.
mana nak ader lelaki nak bercinta kan??
so..low profile sikit untuk 2 tahun tu...ngeeee
monyet hilang sekejap.

Sambung belajar after SPM.
Terjumpa sorang mamat budak UM amek asasi sains.
ok..mari kita bercinta...muuhahahahaaa..
monyet cinta jarak jauh.
main tulis2 surat berkeping2. tak boleh blah.
henpon masa tu tak ader sangat dowh.
saper ader consider anak orang kaya la tuu.
kalo rindu kiter tepon kat public phone bawah hostel.
dok bergayut sampai telinga panas.
macam nak mampos time tu.
cinta monyet tak hengatttt!!!

Dah namernyer monyet kan.
mana nak kekal.
macam merepek2 jer kaedahnyer...cehh..

Masok final year, terbecinta pulak ngan mamat nie pulak.
Course tak sama. Dia amek Pengajian Islam.
nak sebut tak nama dia...hehehehe
Ok.. nama dia Ahmad Nazim.
Mintak2 dia tak bacalah.
Bole tergolek dog kang aku tetiba dia mesej nanti.
yer la...manalah tau kann..
tetiba dia cakap.."hello maria..i nak royalti..u interprem nama i.."
haaa...hamekkk ko..
takuiiittt iollss tawww..

Start rapat ngan Ahmad Nazim nie bila pegi xpdc kat Taman Negara.
dia ok lah.
consider budak baik.
chinese look sikit...me loike okeh.
becinta sakan sampai final exam.
Hubungan tu jadi longgar bila dah start semester break.
Mungkin jauh kot.
kurang contact and keep in touch each other.
Bila dah kurang communication tu, perasaan makin pudar la kan.
mungkin laaa...
So..break off jugak akhirnya.
Secara rasmi okeh.
sangat2 kemonyetannyaaa..muuahhahahaa..

A week after break off ngan Ahmad Nazim tu,
terjumpa lak sorang hamba allah nie.
nice looking...meeoowww..
suara sedap.
mulot manes macam makan tebu manes hari2. aptb.

Jadinya, tergoda jugaklah iollss.
Terbecinta pulak ngan dier.
Tapi awassss....nak bagitau.
kali nie bukan cinta kemonyetan lagi.
Nie cinta hujung nyawa punyer...meoowwww...meeoowwww...

Tulah orangnyer..nama dier Mohamad Razikin cinta hatiku.
panjang kan namer dier?..hahahaha
my soulmate ever.
sayang dier sangat2.
time susah..time sedih..time gembira..dia selalu ada..tak pernah jemu.
eemm...tetiba nak teremo pulak....haissshhh..

Selamat sudah monyet2 semua.

Eh..nak wechat ngan soulmate i la..
tetiba rindu kat dier..ngeeeee..

Babai.


Sayang mamat nie sangat2...























No comments:

Post a Comment