This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Monday, November 11, 2013

My BFF dah turn to 10th ~ 10.11.2013

Awal pagi dah tersedar tak boleh blah.
I hate saturday and sunday.
kan hari tak bekerja nie.
naper mata nie sengal sangat nak celik awal2.
rasa nak menanges pon ader.
oh mata...pelissss laaaa...
tutup dan tido lah okeyyyy...T__T

Ok great.
Ko takmo tutup ea.
serious ko takmo tido?
ok..takper.
Merangkak atas katil nak capai henpon kat bawah nung yang tengah charge.
kelebet2 mesej malam tadi yang tak sempat nak baca.
Drooling mata pandang notification yg berdedai dalam fb.
mesej yg beratos dalam wasap.
ok..wechat tak banyak..cuma ada 30 ketoi jaa.
dalam hati..."korang nie tak tido ea?"
macam biasa, bila dah baca unread messages tu,
mulalah aku nak senyum ngan ketawa sorang2.
macam2 la korang nieh...kihkihkihhhhh..

Tetiba Papa pon terjaga.
papa pon macam orang mengigau.
tangan menggapai2 nak capai henpon.
geleng kepala sekejap.
dunia teknologi semua dihujung jari memang macam nie ea?...eeemmmm...

Papa terbukak cerita.

Papa : Sayang...besday Aleeya around the corner kan?
Aku : Aahh..dalam hari rabu ke khamis macam tu laa..(penoh konfiden)
Papa : Sayang...ye ker..dia 10hb kan?
Aku : betul..(muka tak bersalah)
Papa : hari ni berapa hb sayang?
Aku : Jap..mama pi tengok..(terus bukak henpon nak tengok date)

Aku buat muka blur and bodoh sekejap.

Aku : Pa..omg!! Today la 10hb..besday dia Pa!!!!
Papa : Sayang..kan Papa dah cakap..tengok bole lupa pulak.
Aku : Ehhh...
Papa : Pi bilik dia wish cepat2. Nanti dia nanges macam tahun lepas kang.
Aku : Jap gie la..dia tido lagi tuu.
Papa : Papa nak tengok dia kejap laa...

Oh my.
tengok.
Ada tak unsur2 kemelampauan di situ?
anak sorang jer kot.
pon boleh lupa.
tetiba nak rasa hantok kepala kat dinding.

Papa dah hilang turun bawah.
aku lak malas nak turun.
sebab nak layan dulu Si Fizo nie nikah kat Kopi O Nasi Lemak.
Serious hensem mamat nie...cehhh..

Dah puas hati hadap tibi sengsorang.
kol 10am ngam2 baru aku turun.
tengok muker masing2 dah ketat.
aku senyum jer.
lapor letewwwwwww...:p

Mama yang tak boleh blah nie,
teros pelok Aleeya yang masa tu tengah layan netbook dier.
pelok kuat2 cium banyak2 and wish dier hepi besday.
and nampak dia feel so happy sebab mama dah wish even terlambat ponnn.
macam nak tergelak pon ader.

Masok dapor masak nasik goreng and goreng nugget wat breakfast.
jangan kata korang lapor.
abis mama nie tak lapor ker.
ingat mama nie ikan puyu jadian yang boleh tahan lapor sampai seminggu.
idok la kannnnn.

Lepas makan layan budak gedik tu jap main2 you tube.
kononnyer tengah hari nanti la baru keluar.
Sesi melayan tuan puteri kononnyer.
ok..takper..hari dia kan. Sila bagi muka sikit.

Aku : Jom la siap. Kita kan lambat siap. Kena siap awal2.
Aleeya : Mama la siap. Mama kan tak mandi lagi.
Aku : Eh.. ye ker?..rasa wangi jer ingatkan dah mandi dah..hehehee
Aleeya : Ntah pape la mama nieh..
Aku : Awak nak kek tak?
Aleeya : Takmolah..bukan best pon makan kek.
Aku : Ooo...bagos la..tak payah beli kek secret recipe tu ek. 
Aleeya : Nak hadiah jewwww. Pastu nak tengok wayang.
Aku : Nak hadiah aper?
Aleeya : Mama..nak kucen lagi satu bole? yang hidung penyek tu?
Aku : Vavavavaaa...mahal kottt...ribu2 harga dier. 
Aleeya : Huhuhuu..
Aku : Kiter beli set make up nak???
Aleeya : Wahhhhhhhh!!!!!!!! best kot mama!!!!!!!!

Tekejot gegel bila budak gedik tu tetiba melompat suker.
perghh..macam kerasukan pon ader....cehhh..

Marilah kiter bersiap.
kebetulan Papa sambong tido. 
Jadi, biarkan dia.
Nanti kita dah siap baru kejut Papa.
Papa tu siap sekejap jer. Kononnyerr...:p




Hari nie kiter layan minah gedik nie yerrrr...


Dah siap2 seme, mohlah kiter gerak.
Singgah jap gie Permas Jaya carik barang kucen 2 ekor tu.
Hamboi ko Irish ngan Ogish.
beratos abis beli barang kome yer.
Nanges kuor air mata darah nak kuor duit...T__T

Gerak teros gi Jusco Tebrau.
Nak tengok wayang katernyer.
Ok. Mari.

Niat asal nak nengok citer Kerry Stephen King tu.
Alaaaa...hampeh kott. 18PL laaa...Aleeya tak bole nengok.
Jadinyer kita layan Thor jer la yer.
Aleeya ok jer.
Dia budak baik. 
Follow jer apa mama cakap..heheheee

Dapat ticket pukul 6.30pm. Nice.
Sementara tu gi makan jap.
member nak makan chicken steak.
Ok layan.

After makan layan beli barang make up dier.
Giler suker meroyan budak tu.
Alahaiii...anak pompuan kan.
Selama nie nak melawa banyak pakai barang mama.
Now, excited terlampau kononnyer ada barang make up sendiri.
Adehh..layan lagi.

Masuk Watson jap cari apa yang patot.
Watson poyo nie pon memang betol la.
Time2 macam nie ko takder pulak buat discount sale.
poyo tawwww...mencikkk...
Nak tak nak beli la jugak.
Mascara la..eye liner la..compact powder la..lipstic la..
adehhh...
senang cer, apa yang mama ada seme dia nak.
Nasib la ko nakkkk..today is your day.
Mama layan.
Kalo tak, dapat pulak kannnn???
*Tutup muker sedih dalam hati cakap..
dulu aku kecik2 tak dapat mcm ni ponnn..huhuu
(statement bangang)

Ok..suker yerr..semua dah dapat?
sila senyum sampai tido malam nanti...:p

After that menebeng kejap kat bookstore Harris.
Sorga aku anak beranak.
macam biasa,
amek buku dok bersila, buat macam umah sendiri yer.
suker okeh...^__^

Eh..jom...jomm....masa dah time.
Thor in the house....weeeeeee....

Thor habis dalam pukul 8.30pm.
Perghh..macam tak larat pulak.
teros ajak Papa balik.
Aleeya dah sibuk bising nak balik cepat sebab nak iron baju.
besok sekolah katernyer.
Ok lah..jom balik.
Habis sudah satu hari.

For my baby Aleeya.
Mama sayang awak ketat2.
You're the only one my baby till my last breath.
Mama tak pernah anggap awak dah besar.
sebab mama selalu ingat awak tu budak kecik lagi.
Budak kecik yang selalu nak kena pelok ngan cium ngan mama.
Moga diberi kesihatan yang baik.
berjaya dalam pelajaran.
Dan jadi anak yang solehah.

Happy birthday my darling.
Mama will always love you.




 Buah hati beta...^__^



Love u darling..













No comments:

Post a Comment