This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, November 16, 2013

Sakit tak baik lagi.

This week memang bizi ngan interim audit.
macam tak cukup nafas pon ader.
baru nak lepas lelah closing last week.
this week nak layan super dewa lak all auditer nie.
apa pon tak boley.

Nasib tak baik. 
Today dah masuk day 4 aku suffered ngan 'sakit' nie.
sakit aper?
aku jer yang tau.
rest kat umah masa day 1 sakit tu memang tak cukup.
the day after tu still kena pi ofis jugak.
keje banyak.
ngan auditer lagi. rasa nak menanges pon ader...T__T

Kejadian start adalah berlaku hari rabu lepas.
Paling tak boleh blah masa satu malam tu aku langsung tak bole tido.
gelisah resah menahan sakit.
dengan tak selesa lagi...huhuhuu

Tengok papa tido kemain.
siap ader backup sound system.
nasib sound system tu manja2 jer bunyik dia.
seronok yer Papa. sedap tido kan?
i nie you biar sorang2 tak tido ngan tahan sakit lagi..huhuhuu..
sedey tawww...T__T

Sepanjang malam tak bole tido so layan tv ngan henpon.
dok kelebet2 henpon dah macam nak tebarai henpon tu aku kejekan.
tengok fb ngan wechat sampai dah nak muntah.
last aku pon tak perasan pukul berapa aku tetido.
tapi yang pasti masa tu dah nak dekat pukul 6am.

Terjaga kejap sebab papa ngan Aleeya dah bizi bersiap nak gi keje ngan skool.
aku still berbungkus dalam comforter.
papa well known aku tak sihat.
so dia tak kejut.
he just let me sleep like a baby.
baby kew?
alamak..rasa nak tikam bertubi2 diri sendiri.

Before gie keje, macam biasa,
Papa tinggalkan macam2 pesanan
tak larat nak dengar okey papa.
me so sakit kepala and sleepy.
dont kacau boleh tak?
Jadinya apa yang papa cakap aku buat bodo jer...kihkihkihh

Before aku tido tak bangun2,
whatsapp ofismate jap.
just let them know that aku tak bole masuk ofis.
after that, teros lelap and tak sedar diri.

Pukul 9am macam tu terjaga lagi.
adehhh..naper nie?
tetiba kepanasan.
macam nak hangen satu badan.
who switch off my aircond??
panas hokeyy...
mata pulak silau tengok shinning2 kat tingkap.

Oh my..lupe plak..im alone kat umah.
saper pulak gatal tangan switch off kan?
Okeh. aku dah tau dah.
auto off letewww. Biorlah.
aircond nie pulak kalo mati automatik kipas lak hidup.
jadinya, sambung tido ngan kipas sudah.
malas kot nak bangun nak capai remote aircond...huhuu

Noon, terjaga lagi.
Papa call. So, aku kena bagitau berita terkini kat dia.
tak bagitau kang risau lak dia.
siap buat laporan segala, bangunlah sudah.
mandi kasik segar badan.
perut lapor okeyyy. tak boleh blah.
Tu takper.
tetiba terpikir lak. Apa aku nak makan nie?
rumah nie bukan pandai simpan roti biskot segala.
Ok takper. 
Mari turun tengok apa yang ader kat esbok.

Nampak Ogish ngan Irish dah mengiau.
Oh my baby. Nak kuor ea?
jom kuor kita main kat luar ehh. 
Cayang anak mama nieh.

Checked esbok ada ikan duri.
ok jom kita kasik rendam dia.
masak asam pedas pon best kan.

Ehh..ko sakit kan?
nak masak?
Helloo...kalo tak masak nak makan apa uollss?
akak lapor okeh.
nanti ada jugak yang kena kekah dalam umah nie.
tetiba tepandang anak kucen 2 ekor tu.
oh nooooo...that my baby.
i wontttt!! bengong aper?

Meanwhile nak tunggu nasik masak ngan ikan rendam.
jom main ngan anak2 mama nie.
OMG..best giler main ngan budak dompot nieh.
im so happy.
sakit pon macam tak sakit dah.

Kol 2pm macam tu masuk dapur balik.
and mari kita masak.
2 ekor kucen teman masak kat dapur. super owesome.
love both of you ketat2.

Makan pukul 3pm.
tetiba papa call.
Iollss baru nak makan papa.
so hungry like hell you know?
i want to finish it. go to hell my diet instead.
i was sick and i want to eat.
gituewww.

Me, biasanya so mengada2 kalo sakit.

nak makan ubat memang giler susah.
manjang nak kena ingatkan.
Kadang2 kene bebel sebakol baru la terhegeh2 nak makan ubat.
if papa ada kat umah, lagilah aku gedik semacam.
sampai nak makan ubat pon kadang2 papa suapkan.
oh my..sila lempang pompuan nie..aptb!!

Sementara nak tunggu Papa ngan Aleeya balik.
Layan main lagi ngan kucen dua ekor tu.
tapi aku pon tak sedar sampai pukul berapa.
sebab after makan ubat aku tertido.
terkejut bila dengar bunyi guruh.
lebat giler kot hujan kat luar itu.

Sambil layan sakit manja2 tu mari sambung tido balik.
syok giler tido berteman bunyik hujan kat luor.
memang sorga donia lah.

And now dah masok day 4 sakit.
even tinggal sikit2 jer rasa tak selesa tu,
but still tak best la kan.
sabor jer la.
besok2 baik ler tu.
adeh...besok tu bila?
nie pon dah siksa nak taggung....huhuhuu

Today, saturday.
dok umah diam2.
since dah penat otak nie dok melayan auditor seminggu.
maleh dah nak pikir aper2.
mari buat sesi therapy 'ketenangan jiwa'.

Oklah. Tetiba mata nie mengantuk lak.
nak tido jap.
hopefully petang nie tak hujan.
boleh la gi jogging. 
lama dah kot tak gi jogging.
almaklom, JB nie everyday hujan uollss.
aktiviti jogging memanglah ke laot.

Off dulu.

Babai.


















No comments:

Post a Comment