This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Friday, November 1, 2013

Tertekan tapi pagi nie dah senyum.

Woww...1st Nov uollss.
Sekejap giler dah jejak ini bulan.
Bulan depan dah Dec.
Alamak takotnyer nak hadap tahun baru...huhuhuu

Pagi nie adalah sesi bertenang.
My 1st day closing for Oct month.
Semalam dah huru hara nak rak.
kacau jiwa aku sampai terbawak2 ke rumah.
makanya terpaksalah aku tido awal sebab nak lupakan segala hal duniawi ituewww..

Biasa aku boleh layan kerja2 closing sambil senyum2 jer.
jangan kata senyum, buat kerja sambil tutup mata pon bole.
serious memang berlagak statement tu.
tapi tu lah hakikatnya...muahahahaa

But semalam, rasa terrible yang amat.
jangan kata nak senyum, nak tutup mata pon aku tak mampu.
rasa nak tembus dah pc nie aku pandang.
rasa nak lunyai dah kertas nie aku pegang.
rasa nak patah doploh pen nie aku genggam.
semua gara2 keje last minit makhluk2 dari alam ufo maner ntah yang tak berhati perot.

Oklah.
Gagahkan hati jugak buat macam takder apa2 berlaku.
even dalam hati nie memang dah berkumpul sumpah seranah yang rasanya dah meluap2.
Ok. Sabar..sabar..
Kata otai kan.
Sure boleh bersabar punyer.

Bila dah stress, otomatik badan jadi penat, otak jadi blur.
nak bercakap pon takder hawa.
so, dok diam2 buat keje.
buat keje sebanyak yang mungkin sebab takot banyak benda yang unpredictable datang besok.
ok. tu letak tepi. citer besok jer pon. saper yang tau kan?

So, nak carik semangat pagi nie...layan jap blog member2.
terbukak lak blog Hanis Zalikha.
OMG. Simply owesome la entry dia.
ketawa tak hengat sampai kuor air mata darah.
U really made  my day la beb.
At least takder la i macam tertekan sangat nak gie keje hari nie.

Ok. mari kita mulakan keje.
Baca bismillah banyak2.
Hopefully semua flawless la.
mintak2 bole buat keje sambil senyum2 hari nie....ngeeee...^__^

Mari bekerja.


Babai.









2 comments: