This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, January 14, 2014

Ho Chi Minh takder part - Cerita sedih katenya

Korang...citer sedih betol.
macam teakder hawa dah aku nak update nie tau.
nak nanges setahun jer rasanya.
sentap menggiler tahap nak terjun tiruk kat sink (bak kata P.E)
seriously lepas dah terjun takmo kuor dari situ...huhuhuu

Hari tu tangan aku menggatal nak transfer pic yg berjota dari hp ke pc.
rasa macam dah buncit dan gemok itu hp.
pastu berat semacam jer.
tu yg bekobar2 nak transfer.

Then, masa kat opis dengan gigihnya aku pon transferlah semua pic2 dalam tu.
buat folder bagai sebab nak asingkan semua story.
sambil buat sambil terkagum2 ngan diri sendiri.
motif??
terkagum dengan tahap kesengalan sebab simpan terlalu banyak pic dlm tu.
patutnya jgnlah sampai berjota ye tak?
nie kalo dah berjujai dalam tu ko rasa apa yang jadi nanti?

Bila dah sukses semua penghijrahan dan aku comfom ketat2 folder seme terisi.
tangan pi gatal delete plak pic dlm hp.
konon senyum tanda puas hati.
dalam hati "hebat ko Maria!! good job!!" lahhhh sangattt.
dengan tahap kebangangan paling maksima,
tak recheck pon.
teros sambong buat keje lain.

Nak dijadikan citer,
lunch tadi kat opis hati rasa nak menghapdet entry.
marilah bukak pic folder.
oh my...apa dah jadi?
all the pic was gone!!!!!!
what the hell??
u suck my blood la....T_______T

Tulah pengakhirannya.
A lot of pic missing macam tu jer.
tanpa tinggalkan sebarang pesan.
sangat sentap dan hiba.
sepenoh kudrat dan kebijaksaaan cuba mengorek semua method yang ada.
gara2 nak puaskan hati yang pic tu tetap ada di situ.
dan akhirnya, haros redho sajer.
comfom ketat2 seme dah arwah.

Nak kuar air mata darah pon dah tak guna.
apalah hikmah yang tersembunyi yer.
wahhhh..ayat nak sedapkan hati.
setakat pic jer pon..hikmah kebenda?

Terpaksalah depends ngan pic dalam camera gajah tu jer.
apa yang ada jer la.
tapi seriously, pic dlm henpon tu banyak jugak yg penting2.
pic moment yg wajib ada dalam entry aku sepatutnya.

Emm...kalo dah takder rezeki kan.
nak buat macam mana.
redo saja kekdohnyer.

Mari kita sambung entry yang tertangguh.
even tak sepenoh jiwa dah.....huwaaaaaaaaaa......T________T




1 comment: