This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Saturday, January 18, 2014

Thanh Thu Hotel, Ho Chi Minh, Vietnam




Mari wat review pasal hotel pulak.
macam biasa, hotel yang selalu jadi pilihan aku of cos yang :

1. Budget ~ murah
2. Good comment or recommendation
3. Bersih dan selesa
4. Dekat dengan interest location
5. Dekat ngan facilities macam kedai 7-E, farmasi, kedai makan.

Pada aku yang kat atas tu seme tersangatlah pentingnya.
sebab aku adalah traveller yang sangat kedekut duit dan cerewet babas. 
kecuali ada orang nak sponsor hotel, 
baru aku carik yang mahal and yang best2..ngeee
setakat nak travel biasa dan berjimba, bagus amek hotel budget jer.
tapi kalo nak honeymoon or celebrate anniversary,
carilah yang awesome sikit.
biar naik hawa gitu nak bercuti.
kannnnnnnn...^___^



Kitorang dapat harga nie inclusive tax yer for standard room..murah kan? after that rezeki adik beradik dapat upgrade superior....weeeeeeee....^___^



Hotel tu location kat bulat merah kecik tu. Market yang bulat merah besar. Sepanjang jalan depan market tu adalah night market. Sekian.



Gie Vietnam kali nie, kitorang choose Thanh Thu Hotel ngan Saigon Pink 2 Hotel.
tapi masa nak pegi tu Saigon Pink mahal.
so kitorang decide Thanh Thu jer la.
murah sikit dari Saigon Pink.
Dua2 nie budget hotel.
selain dari dua hotel nie,
ada jer hotel2 lain kat situ.
berlambak hokeyy.
standby duit jer laaaa..apa ada hal kann.

Agaknya rezeki masa check in tu,
orang hotel upgrade bilik kitorang dari standard pegi superior.
awesome tak?
besar sikit la bilik tu.
harga still sama, since kitorang book via booking.com



 Jiran sebelah menyebelah katenya.



 Lobby and reception area.



 Superior room. Bole tido 4 orang. 



 Ada basic ammenities, small fridge and lcd tv.



 Super spacious bathroom with bathtub. Buget hotel ada bathtub tau uollss.
Mari mandi buih...ngeeeeee...







 Also got toiletteries. Ini sudah bagusssss!!



 Aku adalah berdiri betul2di depan hotel. Sila pandang ke depan sana, haaa..itulah sorga membeli belah. Ben Than Market namernyer. Menjadi kegilaan orang2 Mesia...haishhhh..
Sila perhatikan betapa dekatnya market itu dengan hotel kitorang. Awesome tak??
Every night got pasal malam kat depan market tu. Awesome lagi kannn..heheheee
Korang bole pegi balik lapan puluh kali ke hotel lepas soping. Lepas tu sambong soping balik. Semua gara2 nak simpan barang soping yang dah buat tangan ko jadi sengal dan panjang sekaki sebab bag plastik dah bergayut tak hengatttt!!!!



 kat sini tak payah risau pasal makan. Kedai makanan halal bersepah. So korang takkan kebulur tak makan. No worries ya. Cuma nak bagitau, makanan kat sini adalah mahal belaka. Sila standby duit lebih untuk makan. Aku pon tak paham kenapa harga dia mencekik kedarah..haishhh..



 Nie pon kedai makan jugak. Senang kan??



Teksi Vinasun nie all the time ada depan hotel. Aku tak berapa suka sebenarnya teksi ni. Ramai rekemen sebab pakai meter. Tapi disebalik meter tu pon ada jugak hidden charges. Tak senonoh dorang nie. Mencekik duit orang jer. Susah nak percaya orang Vietnam nie tau.




Jangan lupa buat benda nie. Print kat kertas and bagi kat driver teksi masa korang nak soh deme hanto pegi hotel from airport. Driver teksi tak tau cakap english..tapi bole baca...hehehehee



Hotel nie memang wanted dikalangan umat Mesia.
Semua gara2 harga dan locationnya.
so, pada saper2 yang nak lepak sini silalah book awal yer.
selalu sangat fully book nieh.

Kat sini pulak, rata2 korang hanya akan nampak orang Mesia jer.
dah macam kat negara sendiri dah.
senang cer, konon2 korang ada kat mesjid india la.
sebab modus operandi yang sama iaitu SOPING.
memang aku suka sangat aktiviti tersohor cenggitu...ngehhh..

Owh lagi satu.
Kat area hotel ni pon banyak kedai2 yang jual barang2 lagi murah dari pasar ngan pasar malam.
serious..tak tipu punyer.
yang penting, korang survey dulu tau sebelum beli.
kalo tak nanges kuor air mata darah kang.
sebab harga seme tak sama.

Ok. Tu jer kot aku nak citer.
yang lain2 korang skdeng la blog blogger lain yer.
mana tau ada citer lain yang aku termiss kat sini nak citer.

Sampai ketemu lagi ya.

Daaaaaaa.....^___^





5 comments:

  1. Replies
    1. orang giler jer cakap tak best..dah shopping katenya..:)

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Salam.. Berdekatan dgn hotel yg akak duduk ni ada nampak hotel hong hac x? saya dh book hotel tu utk awal tahun depan, tu yg nak tau hotel tu berdekatan x dgn tmpt akak duduk ni. Thanks :)

    ReplyDelete
  4. You have share a lots of stories here and it is very helpful! thank you so much sis! =)

    ReplyDelete